• Fül-orr-gégészeti megbetegedések

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya
    2016-10-13 07:38
    Torokfájás
    A torokpanaszok változatos formában (pl.: torokfájás, nyelési nehezítettség, rekedtség) és gyakran szerepelnek a betegek (mind a felnőttek, mind a gyermekek) panaszai között, főként ősszel és télen.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Fülöp Györgyi, fül-orr-gégész, audiológus
    2017-04-20 07:38
    Zúgás, csengés, ciripelés, duruzsolás - ha tapasztalta már ezeket a hangokat egy csendes szobában ülve, ahol a zajok nem külső forrásból eredtek, akkor valószínűleg fülzúgásban szenved.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-04-16 17:41
    Ön tudja, hogy egy átlagos napon mekkora zajszintnek van kitéve, és hogy annak milyen élettani hatásai, következményei lehetnek egészségére? Most mindezt megtudhatja!
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2017-04-13 12:25
    Valószínűleg nincs olyan ember, akinek élete során legalább egy alkalommal ne jelentkezett volna fejfájása. A leggyakoribb betegségek, amelyek fennállásuk alatt fejfájással járnak, a fül-orr-gégészeti betegségek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2017-04-08 13:05
    A nyálmirigyeknek még az úgymond ártalmatlan betegségei is kellemetlen panaszokat okoznak, mivel a tünetek gyakran az étkezéssel összefüggő fájdalomban, duzzanatban nyilvánulnak meg, mely esztétikai problémát is jelent. A fültőmirigy-duzzanat hátterében azonban súlyos, daganatos betegségek is állhatnak.
    Panaszok
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus
    2017-04-08 07:38
    A tavasszal gyakori időjárási frontok sok embernél erős fejfájást okoznak, de a hűvös, szeles időben az arcüreggyulladás miatt is fájhat a fejünk. A tünetek nagyon hasonlóak lehetnek, de utóbbi esetben a fájdalomcsillapító mellett antibiotikumra is szükség lehet.
    Panaszok
    Fül-orr-gégeközpont - Dr. Holpert Valéria, foniáter
    2017-04-06 09:41
    Nyaki műtét előtt áll, horkol vagy hamar elfárad a hangja? Az ilyen típusú panaszok kezelésével a fül-orr-gégészet egy speciális területe, a foniátria foglalkozik. A szakemberek olyan gyakori problémák kivizsgálásával is foglalkoznak, mint a gombócérzés a torokban vagy elhúzódó rekedtség.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus
    2017-04-05 05:21
    A szaglás csökkenését nátha, vagy túlzásba vitt orrcsepp-, orrspray-használat is okozhatja, de orrpolip miatt is bekövetkezhet. A szagok érzékelésére való képesség elvesztése korral is járhat, de súlyos betegségeket is jelezhet.
    Betegségek megértése
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész, allergológus
    2017-04-04 09:41
    Allergiaszezonban sajnos nem elég a magas pollenkoncentrációval megbirkózni, a légúti allergiásokra további megpróbáltatások is várnak. Kellemetlen tüneteket okozhat, ha nem körültekintően választanak orrspray-t, gyógyszermellékhatásként pedig orrszárazság is jelentkezhet és gondjaik adódhatnak akkor is, ha repülőre ülnek. Azok pedig, akik most nem megfelelően kezeltetik a betegségüket, később a krónikus arcüreggyulladással is megküzdhetnek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    2017-04-01 09:41
    A fülzúgás (tinnitus) búgó, csengő, csiripelő, esetleg zakatoló hang hallása külső hang hiányában. Lehet egy- vagy kétoldali, de sokszor a fejében érzi a beteg - mintha belülről szólna.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2017-03-30 18:56
    Kismértékű orrsövényferdülés (deviatio septi nasi) rendszerint nem okoz panaszokat, az orrüreget lényegesen szűkítő ferdülések viszont akadályozzák az orrlégzést, amely a rossz közérzeten, horkoláson kívül esetleg arcüreggyulladásra, légúti fertőzésekre is hajlamosíthat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!