• H1N1 oltás: Bevásárlóközpontokban, buszmegállókban kampányolnak

    Szerző:
    WEBBeteg

    A székesfehérvári bevásárlóközpontokban, az autóbusz- és a vasútállomáson hangosbemondón figyelmeztetnek a H1N1 vírus elleni védőoltás fontosságára és közlik az oltópontok helyét - mondta el az MTI-nek a kistérségi tiszti főorvos csütörtökön.

    Almási Ferenc tájékoztatása szerint igyekeznek minden lehetőséget kihasználni azért, hogy minél többen oltassák be magukat, megelőzve a járvány terjedésének erősödését. 

    Hirdetések

    Nem elég a vitaminszedés?
    A vitaminok önmagukban hatástalanok az influenzafertőzés ellen, azonban az egészséges életmód és a helyes táplálkozás alapvető fontosságú.
    Az MTA közleménye >>
    Ebben segítenek az egyházak is. A város több templomában az istentiszteleteken hívják majd fel a hívek figyelmét a fertőzés elleni védekezés fontosságára - tette hozzá a tiszti főorvos. 

    Az orvosok jelentőszolgálata szerint a térségben tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma.

    A fertőződés mértéke jócskán túllépte a járványküszöböt, ami azt jelenti, hogy 100 ezer betegre vetítve 343 megbetegedés jut. Több esetben a H1N1 vírus jelenlétét is kimutatták a betegek szervezetében.

    H1N1-kérdőív
    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha igen? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz. Válaszoljon a kérdésekre! >>
    A megfertőzöttek közül a 15-24 évesek vannak többségben, őket a 25-34 évesek, illetve a 10-14 évesek követik. A hét elején újabb székesfehérvári óvodában rendeltek el járványszünetet, s változatlanul tilos a látogatás a Fejér Megyei Szent György Kórház valamennyi osztályán, valamint a Polgárdi-tekerespusztai integrált szociális intézményben.

    Fejér megyében november 11-én zártak be először oktatási intézményt, s azóta több iskolában és óvodában rendeltek el szünetet a hiányzók magas száma, illetve a H1N1 vírusfertőzés miatt.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Ingyenesen kaphatnak védőoltást a pedagógusok is

    Más rizikócsoportok mellett az idei évtől ingyenesen kaphatnak influenza elleni védőoltást a pedagógusok is - jelentette be Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos Szegeden.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    OEK: az influenza változékonysága miatt kell mindig új oltóanyagot előállítani

    Az influenza vírusa rendkívül változékony, emiatt kell ahhoz minden évben hozzáigazítani az oltóanyagot - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Már elérhetők az influenza elleni védőoltások

    Már most elérhető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján az idén két új vírustörzset is tartalmazó, influenza elleni vakcina - közölte a vakcinagyártó Sanofi Pasteur magyarországi képviselete pénteken az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA