• H1N1 oltás és fertőzés - Mit mond a virológus?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A virológus szerint nem kell csodálkozni azon, hogy valaki az oltás ellenére megbetegszik. Ez ugyanis minden ötödik beoltott embernél előfordul. De tüneteik legtöbbször csak enyhék.

    Egy ideig lélegeztetőgépre kellett tenni azt a férfit Debrecenben, aki másfél hónapja megkapta a H1N1 elleni védőoltást, mégis megbetegítette az újinfluenza vírus. Az RTL Híradó információi szerint a 29 éves férfi rendőrként dolgozik. A beteg már jobban van, de az RTL-nek nyilatkozó virológus szerint akár bele is halhatott volna a fertőzésbe, ha nincs beoltva.

    Hirdetések

     Oltóközpontok és helyszínek
    Helyszínek és praktikus információk az oltóközpontokról. 
    Hol oltathatja be magát? >>
    A férfi egy hete súlyos tüdőgyulladással érkezett a debreceni kórházba. Azt mondta az orvosoknak, hogy másfél hónapja megkapta az újinfluenza elleni védőoltást.

    A vizsgálatok mégis kimutatták nála a H1N1 fertőzést. De nemcsak az újinfluenza, egy baktérium is megtámadta a szervezetét.

    Egy ideig géppel kellett lélegeztetni, de most már jobban van. Egy viszonylag rövid, válságos időszakot követően most kielégítő a beteg állapota.

    H1N1-kérdőív
    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha igen? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz. Válaszoljon a kérdésekre! >>
    Eszik, iszik, és remény van arra, hogy nemsokára gyógyultan fog távozni - mondta Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Gyula Kórház szóvivője.

    Oltás és fertőzés - Mit mond a virológus?

    A virológus szerint nem kell csodálkozni azon, hogy valaki az oltás ellenére megbetegszik. Ez ugyanis minden ötödik beoltott embernél előfordul.

    De tüneteik legtöbbször csak enyhék. A debreceni kórházban fekvő férfinál a bakteriális fertőzés miatt volt nagyobb a baj.

    H1N1 kisokos
    Tudjon meg mindent a védőoltásról és a betegségről itt, a WEBBetegen! >>Mindent a H1N1 vírusról
    Az volt a szerencséje, hogy be volt oltva. Lehet, hogy a kettős fertőzés, azaz a baktérium és influenza vírus együtt, meg is tudta volna ölni - mondta Berencsi György, virológus.

    A statisztikák szerint azok közül, akik nem oltatják be magukat, minden második ember betegszik meg. A szakemberek szerint az elmúlt húsz évben influenzában csak olyanok haltak meg, akik nem kaptak védőoltást.

    Melyik kezelés és megelőzési mód a hatékony?

    Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket. A sertésinfluenza a szezonális influenzához nagyon hasonló tünetekkel jár. A beteg nagyon rosszul érzi magát, köhög, és magas láza van. Vannak azonban olyan megelőzési praktikák, melyek csökkentik a H1N1 vírus általi megbetegedés kockázatát, vagy elősegítik a gyógyulást.
    A betegség megelőzése és kezelése >>

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Szezonális influenza és H1N1 - Egyetlen oltás elég lesz?

    A következő 2010/2011-es influenzaszezonra ajánlott vakcina összetételére vonatkozó bizonytalanságot az okozta, hogy az eddig alkalmazott szezonális H1N1-vírustörzset kicseréljék-e a 2009-ben megjelent pandémiás - Kalifornia 7-es jelű - törzsre.

    Az újinfluenza nem valóságos pandémia?

    Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    H1N1 - Tamiflunak ellenálló mutáns vírust találtak

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) novemberi közlése szerint mutáns világjárványos influenzavírust találtak már Brazíliában, az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Mexikóban és Ukrajnában.

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

    Influenzás volt? Valószínűleg védettebb a H1N1 ellen

    Amerikai kutatók szerint azok, akik többször voltak influenzások vagy többször is kaptak influenza elleni védőoltást, egyfajta védelmet élveznek az új pandémiás influenza vírusa ellen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA