• Fül-orr-gégészeti megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    2018-04-04 18:56
    Fülzúgás
    A fülzúgás (tinnitus) búgó, csengő, csiripelő, esetleg zakatoló hang hallása külső hang hiányában. Lehet egy- vagy kétoldali, de sokszor a fejében érzi a beteg - mintha belülről szólna.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész
    2018-07-20 05:21
    A fülzúgás megközelítőleg fél millió ember életét keseríti meg hazánkban. A betegség hosszú távon az életminőséget nagymértékben befolyásolja: alvásproblémákhoz, depresszióhoz és tartós fáradtsághoz is vezethet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2018-07-13 20:51
    Az ajak-, illetve szájpadhasadék (népiesen nyúlajak és farkastorok) hazánkban is az igen gyakori fejlődési rendellenességek közé tartozik. Nagyjából minden 5-600 újszülöttből egyet érint ezen elváltozások valamelyike.
    Betegségek megértése
    ENT House - Dr. Horváth Tamás, fül-orr-gégész
    2018-07-12 18:41
    Az a fajta állandósult krákogás, torokköszörülés, ami nem jár más panasszal, és ami mögött fül-orr-gégészeti vizsgálat során nem lehet kifejezett szervi eltérést találni a torokban, elég komoly kihívást jelenthet a kezelőorvos számára.
    Egészségmegőrzés
    ENT House - Dr. Horváth Tamás, fül-orr-gégész
    2018-07-10 18:22
    A fül gondozásával kapcsolatos 10 tanács, melyeket nem nehéz betartani, ám helyes követésükkel sok kellemetlen, vagy akár súlyos problémát is el lehet kerülni. A figyelemfelkeltő intelmeket, a Deafness Research UK honlapján tették közzé.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész
    2018-07-09 16:27
    A krónikus mandulagyulladás a torokmandulák bakteriális fertőzése, kolonizációja következtében létrejövő, idült állapot. Lehet klinikailag csak a távoli betegség miatt feltételezett, de előfordul a heveny, tüszős mandulagyulladások ismétlődése is.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész
    2018-07-07 22:53
    Pár napja diszkóban voltam, ahol eléggé nagy hangerővel bombázták a fiatalokat. Én kb. 1 órát bírtam ki, és muszáj volt elhagynom a helyiséget. Mikor kint voltam, azt tapasztaltam, hogy zúg, sípol a fülem. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-07-04 20:55
    A füldugulás rendkívül gyakori tünet, a legtöbb esetben igen zavaró, de ritkán akár fájdalmas is lehet. A füldugulás nem betegség, hanem többféle betegség vagy probléma következtében kialakuló tünetről van szó. Ennek megfelelően kezelését csak orvosi vizsgálat után lehet elindítani, ha a füldugulást kiváltó okot sikerült azonosítani.
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin - dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász
    2018-07-01 12:51
    A beteg és a hálótárs számára egyaránt zavaró, ha álmából rendszeresen kellemetlen köhögésre ébred. Az éjszaka folyamán jelentkező köhögés kiváltó okairól és kezeléséről dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász nyilatkozott.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus
    2018-06-25 07:38
    A szédülés fokozza a sérülések és balesetek kockázatát, kezeletlen szédülés esetén pedig egy esetleges súlyosabb, veszélyes betegség is a háttérben maradhat. Éppen ezért a visszatérő szédülés orvosi kivizsgálást és kezelést igényel.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus
    2018-06-18 20:31
    A melegben a fülben található verejték- és faggyúmirigyek intenzívebben dolgoznak, ezért ebben az időszakban azoknál is jelentkezhet, akik egyébként nem hajlamosak a fülzsírdugó kialakulására.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!