• Újra kellett éleszteni egy újinfluenzás kismamát

    Szerző:
    WEBBeteg

    Súlyos légzési elégtelenséggel, csütörtökön került kórházba az H1N1 vírussal fertőzött kismama, akit pénteken újraélesztettek az orvosok Budapesten a Semmelweis Egyetem Intenzív Terápiás Klinikáján - mondta szombaton Gál János, a klinika igazgatója.

    Gál János elmondta, hogy a beteg állapota annyira súlyos volt, hogy a hagyományos módszerekkel már nem tudták lélegeztetni.

    Hirdetések

    Azonnal géppel kezdték lélegeztetni, utána pedig az orvosok - megelőzendő a súlyos oxigénhiányos állapot kialakulását - egy szívsebészetben használt módszert alkalmaztak. A kismama főereibe helyeztek kanülöket és így kívülről juttatnak oxigént a vérébe.

    H1N1-kérdőív
    Új influenzára utalnak a tünetei? Mi a teendő? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.
    Válaszoljon a kérdésekre! >>
    Az eljárást Magyarországon általános intenzív osztályon még nem alkalmazták. Gál János hozzátette, hogy ez egy végső megoldás volt, mert a hagyományos gépi lélegeztetéssel már nem lehetett volna életben tartani a kismamát. A beavatkozás pénteken este történt. A kismama állapota stabil, de még életveszélyes.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése

    Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Az utcai segítségnyújtásban mindenkinek részt kell vennie

    Az egészségügyi államtitkár szerint az utcai segítségnyújtásban mindenkinek részt kell vennie, nem szabad másokra várni, sok esetben csak ekkor van esélye a bajba jutott embereknek a maradandó károsodás nélküli túlélésre.

    Alvás terhesség alatt

    A nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak. A várandósság alatt pedig még többre, a kismama teste és lelke nyugalmat és sok pihenést igényel. Mind a fejlődő baba, mind az anyuka érdekében különösen fontos odafigyelni a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás biztosítására. Ez azonban nem mindig könnyű. Cikkünkben hasznos tanácsokat olvashat a pihentető alváshoz.

    Mi okozhat fáradtságot a terhesség alatt?

    A várandós nők közül sokan tapasztalnak fáradtságot. A terhesség számos testi változással jár, ami sokat követel a szervezettől. Főként az első hónapokban érzi magát bágyadtnak és kimerültnek sok leendő anyuka. A második trimeszterben a fáradtság a kismamák nagy részénél alábbhagy, majd a terhesség vége felé gyakorta visszatér. Mitől jelentkezhet fáradtság a terhesség során? Milyen módszerek alkalmazhatóak fáradtság ellen? Mi az, amit terhesség során nem tanácsos kipróbálnia? Cikkünkből megtudhatja a válaszokat.

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?

    A nyári időszak beköszöntével sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA