• H1N1 - Eladják, vagy elajándékozzák az oltást a németek

    Szerző:
    WEBBeteg

    A vártnál kevesebben kérik a védőoltást. Egyelőre körülbelül 4 millióan oltatták be magukat, ez a lakosság 5 százaléka. A berlini szövetségi kormány ezért azt fontolgatja, hogy 2,2 millió adag vakcinát más országnak ad el.

    Németország el akar adni több mint 2 millió adag sertésinfluenza-vakcinát, mivel a vártnál kevesebben oltatják be magukat - közölte az egészségügyi miniszter, Philipp Rösler.

    Hirdetések

    A 80 millió lakosú Németország december végi határidővel 20 millió adag oltóanyagot rendelt, március végi szállítással pedig összesen 50 milliót. November végéig csaknem 10 millió adag érkezett meg.

     Oltóközpontok és helyszínek
    Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról. 
    Hol oltathatja be magát? >>
    A megrendelések leadásakor még feltételezték, hogy az oltást kétszer kell beadni, de azóta kiderült, hogy egyetlen adag is kialakítja a védőhatást. A vártnál kevesebben kérik a védőoltást. Egyelőre körülbelül 4 millióan oltatták be magukat, ez a lakosság 5 százaléka. A berlini szövetségi kormány ezért azt fontolgatja, hogy 2,2 millió adag vakcinát más országnak ad el.

    De az sincs kizárva, hogy az oltóanyag egy részét elajándékozzák. Németországhoz érkezett már ilyen kérés Afganisztántól és kelet-európai országoktól is, köztük Ukrajnától.

    Az Egészségügyi Világszervezet múlt pénteken közölte, hogy sok nyugat-európai országban tetőzik az újinfluenza-járvány, Közép-Európában és Ázsia egyes területein pedig erősödik. Észak-Amerikában a világjárvány már csillapodóban van. Németországban 86 ember halt meg a világjárványos influenzától, körülbelül 85 százalékuknak volt más betegségük is.

    Szlovákiában is vannak halálos áldozatok

    Hivatalosan már három halálos áldozata van az újinfluenzának Szlovákiában. A harmadik egy 38 éves nyugat-szlovákiai férfi, aki még a múlt héten hunyt el, de a teszteredmények most igazolták a halál okát.

     "Szakadt a cérna" az országos tiszti főorvosnál - Interjú Falus Ferenccel
    "Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.
    Interjú Falus Ferenccel>>
    November 24-én egy 32 éves, tüdőgyulladásos férfi halt meg a bajmóci kórházban, majd öt nappal később egy kismama a besztercebányai Roosevelt Kórházban.

    A legutóbbi, múlt heti haláleset óta további két olyan személy vesztette életét, akinek a szervezetében szintén kimutatták a H1N1-vírus jelenlétét.

    Esetükben még nincsenek meg a teszteredmények, vagyis nem biztos, hogy az újinfluenza vírusától haltak meg.

    A legfrissebb sajtójelentések szerint H1N1-fertőzött volt az a nő, aki a múlt héten hunyt el a Magyarországhoz közeli, Ipoly menti Nagykürtös város kórházában.

    Egyelőre nem tudni, hogy a vírus okozta-e a halálát, mert még nincsenek meg a teszteredmények. Az említett kórházban még egy, súlyos állapotban lévő újinfluenzás nőt kezelnek.

    Melyik kezelés és megelőzési mód a hatékony?

    Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket. A sertésinfluenza a szezonális influenzához nagyon hasonló tünetekkel jár. A beteg nagyon rosszul érzi magát, köhög, és magas láza van. Vannak azonban olyan megelőzési praktikák, melyek csökkentik a H1N1 vírus általi megbetegedés kockázatát, vagy elősegítik a gyógyulást.
    A betegség megelőzése és kezelése >>

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    H1N1 - Tíz diák lett beteg az oltás ellenére

    Tíz diák a H1N1 elleni oltás ellenére fertőződött meg Gamáson, ahol az iskola 116 diákja közül 59-en betegedtek meg két héttel ezelőtt - mondta el a Független Hírügynökségnek Szűcs Mária, az ÁNTSZ dél-dunántúli járványügyi főosztályvezetője.

    Az újinfluenza nem valóságos pandémia?

    Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    H1N1 - Tamiflunak ellenálló mutáns vírust találtak

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) novemberi közlése szerint mutáns világjárványos influenzavírust találtak már Brazíliában, az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Mexikóban és Ukrajnában.

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

    Influenzás volt? Valószínűleg védettebb a H1N1 ellen

    Amerikai kutatók szerint azok, akik többször voltak influenzások vagy többször is kaptak influenza elleni védőoltást, egyfajta védelmet élveznek az új pandémiás influenza vírusa ellen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA