• Gyermekgyógyászati betegségek

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
    2018-02-09 20:09
    Kólika
    A leendő és a gyakorló édesanyák is tudják, hogy az újszülött- és csecsemőgondozás egyik legkeményebb próbatétele a csecsemőkori hasfájás. Bizonyított tény, hogy a síró baba által kiváltott hormonális kavalkádban a stresszhormonszint jócskán megemelkedik, hiszen ilyenkor a szülők megijednek, hogy mi lesz, ha nagy baj van a véget nem érő sírás hátterében. Vegyük sorra, mik okozhatnak hasfájást csecsemőkorban! Honnan sejthetjük, hogy nagy baj van? Mit tehetünk annak érdekében, hogy a gyermek hasfájása mihamarabb megszűnjön?
    Egészségmegőrzés
    Dr. Novák Hunor
    2018-02-23 18:02
    Nagy kérdés, kiket fertőzhetett még meg: ez a betegség ugyanis már a tünetek megjelenése előtti napokban fertőz. Legyőzöttnek hitt betegség tért újra vissza, ezúttal nem a román határ mentén, hanem Magyarország szívében.
    Élet betegséggel
    Országos Korányi Pulmonológiai Intézet
    2018-02-23 16:58
    Krónikus lélegeztetési centrum kezdte meg működését az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Rajcsik Enikő, dietetikus, gyermek táplálkozási szakértő
    2018-02-21 07:38
    Habár a cöliákia (lisztérzékenység) szerteágazó tüneteket produkálhat, az érintett gyerekek rendszerint soványak, végtagjaik vékonyak, emellett a rossz felszívódás miatt feltűnően előredomborodó, „pókhas” jellemző rájuk.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Szarka Dorottya, dietetikus, táplálkozásallergia szakember
    2018-02-13 07:38
    A cöliákia, más néven autoimmun lisztérzékenység diagnózisa után sok szülőben felmerül, hogy az addig megszokott étrend helyébe lépő gluténmentes alapanyagok és ételek képesek-e biztosítani a gyermek fejlődéséhez szükséges tápanyagokat?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2018-02-12 18:56
    A bölcsőhalál vagy más néven hirtelen csecsemőhalál szindróma még ma is aggodalmat vált ki sokunkban. Az angol irodalomból vett rövidítéssel sokan csak SIDS-nek (sudden infant death syndrome) nevezik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    2018-02-01 20:09
    A végtagfejlődési rendellenességek a veleszületett elváltozások kis hányadát teszik ki. Bár előfordulási arányuk csekély - nemzetközi adatok szerint tízezer újszülöttből talán tíznél fordulnak elő -, jelentőségük mégis nagy.
    Élet betegséggel
    Fekete János - a Gyermekeinkért 91 Alapítvány alapítója
    2018-02-01 13:10
    Alapítványunk, a Gyermekeinkért 91 Alapítvány 1991-es alapítása óta több, mint 500 millió forint értékű adománnyal segítette a gyermekegészségügyet - orvosi műszerekkel, inkubátorral, lélegeztető gépekkel és egyéb eszközökkel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-01-31 14:55
    Az akut leukémia a csontvelői eredetű vérképző sejtek daganatos sejtburjánzása által alakul ki. Az alapján, hogy elsősorban a csontvelőből kiinduló mieloid eredetű fehérvérsejtek vagy a nyirokszervekben is megtalálható limfoid fehérvérsejtek betegségéről van-e szó, beszélünk akut mieloid (AML) vagy akut limfoid (ALL) leukémiáról.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2018-01-24 20:09
    A viszkető, piros, hólyagos pattanásokat és lázat okozó bárányhimlő védőoltással hatékonyan megelőzhető betegség. Mikor és kiknek érdemes beadatni? Tudjon meg többet a bárányhimlő elleni védőoltásról!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!