• Felavatták a Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató intézményt

    Szerző:
    WEBBeteg

    Felavatták a Bethesda Gyermekkórház Kora gyermekkori intervenciós és Diagnosztikai Szolgáltató (KIDSz) intézményt csütörtökön Budapesten.

    A Bethesda KIDSz szakorvosokból, pszichológusokból, gyógypedagógusokból, gyógytornászokból, zeneterapeutákból, művészetterapeutákból és családterapeutákból álló közösségének célja a fejlődésbeli elmaradás, sérülés korai életszakaszban történő felismerése. A szakemberek arra törekednek, hogy a lehető legkorábbi időponttól fejlesszék a gyermek sérült vagy lassabban kialakuló készségeit, elősegítsék harmonikus fejlődését és beilleszkedését.

    Hirdetések

    Azok a szülők, akik egyszer csak azt tapasztalják, hogy gyermekük nem az átlagos módon fejlődik, hirtelen olyanokká válnak, mint a mesebeli szegénylegény, akinek egyszerre, egy mozdulattal kellene legyőznie a sárkányt, átvergődni a rengeteg erdőn, feljutni az üveghegyre, szabadon maradó kezével pedig a táltos paripa kantárszárát is meg kellene tartania - mondta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége megnyitó beszédében.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Hozzátette: a feladat, amely előtt ezek a gyerekek és szülők állnak, szinte bizonyosan egyszerre orvosi, pedagógiai, logopédiai, mozgásterápiás és pszichológiai kérdés. Sok tudás és egész munkacsoport kell ahhoz, hogy segíteni lehessen. A KIDSz azonban nemcsak munkacsoport, hanem igazi közösség, és a lelki támasz ugyanúgy része lesz programnak, mint az orvosi diagnosztika - hangsúlyozta Herczegh Anita.

    Az eseményen részt vett Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöke is.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Derékfájás - Ezért húzódhat el akár évekig is

    Szinte nincs olyan ember, akinek valaha ne fájt volna a háta, sokan kezelést is igényelnek a fájdalmas problémára. Dr. Dobos Márta holisztikus szemléletű ortopéd orvos az akár évekig elhúzódó kellemetlenség okairól és kezeléséről beszélt.

    Prosztatarák: a gyógytornászok javíthatnának az életkilátásokon

    Kevesebb prosztatarákkal szembesült férfi küszködne vizelettartási gondokkal, szexuális problémákkal, s a betegek életkilátásai is javulhatnának, ha foglalkozna velük gyógytornász.

    Minden rákbetegnek találkozni kellene pszichológussal

    Ugyan egyre több onkológiai osztályon érhető el kifejezetten a daganatos betegekkel foglalkozó pszichológus, ám még bőven van hová fejlődni. Egyrészt abban, hogy a szakorvosok felismerjék: nem elég műteni vagy gyógyszert adni a betegeknek, a betegséggel járó szorongást, lelki hullámvölgyeket is kezelni kell. Másrészt abban, hogy a betegek és a családtagok elfogadják: nem a „bolondoknak” van szükségük pszichológusra.

    Heim Pál: A pozitív élmények hosszú távon is megmaradnak a gyermekben

    Jövő nyárra megvalósulhat a Bethesda Gyermekkórházban az a gyermekgyógyászati mintaprojekt, amelynek egyik fontos célja, hogy a kis betegek gyógyulási folyamatait játékosan, pozitív élmények közvetítésével segítsék elő. A Mesekórház Programot fejlesztő Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatójával, Heim Pállal beszélgettem.

    Valóban McKenzie módszer szerinti tornát kaptam?

    Többször találkozunk azzal a véleménnyel, mind a betegek, mind a szakemberek részéről, hogy valakinek nem segített a McKenzie torna, vagy akár rosszabbul is lett tőle. Az ilyen esetek részletes kikérdezése után sokszor kiderül, hogy az érintett nem a Robin McKenzie által leírt módszer szerint kapott ellátást.

    Alkohol - Mikortól beszélünk szenvedélybetegségről?

    Az alkoholizmus hazánkban népbetegségnek számít. Okai között lehet a szorongástól, pánikbetegségtől, depressziótól való menekülés. A betegeknek ez egyfajta öngyógyítási kísérletük.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA