• Fül-orr-gégészeti megbetegedések

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya
    2016-10-13 07:38
    Torokfájás
    A torokpanaszok változatos formában (pl.: torokfájás, nyelési nehezítettség, rekedtség) és gyakran szerepelnek a betegek (mind a felnőttek, mind a gyermekek) panaszai között, főként ősszel és télen.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-03-22 18:56
    A gyerekeknél viszonylag gyakori problémát jelent az orrvérzés, sokszor elég hozzá az orrfújás, de felső légúti fertőzések során akár spontán is kialakulhat. Télen a fűtött helyiségek levegője kiszárítja az orrnyálkahártyát, ami begyulladhat, és vérezhet is.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ
    2017-03-18 07:38
    Az utóbbi időben, mintha folyton berekedne? Minden megszólalás előtt köszörüli a torkát, az ismerősei figyelmeztették, hogy gyakran krákog? A hang megváltozását, rekedtséget a hang túlerőltetése, vagy dohányzás is okozhatja, de jelezhet akár pajzsmirigy, vagy autoimmun betegséget is.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus
    2017-03-06 11:25
    A fülzúgás tünetei gyakrabban jelentkeznek idősebbeknél, de nem a kor az egyetlen rizikótényező.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - dr. Holpert Valéria fül-orr-gégész, foniáter
    2017-02-25 20:25
    Az téli hónapokban gyakori panasz az arc egyik, vagy mindkét oldalán jelentkező fájdalommal járó arcüreggyulladás. Kiváltó oka az esetek többségében valamilyen felső-légúti fertőzés, ám visszatérő panaszok esetén érdemes felderíteni a krónikus arcüreggyulladás egyéb lehetséges okait –például orrsövényferdülés, orrpolip, allergia, fogászati probléma - is.
    Betegségek megértése
    Budapesti Fül-Orr-Gége Központ
    2017-02-22 02:51
    Az orrmelléküregek szerves részei a felső légutaknak, ennél fogva a felső légúti gyulladásokat - nátha, garatgyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás - igen gyakran kíséri az orrmelléküregek érintettsége is. Miről ismerjük fel, és hogyan kezeljük az orrmelléküreg-gyulladás tüneteit?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
    2017-02-17 14:55
    Az orrmelléküreg-gyulladás (szinuszitisz) legtöbb esetben az antibiotikum nélkül is elmúlik, különösen, ha pár otthoni eljárás betartásával Ön is tesz saját gyógyulása érdekében.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ
    2017-02-15 09:41
    A rekedtség légúti fertőzés következménye is lehet és egy koncert utáni reggelen is normális jelenség. Az elhúzódó rekedtség hátterében azonban komolyabb elváltozások állhatnak, melyek megfelelő kezelés nélkül csak rosszabbodnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész
    2017-02-10 05:21
    A hangszalagok - leggyakrabban vírusos eredetű - akut gyulladása a rekedtség vezető tünetével jár. Általában felső légúti hurutok kapcsán észleljük. Hogyan történik a kivizsgálás? Miért fontos, hogy a rekedtséget kivizsgáltassuk? Hogyan kezelhető a hangszalaggyulladás?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-02-08 09:41
    A nyelési panaszok (szaknyelven dysphagia) számos okra vezethetők vissza. Főleg télen gyakori panasz, meghűlés, torokfájás következtében. A nyelési panaszt azonban nem mindig kíséri fájdalom, előfordulhat, hogy a páciens a torkában gombócérzetet tapasztal.
    Betegségek megértése
    Dr. Horváth Tamás - ENT House
    2017-02-05 22:12
    Gyermekkorban ugyanolyan gyakran fordulhat elő gátolt orrlégzés, mint felnőttkorban. Sőt, megkockáztatom, talán még gyakrabban is, ami elsősorban a gyakori orrmandula megnagyobbodás miatt lehet. Ugyanakkor az okok nem ugyanazok, mint felnőttkorban.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!