• H1N1 - Elég, ha figyelünk a vitaminbevitelre?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A vitaminok önmagukban hatástalanok az influenzafertőzés ellen, azonban az egészséges életmód és a helyes táplálkozás alapvető fontosságú a megfelelő ellenálló képességhez - közölte a Magyar Tudományos Akadémia Immunológiai Bizottsága.

    A bizottság egyúttal az új influenza elleni védőoltás beadatását hangsúlyozza, hiszen az itthon forgalomban lévő - elölt vírust tartalmazó vakcina - jelentősen csökkenti a megbetegedés kockázatát és ezáltal a lehetséges szövődményeket is.

    Hirdetések
    Vitaminok és nyomelemek
    Tudjon meg többet a vitaminokról a WEBBetegen!

    A bizottság közleménye kitér arra is, hogy az oltás kapcsán fellépő enyhe mellékhatásokat túlnyomó részben a vakcinában jelenlévő segédanyagok okozzák, amelyek szükségesek a hatékony - úgynevezett - immunválasz kialakításához.

    Ezek a mellékhatások viszont enyhék, nem súlyosabbak azoknál, amelyek a szezonális influenza oltások után is felléphetnek.

    Vitamin- és ásványi anyag teszt

    Töltse ki vitamin- és ásványi anyag tesztünket!>>

    Az akadémia bizottsága a súlyosbodó járványhelyzet miatt javasolja, hogy minél többen és minél hamarabb oltassák be magukat az emberek, hiszen a védettség kialakulásához körülbelül két hét kell.

     

    H1N1-kérdőív
    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha igen? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz. Válaszoljon a kérdésekre! >>

    Az oltással pedig az ember nemcsak saját magát, hanem a környezetében élőket is védi.

    Az új influenza miatt itthon eddig 16 ember halt meg, köztük egy 21 éves kismama. Becslések szerint 50-70 ezer ember esett át eddig a fertőzésen, és összesen 1,7 millió ember kapta meg a védőoltást.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    9 kérdés, amire minden szülő tudni szeretné a választ

    A gyermeket nevelő szülők számára igen fontos, hogy a gyermekük egészsége érdekében tájékozódjanak a kicsik számára kötelező, valamint ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és legtöbb aggodalmat okozó kérdéseket a témában. (x)

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Mennyi káliumra van szükségünk, és miért?

    A kálium olyan ásványi anyag, amely segíti a sejtek megfelelő működését. Elengedhetetlenül fontos az idegek, az izmok és a szív megfelelő működése szempontjából.

    Európai Immunizációs Hét: minden védőoltást kapott ember hozzájárul egy mindenki számára egészségesebb jövőhöz

    A védőoltások hatásosak. Az elmúlt 60 év során több gyermekéletet mentettek meg, mint bármilyen egyéb orvosi beavatkozás. A WHO Európai Régiójának többi országával együtt Magyarországis április 23. és 29. között ünnepli az Európai Immunizációs Hetet, hogy felhívja a figyelmet: minden embernek joga és felelőssége, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségekkel szemben.

    A csontritkulás okai és rizikófaktorai

    Harmincöt éves korát követően szinte mindenki szervezete több csontot bont le, mint amennyit képez. A csontritkulás kockázata főleg attól függ, hogy mekkora csonttömegre tett addig szert az egyén és milyen gyorsan kezdi el a csonttömeget veszíteni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA