• Virtuózok - Jótékonysági árverés Kormányos Vanessza megsegítésére

    Szerző:
    WEBBeteg

    Jótékonysági árverést tartanak a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Kormányos Vanessza megsegítésére november 30-án a budapesti New York Palotában; a fiatal hegedűművész az M1-en futó Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor korábbi résztvevője.

    A kicsik korcsoportjában induló 12 éves lány legnagyobb álma, hogy legyen egy saját hegedűje - olvasható a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap csütörtöki közleményében.

    Kormányos Vanessza születése óta egy cisztás fibrózis elnevezésű anyagcsere-betegségben szenved. "Élete végéig gyógyszereket fog szedni, és az sem biztos, hogy az élete nagyon hosszú lesz. Születése óta erre kellett, hogy neveljük" - nyilatkozta a műsorban a kislány édesanyja.

    Hirdetések

    Peller Mariann és Vadász Dániel, a műsor két producere elhatározta, hogy támogatja Vanessza gyógykezelését és tanulmányait. A kislányt két hegedűvel ajándékozták meg, amelyek közül az egyiket november 30-án árverezik el.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A műsor öt zsűritagja, Miklósa Erika, Kesselyák Gergely, Szenthelyi Miklós, Némethy Attila és Batta András is felajánlották személyes tárgyaikat az árverésre.

    A nagy érdeklődésre való tekintettel a műsor készítői úgy döntöttek, hogy kibővítik az árverés körét és az [email protected] címen, vagy a 06 30 948 5446-os telefonszámon várják azoknak a nézőknek a tárgyait, akik támogatni szeretnék a kislány gyógykezelését. Emellett pénzbeli adományra is lehetőség van.

    A hozzájáruláshoz csatlakozott a New York Palota is, amely nemcsak az árverés helyszínét biztosítja, hanem a palota 120. születésnapjára rendezendő bál tombolabevételének teljes összegét is Vanessza megsegítésére fordítja - írták a közleményben.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Elvégezték az első magyarországi gyermek-tüdőtranszplantációt

    A 13 éves Dorka cisztás fibrózisban szenvedett, igen leromlott egészségi állapotban került fel múlt év decemberében a transzplantációs listára. A műtétet a Semmelweis Egyetem és az Országos Onkológiai Intézet együttműködésében március végén végezték el, a gyerek jelenleg rehabilitációját tölti, már nincs steril körülmények között. Merkely Béla, a SE klinikai rektorhelyettese a műtét kapcsán arról beszélt, hogy ezzel a beavatkozással ismét lépett előre egyet a magyar szervtranszplantáció.

    A cisztás fibrózis kialakulása és kezelése

    A cisztás fibrózis vagy más néven mucoviscidosis egy örökletes genetikai betegség. Hazánkban négyezer emberből 1-2 beteg, míg 4-5 százalékunk hordozza a betegséget.

    Állami gondozott gyermekeken segítő alapítványt hoz létre Vásáry Tamás

    A Kossuth-díjas zongoraművész és karmester, a nemzet művésze az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában beszélt erről.

    Jótékonysági koncert a Szent László Kórház javára

    A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány adománygyűjtő koncertet szervez a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályának javára, melyre szeretettel vár minden kedves támogatót!

    Segítsünk okosan a beteg gyerekeken!

    Könyvek, ruhák, plüssmacik helyett színvarázslók, légúti párásítók és baba endoszkóp jelenti a leghasznosabb segítséget a Debreceni Gyermekklinika kis betegeinek. Adakozásban a jelszó: biztonság!

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt Haiti támogatására

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt, hogy segítse a Matthew hurrikán okozta katasztrófa áldozatait, a karibi térségben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.