• Ömlik a vér édesanyám orrából, mi okozhatja? - Az orvos válaszol

    Szerző:
    WEBBeteg

    Édesanyám a napokban munkahelyéről hazafelé tartott, amikor egy pattanás után elkezdett ömleni az orrából a vér, amit az útba ejtett orvosi ügyelet orvosa sem tudott elállítani. - Az orvos válaszol

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Édesanyám a napokban munkahelyéről hazafelé tartott, amikor egy pattanás után elkezdett ömleni az orrából a vér, amit az utbaejtett orvosi ügyelet orvosa sem tudott elállítani. Ezután mentővel kórházba szállították, ahol szerda sikertelenül ptóbálják kezelni.  Levelem írása előtti percekben tudtam meg, hogy próbáltak "könnyíteni" a kötésén, ami után újra elindult a vérzés. Ön szerint mi miatt vérzik ennyire, (eddigi életében nem fordult vele elő, 54 éves) illetve tud-e nekem ajánlani alkalmasabb helyet az ő kezelésére. Sajnos van egy nehezítő tényező is! A mammographiai lelete pozitív lett, az azóta előjegyzett orvosi vizsgálat emiatt csúszik.

    Hirdetések

    Tisztelt Kérdező!

     A kóros vérzékenység

    A véralvadás rendellenességei miatt a betegek legtöbbször konkrét vérzéses panasszal keresik fel orvosukat (pl. orrvérzés), máskor az orvos veszi észre a jeleket, mint a bőrön kialakult bevérzések, véraláfutások.
    A kóros vérzékenység >>

    Az ilyen erőteljes orrvérzés esetén, az első tényező ami szóbajön és kizárandó, a magasvérnyomás betegség.

    De gondolom a vérnyomását a kórházban rendszeresen ellenőrzik, szükség esetén csökkentik.

    Másik szóbajöhető tényező az orrban lévő ereknél lehet. Sokszor a vérzésforrás helyzete, illetve egyéb érfalban jelenlévő okok miatt, a tamponálás az egyetlen kezelési mós,mint az édesanyja esetében is.

    Gyakori,hogy ezekben az esetekben a tamponlazításkor ismét elindul a vérzés.

    Sajnos ilyenkor a tampon visszahelyezése a teendő.

    Évekig élt piócával az orrában

    Vérszívó pióca élt öt éven keresztül egy idős kínai férfi orrában, anélkül hogy észrevette volna - számolt be kedden a China Daily című újság. A férfinak csak az tűnt fel, hogy megmagyarázhatatlan módon újra és újra vérzik az orra.
    Az orvos fedezte fel >>

    Vannak esetek amikor a tamponálás mellett is vérzik a beteg, ilyenkor egyéb,komolyabb terápiás beavatkozások szükségesek, de erre szerencsére az önök esetében nem volt szükség.

    Szóba jöhet még a véralvadási rendszer elégtelensége, a különvöző véralvadási zavarok is.

    Sajnos említi, hogy édesanyja mammográfiás lelete pozitív. Daganatos kórképeknél nem ritkák a véralvadás zavarok. LAborvizsgálatokkkal tisztázható, hogy erről van-e szó. Ennek kezelésével kiegészíthető a kezelés.

    WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Hogyan csökkenthető a magas vérnyomás?

    A magas vérnyomás kezelésével megelőzheti a súlyos, akár az életet veszélyeztető szövődményeket. Orvosa javasolhatja, hogy a magas vérnyomáshoz hozzájáruló egyéb betegségeket is kezeltesse, így például a cukorbetegséget és a magas koleszterinszintet.

    Magas vérnyomás és Cushing-kór

    A magas vérnyomás az esetek döntő többségében esszenciális, de fontos megemlíteni a hypertonia secunder formáit is, melyek különböző alapbetegségek talaján alakulnak ki. Ezen alapbetegségek egyike a Cushing-szindróma, melyben bár nem a vérnyomás emelkedése a figyelemfelhívó tünet, de a betegségnek jellegzetes velejárója.

    Ezért kell odafigyelnie a szívére, ha cukorbeteg!

    A cukorbetegségben szenvedőknél - a betegség érrendszerre gyakorolt hatásai miatt – fokozottabb a szívbetegségek kockázata. A szívbetegségre számos egyéb tényező is hajlamosíthat, közülük az egyik legismertebb az elhízás. Vajon mi minden növelheti még a szív- és érrendszeri szövődmények kialakulását cukorbetegeknél?

    Milyen gyakran kell a kontroll magasvérnyomás-betegeknél?

    A magasvérnyomás-betegeknek tudniuk kell, hogy kezelésük egy életre szól és a rendszeres kontroll nem csupán formalitás. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája arról beszélt, mi minden múlik az ellenőrzésen, a kezelés szükséges módosításain.

    Vérzékenységre utalhat, ha valaki vérszegény

    A vérszegénység elég gyakori a lakosság körében, ám a vashiányos vérszegénység egyik figyelmeztető tünete lehet a vérzékenységnek. Hogy pontosan mit kell tudni a betegségről, és hogy milyen veszélyei vannak, arról dr. Szélessy Zsuzsanna, hematológus főorvost kérdeztük.

    Magas vérnyomás gyermekkorban

    A magas vérnyomás gyerekeknél sok esetben nem okoz tüneteket, a betegség általában csak háziorvosi vagy óvodai, iskolai szűrővizsgálatok során, véletlenszerűen derül ki.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.