• Mesemondó, Sapkatolvaj, Vicces doktor bácsi - a világ legkedvesebb orvosai gyerekszemmel

    Szerző:
    WEBBeteg

    Már csak három hétig küldhetik be rajzaikat azok a 6-14 éves korosztályba tartozó gyerekek, akik az idén első alkalommal meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázaton doktor nénijükkel, doktor bácsijukkal kapcsolatos legkedvesebb történetüket bemutatva részt szeretnének venni.

    „Az Astellas Pharma, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete és a Magyar Gyermekorvosok Társasága együttműködésében október elején meghirdetett nemes versengés legfőbb célja, hogy a gyerekek munkája és igyekezete kapcsán a társadalom figyelmét kiváló hazai gyermekorvosainkra hívja fel. A pályázat sikerrel debütált, hiszen a szeretetről, bizalomról és háláról tanúskodó gyermekrajzok folyamatosan érkeznek” – fogalmazott Morva Gábor programvezető. Az elkövetkezendő három hétben, egészen pontosan 2013. január 3-án éjfélig a fent említett korcsoportba tartozó gyerekek közül még bárki beküldheti saját rajzát, amelyből kiderül, miért az ő orvosa a legkedvesebb az egész világon.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az Astellas Gyermekrajz Pályázatra készült alkotásokat 2013. január 3-án éjfélig lehet postára adni. A szervezők kérik a pályázó gyermekeket és szüleiket, hogy mielőtt a pályamunkát beküldenék, a pályázati felhívást figyelmesen olvassák el. 

    A beküldött munkákat január elején héttagú zsűri értékeli és választja ki közülük a döntőbe továbbjutókat. A zsűri tagjai: Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle című szaklap szerkesztőbizottságának elnöke (a zsűri elnöke), Bartos Erika, a Bogyó és Babóca mesesorozat szerzője (zsűritag), Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos (zsűritag), Dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának főtitkára (zsűritag), Lukács Katalin, a H2O Online (Webbeteg.hu és a Kamaszpanasz.hu portálok kiadója) ügyvezető igazgatója (zsűritag), Varga Edit, az MTVA műsorvezetője (zsűritag), valamint Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója (zsűritag).

    További információk


    A pályázattal kapcsolatos információk a következő címeken tekinthetők meg: www.astellasazorvosokert.hu/astellas_gyermekrajz_palyazat

    (Astellas.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Kismotor, háromkerekű, roller: Miért jó a gyerekeknek?

    Előbb vagy utóbb szinte minden gyerek megtanul biciklizni. Mindegy, hogy négy-, három-vagy kétkerekű, nagyszerűen megfelelnek a gyerekek mozgásigényének levezetésére és koordinációs készségük fejlesztésére.

    Kisgyermekkel az orvosnál - Praktikus tanácsok szülőknek

    Nem egy felnőtt rémálma az orvosnál tett látogatás. A kiszolgáltatottság érzése és a bizonytalanság a közeljövő beavatkozásaival szemben, az idegen környezet jelenléte még az idősebb korosztály képviselőiben is szorongást szül.

    Hagyományos gyerekjátékok előnyei

    A mai világban a legtöbb szülő fontosnak tartja, hogy a gyereke már piciként megismerkedjen a digitális világgal. A táblagépek viszont nem helyettesítik a hagyományos játékokat. Azoknál a gyerekeknél, akiknél kimarad vagy minimálisra csökken a formai játékok használata, iskoláskorban nemcsak matematikai, de kommunikációs nehézségek is jelentkezhetnek. Fontos, hogy az évszázadok óta bizonyítottan fejlesztő valós formai játékokkal is fejlesztve legyen a gyerek. A gyerekek számára a játék egyben taneszköz is, és az első években szinte mindent tapasztalás és mozgás útján tanulnak meg.

    Cukorbeteg gyermekek gondozása

    A gyermekkori cukorbetegség nagyobb részben inzulinhiányon alapuló, ún. 1-es típusú diabetes. Ilyenkor az elpusztult inzulintermelő sejtek nem képesek feladatuk ellátására. Ez súlyos anyagcsere-összeomláshoz vezet, ha nem vesszük időben észre a tüneteket, és nem kezdjük meg a gyermek kezelését. Ennek három alappillére van, a diéta, az inzulinkezelés és a helyes életmód.

    Amikor a székrekedésnek lelki okai vannak - Az orvos válaszol

    "Kislányom (3 éves) egy éve küzd székrekedéssel, amihez több ok is vezethetett. Egyrészt dackorszak, azaz tiltakozás az ellen, amit én fontosnak tartok, másrészt kistestvére született. Mit tegyek?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tegyük biztonságossá otthonunkat a gyermekek számára!

    A gyermekeket ért balesetek több mint fele otthon történik. A kicsik két- és hároméves koruk között vannak a legnagyobb veszélyben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA