• H1N1 - A baba jól van, a mama állapota kritikus

    Szerző:
    WEBBeteg

    A nő nem kapott védőoltást és csak egy héttel azután fordult orvoshoz, hogy jelentkeztek nála az influenzás tünetek.

    Nem kapta el a H1N1 fertőzést édesanyjától az a kisbaba, akit még múlt hét csütörtökön császármetszéssel segítettek világra Győrben.

    Hirdetések

      Oltóközpontok és helyszínek
    Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról. 
    Hol oltathatja be magát? >>
    A baba egyébként jól van, állapota stabil, édesanyjáé azonban kritikus - tájékoztatott pénteken a kórház orvos-igazgatója.

    Dr. Oláh Attila elmondta: a 26. hétre született kislány jól van. Állapota megfelel egy ilyen korú koraszülött babáénak.

    Az édesanya állapota azonban tovább romlott, egyre nehezebben lélegeztetik.

     Mire utalhat, ha egy bizonyos napszakban köhögünk?
    Milyen okokra vezethető vissza a reggelei, napközbeni és esti köhögés? >> 
    A 21 éves nő állapota válságos. Ahogy arról korábban a Független Hírügynökség is beszámolt, a kismamát november végén a H1N1 miatt kialakult tüdőgyulladással vitték kórházba. Állapota másnap vált kritikussá, azóta mesterségesen lélegeztetik és altatják.

    Kislányát múlt hét csütörtökön császármetszéssel segítették világra. A nő egyébként nem kapott védőoltást és csak egy héttel azután fordult orvoshoz, hogy jelentkeztek nála az influenzás tünetek.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Felépülés a császármetszésből

    Körülbelül a nők egyharmada szül császármetszéssel, vagyis az örömteli esemény - a gyermek születése - során hasi műtét következik be, mely már önmagában is, de a műtét utáni időszakkal együtt nagy megterhelést jelent az anyai szervezet számára. Ez azt jelenti, hogy a felépülés teljesen más, mint egy hüvelyi szülésnél, ám ha tudja, mire számíthat, és előre tervez, könnyebbé teheti a folyamatot.

    A terhesgondozás menete hazánkban

    Az egyik legmaradandóbb élmény a leendő édesanya életében, amikor egy álmos reggelen végre megjelenik a pálcán az a bizonyos második csík. Az esetek döntő többségében ugyanis ez azt jelenti, hogy méhében új életet hordoz, és jó eséllyel kilenc hónap múlva egészséges újszülöttel gyarapszik a család.

    Dohányzás: súlyosabb következmények a kismamáknál, mint gondolták

    A legújabb kutatási eredmények szerint az eddig feltételezettnél is súlyosabb következményei vannak annak, ha egy kismama dohányzik vagy a környezetében cigarettáznak, mivel a magzat génjei úgy módosulnak, hogy annak nyoma az unokákban is felfedezhető.

    Meggyógyult az édesanyját elvesztő újinfluenzás baba

    Meggyógyult, és édesapja pénteken hazavihette a kórházból azt a H1N1 vírussal fertőzött csecsemőt, akinek 27 éves édesanyja januárban belehalt az újinfluenza szövődményeibe. A csecsemő jól van, a babát özvegyen maradt édesapja és nagymamája gondozza.

    H1N1 - Újabb áldozata van az új influenzának

    Eddig öt újinfluenzást, köztük két várandós nőt ápoltak új módszert is alkalmazva Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem klinikájának intenzív osztályán.

    Újra kellett éleszteni egy újinfluenzás kismamát

    Súlyos légzési elégtelenséggel, csütörtökön került kórházba az H1N1 vírussal fertőzött kismama, akit pénteken újraélesztettek az orvosok Budapesten a Semmelweis Egyetem Intenzív Terápiás Klinikáján - mondta szombaton Gál János, a klinika igazgatója.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA