• H1N1 - Beoltották a vakcinával, mégis elkapta a fertőzést

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy 29 éves hosszúpályi férfi azután fertőződött meg a H1N1 vírusával miután másfél hónappal korábban beoltották az új vírus elleni vakcinával. A fiatal férfi már jobban van.

    Megfertőződött a H1N1-vírussal egy 29 éves hosszúpályi férfi, pedig másfél hónapja megkapta a védőoltást az üzemorvosától - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szombaton Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy kórház sajtóreferense.

    A férfi egy ideig életveszélyes állapotban is volt. Az újinfluenza vírusán kívül egy bakteriális fertőzést is kapott, azonban már jobban van de még mindig a debreceni kórház intenzív osztályon ápolják - tette hozzá Szentgyörgyi János.

    Az Omnivest vállalja a felelősséget

    Az Omninvest ügyvezetője a Független Hírügynökségnek hangsúlyozta: egy Magyarországon, a magyar cégjog szerint bejegyzett cégről van szó. A kártérítésre pedig garanciát jelent, hogy az Omninvest kft-nek - mint minden gyógyszergyártónak - van felelősségbiztosítása.

    Az oltóanyag hibája miatt esetlegesen jelentkező mellékhatásokért a gyártót terheli a felelősség, a kártérítésre pedig a cég saját tőkéje és felelősségbiztosítása jelenti a garanciát - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek az Omninvest kft. ügyvezetője. Zimonyi Ferenc a Napi Gazdaság cikkére reagált, amelyben arról írnak, hogy az újinfluenza elleni magyar vakcina gyártója mögött egy állítólagos offshore cég áll.

    Hirdetések

     "Szakadt a cérna" az országos tiszti főorvosnál - Interjú Falus Ferenccel
    "Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.
    Interjú Falus Ferenccel>>
    Emiatt problémás lehet az esetleges kártérítésekkel kapcsolatos eljárás, ha kiderülne, hogy mégis van súlyos mellékhatása az oltóanyagnak.

    Az Omninvest ügyvezetője a Független Hírügynökségnek hangsúlyozta: egy Magyarországon, a magyar cégjog szerint bejegyzett cégről van szó. A kártérítésre pedig garanciát jelent, hogy az Omninvest kft-nek - mint minden gyógyszergyártónak - van felelősségbiztosítása. Zimonyi Ferenc hozzátette: további garanciát jelent a cég saját tőkéje is, ami - a 2008. évi nyilvános mérlegadatok szerint - 1 milliárd 440 millió forint.

    A Napi Gazdaság arról is ír, hogy Magyarországon még nem volt példa arra, hogy egy hosszú engedélyeztetési folyamat után kiderüljön egy oltóanyagról, hogy olyan súlyos mellékhatásai vannak, amelyek maradandó károsodást okozhatnak.

    A Magyar Immunológiai Társaság tájékoztatására hivatkozva azt is hozzáteszik, hogy a klinikai vizsgálat azt igazolta: az újinfluenza és a szezonális influenza elleni védőoltásnak elhanyagolhatók a mellékhatásai.

    Melyik kezelés és megelőzési mód a hatékony?

    Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket. A sertésinfluenza a szezonális influenzához nagyon hasonló tünetekkel jár. A beteg nagyon rosszul érzi magát, köhög, és magas láza van. Vannak azonban olyan megelőzési praktikák, melyek csökkentik a H1N1 vírus általi megbetegedés kockázatát, vagy elősegítik a gyógyulást.
    A betegség megelőzése és kezelése >>

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Influenza: Kapható lesz három komponensű oltóanyag

    Egyértelmű szakmai konszenzust ígért az őszi-téli influenza-helyzet kapcsán az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén úgy fogalmazott, az idei szezonra ugyan "nem kiáltanak farkast", de felkészültnek kell lenni.

    Hiány van az alapvető oltóanyagokból Németországban

    A Német Gyermekorvosok Szövetségének elnöke kedden nyilatkozatban tiltakozott amiatt, hogy nem állnak rendelkezésre azok az alapvető oltóanyagok, amelyek a csecsemők, illetve gyermekek számára elsődlegesen szükségesek.

    Az újinfluenza nem valóságos pandémia?

    Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    H1N1 - Amerikában lecsengőben az újinfluenza második hulláma

    A klinikai kísérleteket végző Quest Diagnostics szakemberei által közzétett jelentése, megerősíti az amerikai egészségügyi hatóságok arról szóló beszámolóját, hogy a vírus visszahúzódóban van, és második csúcspontját októberben érte el.

    H1N1 - Tamiflunak ellenálló mutáns vírust találtak

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) novemberi közlése szerint mutáns világjárványos influenzavírust találtak már Brazíliában, az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Mexikóban és Ukrajnában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások