• Egy éve gyógyítanak a mesedoktorok

    Szerző:
    WEBBeteg

    Számtalan beteg gyermeknek okozott boldog, fájdalommentes perceket az a 7200 meseolvasó, aki az elmúlt egy évben ellátogatott az ország gyermek-egészségügyi intézményeibe, és elvarázsolta meséivel a kis hallgatókat. A program résztvevői ráadásul az idő- és távolságbeli akadályokat átlépve mesevideókkal is szórakoztatják a kicsiket.

    19 megye, 52 település, 72 kórház… és rengeteg mese!

    Egy éve, 2013 augusztusában indult útjára a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program. A felhívás futótűzként terjedt, a kezdeményezéshez azóta közel 25 000 önkéntes csatlakozott, akik közül 7200-an már olvastak is mesét az ország 42 kórházában. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok ugyanakkor nemcsak személyesen, de a távolságot és az időbeli korlátokat kiküszöbölve, weben keresztül is hozzájárulnak a beteg gyermekek lelki egészségéhez.

    A K&H gyógyvarázs Youtube csatornán található 114 videója ugyanis már több mint 14 000 kicsinek vitte el az ország 30 gyermekosztályára a mese gyógyító erejét, és segítette felépülésüket, hogy minél hamarabb visszatérhessenek otthonukba, családjukhoz, és újra teljes életet élhessenek.

    Hirdetések

    „Hatalmas meglepetés ért bennünket egy évvel ezelőtt, amikor a meghirdetést követő 24 órában több mint 20 000 ember látogatta meg a K&H gyógyvarázs mesedoktorok honlapját. Szívet melengető, hogy mennyi lelkes önkéntes jelentkezett rögtön, és regisztrál azóta is, hogy segítsen a kis betegeken. Kezdetben 20 kórházban hirdettük meg a programot, de mivel 24 óra alatt elfogyott az összes időpont, rögtön nekiláttunk, hogy új intézményeket vonjunk be, új időpontokat tegyünk elérhetővé” – mondta  Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.  

    Gyerekek a kórházban

    A kórházi tartózkodás minden gyerek számára nehéz – legyen bármilyen korú is. Az otthontól és a barátoktól való távollét, az idegen szituáció, a vizsgálatok, a szokásos napi rutin megváltozása mind-mind frusztrációt okoznak a gyerekeknek. Hogyan élik meg a gyerekek a kórházi tartózkodást?>>

    A személyesen meseolvasókat fogadó kórházak száma mára  42-re nőtt, így szinte az ország minden táján van olyan gyermek-egészségügyi intézmény, ahol lehet olvasni. Jelenleg hetente körülbelül 60 mesedoktor olvas mesét az ország 17 megyéjének 33 településén. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok által beküldött mesevideókat pedig 14 megyében és Budapesten összesen 30 gyermekosztályon nézhetik meg a kis betegek.

    A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program a közelmúltban rangos nemzetközi elismerésben is részesült: 2014-ben egyedüli magyarként elnyerte a 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség Golden World Award díját egészségügyi kategóriában. A kommunikációs szakma Oscarjának számító elismerés nyerteseit 415 nevező közül választották ki 30 kategóriában.

    „Az elismerés nemcsak minket, az összes mesedoktort is illeti. Köszönjük önkénteseinknek a hatalmas lelkesedést, a sok mesét, a gyógyító szavakat, az elmúlt egy év összes csodás pillanatát! A program természetesen tovább folytatódik, a kórházakba már december végéig lehet időpontot foglalni, illetve videón is várjuk a kedves történeteket! – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

    Tovább gyógyítanak a mesék

    Mostantól újabb lehetőség nyílik – azoknak, akik eddig még nem vettek részt a programban, és azoknak is, akik újra át szeretnék élni a beteg gyerekek megajándékozásának élményét. Tovább gyógyítanak a mesék.>>

    A K&H gyógyvarázs mesedoktorok személyes és webes programjára a khgyogyvarazs.hu oldalon lehet jelentkezni.

    Így látják a programot a résztvevők

    „Jól emlékszem, gyermekkoromban mennyit számított, amikor édesanyám leült az ágyam szélére, amikor beteg voltam, és belekezdett kedvenc történetembe. Rögtön mesevilágba repültem, ahol a nyuszinak is fájt a foga, ahol a macit meggyógyította a doktor bácsi. Ugyanezt az élményt szerettem volna átadni a kórházi ágyban fekvő kis betegeknek is, ezért jelentkeztem a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra.” – mondja Edina, aki a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházba látogatott el az elmúlt hónapban.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    „A K&H gyógyvarázs mesedoktorok melegséget, megnyugvást hoznak a beteg gyerekek napjába, csökkenti félelmüket, szorongásukat. Olyan környezetet teremtenek a gyerekeknek, amely segíti a gyógyulásukat, hiszen addig sem foglalkoznak betegségükkel, kiszakítja őket a kórházi steril környezetből” – mondta el dr. Bauer Viktor, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház gyermekosztályának vezetője.

    „Egy kis faluban élek Csongrád megyében, és sajnos nincs a közelben kórház, ahol tudnék mesét olvasni. Mivel nemrég az unokám is heteket töltött kórházban, így tudom, hogy minden segítség jól jön. Fiam segítségével felvettük kedvenc mesémet videóra, és beküldtük, hogy minél több gyermeket felvidítson a történet” – nyilatkozta Marika néni.

    (Well prK&H gyógyvarázs)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Szuperbaktériumok - Az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása

    A penicillin Fleming általi felfedezése 1928-ban, majd rutinszerű gyógyszerként való bevezetése 1941-ben indította el a különböző baktériumok örökítő anyagaiban is azokat a változásokat, melynek következményeként mára multi drug rezisztens kórokozókról, vagy, ahogy a köznyelv nevezi, szuperbaktériumokról beszélhetünk, mely az orvostudomány egyik legnagyobb kihívása lesz a XXI. században.

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét

    Országossá teszik az anyák háza rendszerét, amelynek az a lényege, hogy minél komplexebb támogatást adjon a beteg gyermekük mellett lévő szülőknek - mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a budapesti Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

    A mese gyógyít!

    A betegség alatt nemcsak a közérzet, de az ember kedve is rosszabb. A kisgyerekeknél pedig mindez hatványozottan fennáll. Mesekönyvet adományoztak a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek, akiknek így a kórházban töltött idő is könnyebben fog eltelni. A közérzetjavulás, a mosoly pedig bizonyítottan gyógyító hatású.

    Elindul a 2017-es balatoni elsősegélynyújtó szolgálat

    Pénteken indul a 2017-es balatoni elsősegélynyújtó szolgálat - jelentette be a Magyar Vöröskereszt főigazgatója egy budapesti sajtótájékoztatón.

    Rendben lezajlott a szülés? Mehet haza

    Az Egészségügyi Szakmai Kollégium szülészeti tagozatának vezetője szerint a kollégium már húsz éve valamennyi kormánynál megpróbálta elérni, hogy a kötelezően előírtnál hamarabb is hazamehessenek a kórházból az anyák az újszülöttjeikkel, ám nem jártak eredménnyel.

    Melyik kórház kapjon 100 liternyi kézfertőtlenítőt? Szavazzon!

    A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete – vagyis a ReSzaSz – a hazai betegbiztonság elkötelezett híve, ezért most dr. Novák Hunor gyermekgyógyásszal karöltve 200.000 forint értékben alkoholos kézfertőtlenítőt ajánlanak fel egy, a lakosság szavazatai alapján kiválasztott budapesti kórháznak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA