• Fül-orr-gégészeti megbetegedések

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész
    2018-01-02 05:21
    Fültisztítás
    A fülviasz vagy más néven fülzsír, orvosi nevén cerumen a hallójáratban elhelyezkedő speciális mirigyek terméke. A mirigyek termelte zsíros, kenőcsös masszán kívül levált hámsejteket, szőrszálakat és az esetlegesen besodródó port és szennyeződéseket tartalmazza. A hallójáratban normálisan végbemenő hámsejtvándorlás eredményeként a fülzsír folyamatosan halad a termelődés helyétől a külvilág felé.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2018-01-09 20:09
    A torok és garat gyulladását számos kórokozó kiválthatja. Leggyakoribbak a légúti vírusok, amelyek többnyire csak a képletek lobosságát okozzák, bár egyes esetekben gödrös mandulagyulladáshoz is vezethetnek. A betegség hátterében bakteriális fertőzés is állhat.
    Betegségek megértése
    Budai Tüdőközpont - Dr. Dózsa Izabella
    2018-01-09 18:56
    A téli időszakban gyakori légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés, a panaszok hosszabb időn át is jelentkezhetnek. Dr. Dózsa Izabella segítségével utána jártunk, mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-01-08 16:04
    A torokfájás lehet vírus- vagy baktériumfertőzés következménye, de okozhatja irritáció, reflux stb. is. A torok és a garat nyálkahártyája fájdalmasan megduzzad és kivörösödik. Hogyan enyhíthetők a kellemetlen tünetek?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2018-01-07 14:22
    Kevesen fordulnak ezzel a bizonytalan panasszal az orvoshoz, pedig akár nagyobb betegség előjele vagy kísérő tünete is lehet, ezért érdemes végigvenni, hogy mi minden állhat a hátterében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund
    2018-01-05 11:25
    A fülzúgás jelenségével szinte minden ember találkozott már életében. Zömmel röviden jelentkezik, spontán elmúlik, de ha 1-2 napnál tovább áll fenn, akkor érdemes szakorvost fölkeresni.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész szakorvosjelölt
    2018-01-02 16:04
    A téli, tavaszi náthás időszakban gyakran nyúlunk recept nélkül is kapható orrcseppekhez, melyek a náthát, influenzát kísérő orrlégzési panaszokat, füldugulásérzést hatékonyan csökkentik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2018-01-01 09:41
    A középfülgyulladás általában felső légúti fertőzések, megfázások után alakul ki. A betegség gyanúja esetén mindenképpen keressék fel gyermekorvosukat, illetve kérjék fül-orr-gégész szakorvos segítségét!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    2018-01-01 07:05
    Az orrmandula a garat felső részén, az orrgaratban található szivacsszerű szerv, a nyirokrendszer része. Eltávolítására akkor van szükség, ha gátolja az orrlégzést, ha krónikus fülfájást, fülgyulladást vagy halláscsökkenést okoz.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya
    2017-12-29 13:55
    Ha nagyon fázunk vagy hosszabb ideig nem megfelelő öltözetben tartózkodunk a hidegben, annak sokszor megfázás lehet a következménye. Télen sokkal gyakoribbak a náthás, meghűléses megbetegedések, mint nyáron.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!