• Fül-orr-gégészeti megbetegedések

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya
    2016-10-13 07:38
    Torokfájás
    A torokpanaszok változatos formában (pl.: torokfájás, nyelési nehezítettség, rekedtség) és gyakran szerepelnek a betegek (mind a felnőttek, mind a gyermekek) panaszai között, főként ősszel és télen.
    WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész
    2017-05-23 17:25
    Párom füléből folyamatosan kellemetlen szagú levegő áramlik. Mi lehet ennek az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász
    2017-05-22 18:56
    A beteg és a hálótárs számára egyaránt zavaró, ha álmából rendszeresen kellemetlen köhögésre ébred. Az éjszaka folyamán jelentkező köhögés kiváltó okairól és kezeléséről dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász nyilatkozott.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund
    2017-05-20 09:41
    Nemcsak a holisztikus medicina, hanem a nyugati típusú orvoslás is igyekszik a beteget egységként, pszichéjével együtt gyógyítani. Ez természetesen nem mindig egyszerű, nem utolsósorban azért, mert a betegek - különösen manuális szakmákban - nem pszichoterápiás javaslatért fordulnak orvoshoz az organikusnak gondolt tüneteikkel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, Dorn-gerincterapeuta
    2017-05-18 14:55
    A fülzúgás sajnos 100 emberből négyet-ötöt is érint, megkeserítheti a mindennapokat, és gyakran teszi lehetetlenné a nyugodt pihenést is. Az esetek jó részében a tünetek mögött stressz, zajártalom, fertőzés vagy fül-orr-gégészeti probléma áll, de gyakran előfordul, hogy mozgásszervi okokra, leginkább a gerinc nyaki szakaszának érintettségére vezethető vissza az idegőrlő búgó, zúgó vagy zakatoló hang jelentkezése.
    Egészségmegőrzés
    Semmelweis Egyetem
    2017-05-12 16:39
    Hallójárat-gyulladást, sőt hallásromlást is előidézhet a helytelen technikával végzett fültisztítás - mondja Dr. Krasznai Magda. A Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának adjunktusa szerint a leggyakoribb hiba a fültisztító pálcika nem megfelelő használata.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus
    2017-05-05 07:38
    A hallásért és egyensúlyérzékért felelős agyidegen lassan kifejlődő, jóindulatú tumor az életet nem veszélyezteti, áttétet nem ad, de idejében történő felismerése fontos. Egyoldali hallásromlás, fülzúgás és szédüléses panaszok esetén ezért akusztikus neurinóma irányában is vizsgálódni kell.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész, fej-nyaksebész
    2017-05-04 21:59
    A nagyothallás kialakulása részben korhoz kötött folyamat (a 65 év felettiek egyharmada szenved halláscsökkenésben), ám egyes fertőzések, betegségek vagy gyógyszerek is állhatnak a halláskárosodás hátterében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész, fej-nyaksebész
    2017-05-04 13:11
    A fej-nyak daganatai közül a szájüregi és a gégedaganatok a leggyakoribbak, a szájüregi daganatok az összes fej-nyaki daganat közel felét, a gégedaganat egyharmadát teszik ki.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gégeközpont - Dr. Csóka János, fül-orr-gégész
    2017-04-26 14:50
    Ne várja meg, míg függővé válik az orrcseppektől! A következőkben három gyakori fül-orr-gégészeti elváltozást mutatunk be, amelyek tartós orrdugulást okozhatnak, és kezelésükhöz műtétre is szükség lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    2017-04-25 02:51
    A növekvő polipok könnyen elzárhatják az orrmelléküregek nyílásait, a termelődő váladék nem tud azokból kiürülni, így pedig előbb-utóbb elfertőződik.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!