• Fül-orr-gégészeti megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    2017-04-01 09:41
    Fülzúgás
    A fülzúgás (tinnitus) búgó, csengő, csiripelő, esetleg zakatoló hang hallása külső hang hiányában. Lehet egy- vagy kétoldali, de sokszor a fejében érzi a beteg - mintha belülről szólna.
    WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész
    2017-07-12 21:41
    Halláscsökkenéssel, fülzúgással járó állapotok esetén az első lépések egyike a háttérben álló okok kiderítése céljából a hallásvizsgálat elvégzése. Mire számíthat? Szükséges-e beutalót kérni? Milyen vizsgálatok jöhetnek szóba felnőtt- és gyermekkorban? Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-07-09 21:41
    A halláskárosodás nem fordítható vissza, a nagyothallás gyógyítása nem lehetséges. Nem szükségszerű azonban, hogy egy csendesebb, hangszigetelt világban éljen. Orvosával vagy egy audiológus segítségével a hallás korrigálható.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter
    2017-07-06 05:21
    A téli fülbetegségek főként a náthás-hurutos betegségek szövődményei, a nyári fülbajok okozója pedig döntően a víz, de kellemetlen szövődményeket okozhat a repülés, koncertek vagy akár a meleg is. Az ebben az időszakban gyakori fülészeti problémákra dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter hívja fel a figyelmet.
    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2017-07-05 14:42
    A krónikus melléküreg-gyulladások ötödénél alakulhatnak ki orrpolipok, amelyek a tévhitekkel ellentétben nem daganatos, hanem gyulladásos elváltozások, kialakulásukban genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak - mondja Dr. Fent Zoltán.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - dr. Holpert Valéria, fül-orr-gégész, foniáter
    2017-07-04 02:51
    A hang elfáradása gyakori azok körében, akik foglalkozásukból adódóan - főként színészek, énekesek, call centerben dolgozók és tanárok - sokat beszélnek napközben. Egy kutatás szerint a panaszok megjelenésében nemcsak a hangszalagok túlzott igénybevétele, hanem a tüdő nem megfelelő működése is közrejátszhat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund
    2017-07-02 21:11
    Az úszófül fül-orr-gégészeti vizsgálatot és terápiát igénylő heveny megbetegedés, melynek gyógyhajlama jó, de elhúzódó lehet. Minél hamarabb sikerül a diagnózist tisztázva a terápiát elkezdeni, annál gyorsabb és egyszerűbb a gyógyulási folyamat. Megelőzésként fontos az általánosan elterjedt fültisztító pálcikák használatának mellőzése, a hallójárat víztől való óvása.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2017-07-01 02:51
    Gyermekkorban gyakran találkozunk a visszatérő orrvérzés problémájával. Ez mind a szülő, mind a gyermek számára ijesztő jelenség lehet, és aggodalmat okoz.
    Betegségek megértése
    Dr. Horváth Tamás - ENT House
    2017-06-28 09:41
    Az a fajta állandósult krákogás, torokköszörülés, ami nem jár más panasszal, és ami mögött fül-orr-gégészeti vizsgálat során nem lehet kifejezett szervi eltérést találni a torokban, elég komoly kihívást jelenthet a kezelőorvos számára.
    Egészségmegőrzés
    Dr. Horváth Tamás - ENT House
    2017-06-25 21:41
    A fül gondozásával kapcsolatos 10 tanács, melyeket nem nehéz betartani, ám helyes követésükkel sok kellemetlen, vagy akár súlyos problémát is el lehet kerülni. A figyelemfelkeltő intelmeket, a Deafness Research UK honlapján tették közzé.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2017-06-25 11:25
    Az orrvérzés a felső légutak spontán vérzései közül a leggyakoribb. Az orr nyálkahártyájának sajátos felépítése, erekben gazdag ellátottsága elősegíti az orrvérzést, illetve annak ismétlődését.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!