Mesedoktorok a gyermekklinikán

Debreceni Egyetem
megjelent:

Júliustól bárki olvashat mesét a debreceni gyermekklinikán gyógyuló kis betegeknek. Az intézmény csatlakozott a „mesedoktorok” programhoz.

mese

Hétezer önkéntes mesélő csalt mosolyt a beteg gyermekek arcára az elmúlt egy évben a K&H Gyógyvarázs mesedoktorok programjában országszerte.

A kezdeményezés célja, hogy a kórházakban ne csak a gyermekek testét gyógyítsák, hanem lelki egészségükért is tegyenek valamit.

Mostantól a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézetében is várják a mesemondókat. A programban bárki részt vehet, aki elmúlt 14 éves. Regisztrálni a ;oldalon lehet.

Ezután a jelentkező e-mailben kap egy aktiváló linket, amivel a honlapon ki tudja választani a helyszínt és a számára megfelelő időpontot.

Az első önkéntesek július 29-én 15 és 17 óra között olvasnak mesét a kicsiknek a Gyermekgyógyászati Intézet IV-es pavilonjában.

6 tipp, hogy megkönnyítsük gyerekünknek a kórházi tartózkodást

Hogyan könnyítsük meg gyermekünk számára a kórházi tartózkodást? Hogyan feledtessük fájdalmukat? Ehhez ad most tippeket a K&H gyógyvarázs, amely mesedoktorok programja révén meseolvasásokkal igyekszik hozzájárulni a kis betegek gyógyulásához. 6 tipp, hogy megkönnyítsük gyerekünknek a kórházi tartózkodást

(Debreceni Egyetem)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.