• Fogyás: óvatosan a diétás élelmiszerekkel

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy új tanulmány szerint, az túlsúllyal küzdő tizenéveseknek, elsőként a müzliszeleteknek és a shake-nek érdemes búcsút inteniük.

    Dr. Robert L. Berkowitz, a Philadelphia Gyermekkórház munkatársa, három fogyókúrás étrendet próbált ki több mint száz tinédzseren és családjukon. Az eredmények azt mutatták, hogy bár mindhárom diétával vesztettek súlyt a fiatalok, év végére azok, akik az alacsony kalóriabevitelű diétát választották, 2,8 százalékkal csökkentették a BMI-indexüket, szemben a 3,4 százaléknyi csökkenéssel, ami azoknál fordult elő, akik csupán megváltoztatták az étrendjüket.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    „A diétás shake-ektől és italoktól nem lakunk jól. Ezzel csupán a szőnyeg alá söpörjük a valódi problémát, és közben nem tanuljuk meg, hogyan lehet igazán kézben tartani a súlyunkat” – idézte a New York Daily Mail Robyn Webb táplálkozási szakértő szavait.

    „Azok a tinik, akik müzliszeletet és shake-et fogyasztanak, nem jutnak elég energiához, így sportolni sem lesz kedvük. ”Ehelyett sokkal hasznosabb, ha egy olyan diétát követnek a tinik, amely során gondosan megválogatják, mi az amit esznek.

    Mary Hartley, a CalorieCount.com táplálkozási tanácsadója így vélekedik: „A shake-ek fogyasztásával, lehet hogy csökkentjük a kalóriabevitelünket, de nem tanulunk meg helyesen válogatni. Rövidtávon egyszerűbb dolog müzlin élni, de hosszú távon nem ez a módszer a hatásos.

    A tinik képesek nagyon gyorsan elsajátítani az új étkezési szokásokat, ráadásul ha hosszútávon követnek egy új, egészségesebb étrendet, valószínűleg elkészíteni is megtanulják azokat.”

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A munkahely szerepe a fogyókúra sikerében

    Az ébren töltött idő meglehetősen nagy része munkavégzéssel telik, ezért nem lényegtelen, hogy a munkahely mennyire támogatja dolgozói egészségtudatos életmódját. Néhány munkahelyen ugyan már elérhetők munkahelyi egészségnapok, szűrővizsgálatok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások évente 1-2 alkalommal, ez azonban nem elég, ha az ajánlott egészséges életmód megvalósítása viszont 100%-ban a munkavállalóra hárul.

    Miért híznak nyáron a gyerekek?

    A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket.

    Singh Viki fogyókúrás tanácsokat ad a követőinek

    Az énekesnő fogyása óta követői megsokszorozódtak. Rengeteg nő, köztük tinik is tanácsokat kérnek a saját fogyókúrájukhoz. Viki tudja, nagy felelősség, hogy mit tanácsol. Dicséri és biztatja őket, de arra is felhívja a figyelmet, hogy közben vigyázzanak az egészségükre is.

    Singh Viki nem tudta elfogadni nőies idomait

    Az énekesnő - saját bevallása szerint - sosem tudta elfogadni magát. Alkata miatt kerekebb csípője állandóan gondot jelentett neki és elégedetlen volt önmagával. Édesapja Indiából gyógynövényekkel segítette lányát, akiről, miután az étvágya csökkent, szinte leolvadtak a kilók. Tíz kiló mínusszal Viki most már szereti testét és fehérneműben is büszkén pózolt a kamera előtt.

    Táplálkozási trendek: holnap és ma

    A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.

    Több mint TestŐr előzetes

    Fogyókúra alatt, életmódváltás közben mennyire megengedett a gyümölcs, az egészségtudatos édesség mértékletes fogyasztása? Singh Viki elmondja, ő hogy csinálta.
    Speciális lézerrel eltüntethetők a tetoválások. Hány kezelés szükséges a nemkívánatos emlékek eltüntetéséhez? Kiderítjük!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA