• Sikeres fogyókúra hangulatjavítással

    Szerző:
    WEBBeteg

    A depresszió kezelése a súlycsökkentésben is segíthet – állapította meg a General Hospital Psychiatry tanulmánya.

    A testtömeg index (BMI) 30 feletti, kifejezett elhízást jelentő értéke, 150 százalékkal növeli a depresszió kockázatát. Dr. Gregory Simon és a Seattle-i Csoport-egészségtani Intézet munkatársai szerint a kapcsolat kétirányú: a fokozott fizikai aktivitás javít a depresszión is, de a depresszió javítása fokozott testi aktivitáshoz is vezet.

    Hirdetések

    Elhízás - Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A kutatók 203, 40 és 65 év közötti hölgyet tanulmányoztak, akik átlagos testtömege 38,3 volt. Az esetleges depresszió mértékét, a testmozgási aktivitást, és az étkezési szokásokat speciális kérdőív segítségével állapították meg.

    A résztvevő hölgyeket két csoportba osztották: az egyiknél csupán a testsúly csökkentésére, míg a másiknál a súlyra és a depresszióra egyaránt koncentráltak.

    A vizsgálat megállapította, hogy a két csoport között már az első hat hónapot követően statisztikailag szignifikáns volt a súlycsökkenés különbsége, mely ezt követően is stabil maradt.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A depresszió mértékét mérő Hopkins-skálán, legalább másfél pontos csökkenés mintegy 38 százalékos testtömeg-vesztéshez vezet. Ugyanakkor az első csoportban lévőknél csak mintegy 21 százalékos csökkenést regisztráltak – depresszió lényegi változása nélkül.

    A szakértők szerint a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a túlsúlyos egyének pszichiátriai kezelésére is.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A munkahely szerepe a fogyókúra sikerében

    Az ébren töltött idő meglehetősen nagy része munkavégzéssel telik, ezért nem lényegtelen, hogy a munkahely mennyire támogatja dolgozói egészségtudatos életmódját. Néhány munkahelyen ugyan már elérhetők munkahelyi egészségnapok, szűrővizsgálatok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások évente 1-2 alkalommal, ez azonban nem elég, ha az ajánlott egészséges életmód megvalósítása viszont 100%-ban a munkavállalóra hárul.

    Miért híznak nyáron a gyerekek?

    A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket.

    Singh Viki nem tudta elfogadni nőies idomait

    Az énekesnő - saját bevallása szerint - sosem tudta elfogadni magát. Alkata miatt kerekebb csípője állandóan gondot jelentett neki és elégedetlen volt önmagával. Édesapja Indiából gyógynövényekkel segítette lányát, akiről, miután az étvágya csökkent, szinte leolvadtak a kilók. Tíz kiló mínusszal Viki most már szereti testét és fehérneműben is büszkén pózolt a kamera előtt.

    Táplálkozási trendek: holnap és ma

    A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.

    A gyakran használt gyógyszerek növelhetik a depresszió kockázatát

    A gyakorta felírt gyógyszerek, például fogamzásgátlók, fájdalomcsillapítók és szívgyógyszerek egy része növelheti a depresszió kockázatát - derült ki egy új amerikai tanulmányból.

    Több mint TestŐr előzetes

    Fogyókúra alatt, életmódváltás közben mennyire megengedett a gyümölcs, az egészségtudatos édesség mértékletes fogyasztása? Singh Viki elmondja, ő hogy csinálta.
    Speciális lézerrel eltüntethetők a tetoválások. Hány kezelés szükséges a nemkívánatos emlékek eltüntetéséhez? Kiderítjük!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA