• Semmelweis-nap: ünnepelnek és az anyák megmentőjére emlékeznek a védőnők is

    Szerző:
    WEBBeteg

    Július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, ezen a napon elismerik az egészségügyi dolgozók, így az orvosok, ápolók és más szakdolgozók egész éves munkáját. A Kenézy-díjas debreceni vezető védőnő, dr. Kissné Ary Szilvia 1982 óta dolgozik ezen a területen.

    1818-ban, ezen a napon született Semmelweis Ignác orvos, az anyák megmentője. Az egészségügyben dolgozóknak szerte az országban díjakat, elismeréseket adnak át, így köszönve meg egész éves kitartó, lelkiismeretes munkájukat.

    A debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben több orvos és egészségügyi dolgozó kapott elismerést, köztük Kenézy-díjat.

    Dr. Kissné Ary Szilvia vezető védőnő 1982 óta dolgozik ezen a területen, kezdetben védőnőként dolgozott egy Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen, majd 1995-ben Debrecenben folytatta pályafutását az akkori Városi Egészségügyi Szolgálatnál. Tizenhárom éve vezető védőnő.

    Több mint 90 védőnő munkáját koordinálja. Egész nap telefonál, elektronikus leveleket olvas és ír, megbeszéléseket tart, szerződéseket és jogszabályokat értelmez, a helyettesítéseket intézi, segít, ahol tud. Ő a motorja a debreceni védőnői hálózatnak.

    Hirdetések
    Táplálkozás és várandósgondozás: kulcspozícióban a védőnők

    2014. július 1-től a háziorvos utalja be a kismamát a szükséges vizsgálatokra. Táplálkozás és várandósgondozás: kulcspozícióban a védőnők>>

    Nagyon speciális munka az önöké, ráadásul egyedülálló a világon.

    Hungarikum a védőnői hálózat. Jövőre, június 13-án lesz 100 éves, sehol a világon nincs ilyen formában megszervezve, mint hazánkban. 2005 óta minőségirányítási rendszer alapján dolgozunk.

    Jelenleg 94 védőnő tartozik hozzám. 62-en területi védőnők, ők kijárnak a családokhoz, szerte Debrecenben, valamint 30 kolléga az általános és középiskolákban tevékenykedik, mint iskola-védőnő. Ezek mellett két kolléga az Anyatejgyűjtő Állomáson dolgozik.

    Mit jelent Önnek a Kenézy-díj?

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Megtiszteltetés. A díjjal minden debreceni védőnő munkáját elismerték, ez egy közös, csapatmunka, együtt értük el a kitűzött célokat. Az, hogy egy munkáltató elismerést ad a munkatársainak, van egy nap, amely az egészségügyi dolgozókat ünnepli, külön öröm a számomra.

    A Semmelweis-napot talán még inkább magukénak érezhetik a védőnők, a gyerekekkel, a családokkal foglalkozó kollégák.

    Az ünneplés mellett jut ideje a pihenésre is ezen a napon?

    Lesz időm pihenni, nem dolgozunk július 1-jén, nekünk ez munkaszüneti nap. Június 26-án volt a díjátadó ünnepség, 27-én pedig egy szabadidős, csapatépítő találkozót szerveztünk a kórházban.

    Kenézy-díjasok

    Dr. Kissné Ary Szilvia – Vezető védőnő
    Kovács Olivérné – Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály
    Dr. Oláh Róza – Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály
    Dr. Molnár Levente – Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály
    Dr. Boruzs Gyula – Belgyógyászati Osztály
    Dr. Csobán Tibor – Általános Sebészeti Osztály
    Dr. Nagy Eszter - KAITO
    Dr. Harsányi Zsolt – Rehabilitációs Osztály
    Pappné Gál Gabriella – Reumatológiai Osztály
    Rácsai János – Rehabilitációs Osztály
    Pál Jánosné – Intézeti Gyógyszertár
    Homonyik Józsefné – Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály

    (Forrás: Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet)

    (WEBBeteg - Tóth András, újságíró)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Átadták a Védőnők a gyermekáldásért díjat

    Páratlan önzetlenségük és maximális hivatástudatuk miatt kaptak kitüntetést azok a védőnők, akik sokat tettek nemcsak a várandósok és szoptatós kismamák, valamint az újszülöttek érdekében, hanem eredményesen foglalkoztak olyan párokkal is, akiknél nem volt fogamzás és szerettek volna kisbabát. A kitüntetést Ács Rozália és Terényiné Bicsák Ágnes vehették át Novák Katalintól, az EMMI Család és Ifjúsági ügyekért felelős államtitkárától.

    Védőnői méhnyakszűrés: a tavalyi kenetvételek 3 százaléka volt daganatgyanús

    Átfogó, hosszú távú cél, hogy jelentősen csökkenjen a hazai méhnyakrák okozta halálozás, ezért indította el az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala még 2013-ban azt az európai uniós programot, amely országossá terjesztette ki a védőnői méhnyakszűrést. A tavalyi évben 2554 kenetvételt végeztek, ebből 62 volt daganatgyanús.

    Hospice osztály nyílt Debrecenben

    A régióban egyedülálló Hospice-Palliatív Terápiás Osztály nyílt a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben. A speciális részlegen ápolják a végső stádiumban lévő daganatos betegeket.

    Semmelweis-nap - Ügyeleti rend az egészségügyi ellátásban

    A Semmelweis-nap miatt a legtöbb egészségügyi szolgáltató zárva lesz a mai napon.

    Kardiológiai rehabilitációs program indult Debrecenben

    A fejlett országokban csaknem valamennyi szívbetegségben szenvedő, különösen a szívinfarktuson átesettek rehabilitációs programba kerülnek a heveny szakasz után. Hazánkban sajnos ez az arány fordított: a betegek döntő többsége nem jut rehabilitációhoz.

    A Kenézy-díjas szülésznő

    Nem kérdés, miért választotta a szülészetet munkahelyéül. Részt venni egy gyermek világra jötténél nincs csodálatosabb dolog. A Kenézy-díjas Homonyik Józsefné szülésznőt kérdeztük.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások