• Gyermektervezés

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
    2017-07-25 14:35
    In vitro fertilizáció
    Minden mesterséges megtermékenyítési folyamat előtt sor kerül bizonyos vizsgálatokra, melyek nem csupán a beavatkozáshoz szükségesek, de annak sikerességét is kilátásba helyezhetik. Az optimális eredmény érdekében a szervezetet fel kell készíteni a beavatkozásra, amely bizonyos kötelező vizsgálatokkal jár együtt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
    2018-02-23 20:09
    A babák számára legideálisabb tápanyag-összetétellel az édesanyák teje szolgál, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kicsik 6 hónapos koráig kizárólagos anyatejes táplálást ajánl.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-02-02 18:56
    Mai ismereteink alapján számos veleszületett és szerzett tényező vezethet vérrög (trombus) kialakulásához az artériás és a vénás rendszerben. Az öröklődő faktorokon túl azonban önálló trombózis rizikót jelent maga a terhesség is. Vajon miért jár nagyobb rizikóval ez az időszak a nők életében?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    2018-01-18 20:09
    A WHO adatai alapján 33 újszülöttből 1 babát érint valamilyen veleszületett fejlődési rendellenesség. Évente mintegy 3,2 millió szül(et)és során ismernek fel anomáliát. Nemzetközi becslések szerint 270 ezer azoknak az újszülötteknek a száma, akik első hónapos koruk előtt súlyosabb veleszületett rendellenesség miatt halnak meg.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2017-12-29 20:11
    A családalapítással a döntés meghozatala után senki sem szeret várni, ám a természet sajnos nem mindig így működik. Nagyon sok nő számára nehéz a várakozással teli időszak, mikor meg kell tapasztalnia, hogy nem tud mindent kontrollálni. Ennek ellenére van néhány dolog, amivel elősegítheti a mihamarabbi teherbeesést.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2017-11-26 14:41
    Az újszülött érkezése szorosabbra vonhatja a családi kapcsolatokat, de nagyobb fokú alkalmazkodást is követel mindenkitől.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus, Dr. Reinhardt István
    2017-11-13 05:21
    A meddőség okát a közvélekedés rendszerint a nőkben keresi, holott a sikertelenség oka éppúgy lehet a férfi oldalán, sőt akár egy időben mindkét partnernél is. A statisztikák szerint a párok meddőségének oka az esetek 35 százalékában a nő, 30 százalékában a férfi egészségével összefüggő problémára vezethető vissza. Mintegy 20 százalékban a pár mindkét tagjánál található valamilyen elváltozás, és körülbelül 15 százalékban nem lehet kideríteni a meddőség okát.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
    2017-10-30 13:18
    Épp csak elkezdődött a meddőségi kezelése, de máris összezavarta a kezelési lapon álló rengeteg rövidítés? Vajon mit jelent az ART és az FSH? És mi a különbség a HCG és a HSG között?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2017-10-30 07:38
    Mit tehetünk, hogy megkapjuk a biztos választ: terhesek vagyunk-e vagy sem? A legbiztosabb és leggyorsabb megoldás a terhesség tüneteinek jelentkezése előtt is használható terhességi teszt elvégzése. A terhességi teszt megbízhatósága és az állapotosság első jelei.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
    2017-10-24 05:21
    A nagy populációkon elvégzett vizsgálatok alapján a legtöbb pár (100-ból kb. 84) esetében, rendszeres nemi élet mellett (hetente két-három alkalom) az első évben bekövetkezik a kívánt terhesség, majd a maradék (16 százalék) felénél a következő évben. Ezen adatok szerint tehát kb. a párok 8 százalékát érinti a szubfertilitás-infertilitás.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg
    2017-10-09 20:09
    A világ legtöbb részén ma már bevált, rutinszerű eljárásnak számít a beültetést megelőző magzati vizsgálat. Mikor van szükség preimplantációs szűrésre, és meddig tart, amíg megérkeznek az eredmények? A témáról dr. Vereczkey Attila, meddőségi specialistát, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet alapítóját, orvosigazgatóját kérdeztük.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!