• H1N1 - Számokban az oltás mellékhatásairól és a járványhelyzetről

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az eddigi 45 influenza fertőzéssel összefüggésbe hozható haláleset közül 26 beteg nem volt beoltva az új vírus ellen, 14 esetben pedig ezt még nem lehet tudni.

    A múlt héten valamelyest csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma - mondta Székely Tamás kedden. Az egészségügyi miniszter szerint mindez nem jelenti azt, hogy abba kell hagyni az influenza elleni oltásokat, hiszen az adatok is azt bizonyítják, hogy ez a leghatásosabb megelőzési mód.

    Hirdetések

    H1N1-teszt
    Új influenzára utalnak a tünetei? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.
    Válaszoljon a kérdésekre! >>
    Az eddigi 45 influenza fertőzéssel összefüggésbe hozható haláleset közül 26 beteg nem volt beoltva az új vírus ellen, 14 esetben pedig ezt még nem lehet tudni.

    Az Országos Gyógyszerészeti Intézet tájékoztatón résztvevő főigazgatója közölte: 249 bejelentést kaptak az oltás mellékhatásairól, ebből 54 volt olyan, ami súlyos szövődményre utalt.

    A vizsgálatok egyébként minden olyan halálesetnél, ahol a beteg be volt oltva, azt állapították meg hogy ahhoz semmi köze nem volt a vakcinának. Szepezdi Zsuzsa kijelentette: az eddigi vizsgálatok alapján kijelenthető: a H1N1 elleni oltás teljesen biztonságos.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    ÁNTSZ: egyre több az influenzás beteg

    Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is kimutatták - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Újabb áldozata van az influenzának

    Meghalt egy influenzás beteg Zala megyében a H1N1 vírus fertőzése következményeként - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve kedden az MTI-vel. Az intézet tájékoztatása szerint a beteg a 35-59 éves korcsoportba tartozott és előzőleg nem kapott védőoltást.

    Influenzaszezon - A kismamák oltását ajánlják

    Az influenzaszezon közeledtével a kismamák és a gyermekvállalást tervezők influenza elleni oltásának fontosságára figyelmeztetnek a szakemberek. A betegség a terhesség ideje alatt komoly, akár halálos szövődményeket is kiválthat.

    Influenza védőoltás: Pandémiás törzset is tartalmaz a vakcina

    Az elmúlt évi pandémiás H1N1 vírustörzset is tartalmazza az Omninvest szezonális influenza elleni oltóanyaga, ennek ellenére bizonyos korcsoportoknak érdemes beoltatniuk magukat a pandémiás szérummal is - közölte a cég szóvivője szerdán az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA