• Beoltották, mégis H1N1-es lett - Kikerült az intenzívről

    Szerző:
    WEBBeteg

    Kikerült az intenzív osztályról az a 29 éves férfi, aki annak ellenére megkapta a H1N1 vírusfertőzést, hogy kapott védőoltást.

    A beteget hétfőn az infektológiai osztályra helyezték át, és orvosai szerint a kezeléseket követően, néhány nap múlva elhagyhatja a kórházat -tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Gyula kórház sajtóreferense.

    Hirdetések

    Új influenza-kisokos
    Tudjon meg minden fontos információt a H1N1-ről!
    H1N1-kisokos >>
    A 29 éves férfi november 27-én jelentkezett a Kenézy Kórház sürgősségi betegellátó osztályának ambulanciáján.

    A kialakult légzési elégtelenség miatt, valamint a felmerült influenza-fertőzés gyanúja alapján az intenzív terápiás osztályra került.

    A beteg elmondása szerint másfél hónapja megkapta a H1N1 elleni védőoltást.

     Oltóközpontok és helyszínek
    Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról. 
    Hol oltathatja be magát? >>
    A kórház hétfőn kiadott közleményében azt írja: több alkalommal is küldtek mintát az Országos Epidemiológiai Központba és az ÁNTSZ Regionális Laboratóriumába a H1N1 fertőzés igazolására, mert bizonytalanok voltak az eredmények. Emellett igazolódott a tüdő bakteriális fertőzöttsége is.

    A férfi emelt dózisú vírusellenes szert kapott gyomorszondán keresztül, illetve párhuzamosan antibakteriális kezelést is. Egy ideig gépi lélegeztetést is alkalmazni kellett nála. Köszönhetően az időben elindított hatékony kezelésnek, a férfi állapota folyamatosan javul - áll a kórház közleményében.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Európai Parlamenti bírálat a H1N1 járványhelyzet uniós kezelése miatt

    A 2009-2010-es H1N1 influenzajárvány uniós kezelési módját bírálta az Európai Parlament (EP) a keddi strasbourgi plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásában.

    Negyvennyolcra emelkedett az influenzajárvány áldozatainak száma

    Negyvennyolcra emelkedett azoknak a haláleseteknek a száma, amelyek a jelenlegi szezon influenzaszerű megbetegedéseivel hozhatók összefüggésbe - számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    H1N1 és B típusú influenzavírust is kimutattak az új betegeknél

    H1N1 és B vírust is azonosítottak az elmúlt hét folyamán Győr-Moson-Sopron megyében megbetegedetteknél- jelentette be Széles Klára, a megyei tisztiorvosi-szolgálat főorvosa szerdán.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA