• Az Ön orvosa felismeri a H1N1-et?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A WHO kiadványa szerint a H1N1 egyik tünete a magas láz, ám ezt a legújabb vizsgálati eredmények alapján a Lancet című orvosi lap cáfolja. Őket igazolja az a tény is, hogy az ausztráliai Gold coast Hospital 106 új influenzás betegéből 36 egyáltalán nem volt lázas.

    Mexikóban és Chilében is azt tapasztalták, hogy a H1N1 fertőzöttek egyharmada láztalan volt. Mindez viszont arra enged következtetni, hogy ha az orvosok nem ismerik fel a láztalan betegben az új influenzás fertőzöttet, akkor rengeteg eset felderítetlen marad, ami nehezíti a vírus kontrollálását.

    Hirdetések

    A szakemberek még mindig nem tudják, hogy a láztalan betegek vajon mennyire fertőznek. Ausztrál kutatók ezt az arányt 30 százalékra becsülik, ám egy kanadai kutatás szerint csak 10 százalékuk fertőz.

    Láz helyett hasfájás, hányás

    A H1N1 többek között abban is különbözik a szezonális influenzától, hogy gastrointestinális (az emésztőcsatornával kapcsolatos) tüneteket okoz, mint például émelygés vagy hányás. A Kanadában intenzív ellátásban részesülő betegek fele panaszkodott ilyen jellegű problémákra, 10-15 százalékuk pedig elsősorban gasztrointestinális panaszokkal kereste fel az orvosát, nem pedig a szokásos köhögéssel vagy orrfolyással.

     

    Új influenza-kisokos
    Tudjon meg minden fontos információt a H1N1-ről!
    H1N1-kisokos >>

    Természetesen nem minden hasfájás vagy hányinger jelent H1N1 megbetegedést, ám különösen a gyerekek esetében jobb odafigyelni a fájó gyomorra, vagy arra, ha a gyerek kevés folyadékot fogyaszt.

    Mivel a vírus nagyon gyorsan terjed, jobb mielőbb orvoshoz fordulni, ha Ön, vagy bármely családtagja nem érzi jól magát – különösen, ha az illető a veszélyeztetett csoportok valamelyikébe tartozik. 

    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, Forrás: Globe and Mail; lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Az újinfluenza nem valóságos pandémia?

    Az ET parlamenti közgyűlésének társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottsága által szervezett rendezvényt azok a parlamenti képviselők kezdeményezték, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány".

    H1N1 - Természetes módszerek a fertőzés ellen

    A H1N1 típusú influenzavírus igencsak népszerű téma mostanában. Sokan állnak ki a védőoltás mellett és ellen, a napi hírekben rengeteget hallunk a megbetegedettekről, a szövődményekről. Sok betegünk kérdezi, hogy milyen módszerekkel küzdhetünk ellene.

    H1N1 - Tamiflunak ellenálló mutáns vírust találtak

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) novemberi közlése szerint mutáns világjárványos influenzavírust találtak már Brazíliában, az Egyesült Államokban, Japánban, Kínában, Mexikóban és Ukrajnában.

    H1N1: mi fog velem történni? (Az új influenza prognózisa)

    A legtöbb új influenzás beteg egy héten belül javulást tapasztal az állapotában. Ám vannak, akiknél a betegség sokkal jobban elhúzódik, vagy komoly komplikációkkal jelentkezik.

    Influenzás volt? Valószínűleg védettebb a H1N1 ellen

    Amerikai kutatók szerint azok, akik többször voltak influenzások vagy többször is kaptak influenza elleni védőoltást, egyfajta védelmet élveznek az új pandémiás influenza vírusa ellen.

    H1N1-kérdőív - Ismerje meg a fertőzés tüneteit és a tennivalókat!

    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha elképzelhető, hogy H1N1 vírussal fetőződött meg? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA