• A karcsúság egyik titka az alvás lehet

    Szerző:
    WEBBeteg

    Aki bőségesen alszik, az könnyebben marad karcsú - hangzott el Amszterdamban egy nemzetközi konferencián, amelyet a kövérségnek szentetek.

    A kialvatlanok másnap 550 kalóriával, azaz 22 százalékkal többet esznek a normálisnál. Éppen ennyi egy nagy hamburger.

    Hirdetések

    Ezt egy dijoni kutatóintézet közölte az értekezleten. A francia kutatók kísérleteiben, éhesebbnek érezték magukat azok a vizsgált személyek, akik csak 4 órát aludtak az éjjel, szemben azokkal, akik 8 órát alhattak.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A holland Maastrichti Egyetem kutatása szerint nagyobb volt a súlygyarapodásuk azoknak a kamaszoknak, akik a pubertáskorban kevesebbet aludtak, mint kisebb korukban. Akiknél az alvási szokások nem változtak a kamaszkorban, azoknál kisebb volt a súlygyarapodás.

    Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint 2005-ben, a Földön 1,6 milliárd ember volt túlsúlyos, közülük 400 millió kövér.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Miért híznak nyáron a gyerekek?

    A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket.

    Táplálkozási trendek: holnap és ma

    A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.

    A kövér gyerekek nagy százaléka felnőttkorban betegebb lesz

    Egy rosszul táplált, elhízott gyerek felnőttkorára sok esetben cukorbeteg vagy szív- és érrendszeri beteg lesz. Nagyon fontos, hogy már a gyerekeknél csökkenteni kell a telítettzsírsav-fogyasztást és az állati eredetű fehérjének és a szénhidrátnak a bevitelét.

    Gyakran érzi fáradtnak magát? - Mi lehet az oka?

    A fáradtság fogalma orvosilag nehezen definiálható, a fáradtság szubjektív, mindenki másképp éli meg. A fáradtság legtermészetesebb oka az alváshiány, ám hátterében betegségek is állhatnak.

    Túlsúly és kifulladás - Mi lehet a nehézlégzés valódi oka?

    A plusz kilók cipelése az egész szervezetet megterheli, emiatt ha valaki túlsúllyal küzd, könnyebben kifullad, gyakrabban tapasztal nehézlégzést. Az elhízás több betegség kialakulásának kockázatát növeli, ezek egyike a krónikus légúti gyulladással járó asztma. Gyakran ez áll a légzési gondok hátterében is.

    Ezért kell odafigyelnie a szívére, ha cukorbeteg!

    A cukorbetegségben szenvedőknél - a betegség érrendszerre gyakorolt hatásai miatt – fokozottabb a szívbetegségek kockázata. A szívbetegségre számos egyéb tényező is hajlamosíthat, közülük az egyik legismertebb az elhízás. Vajon mi minden növelheti még a szív- és érrendszeri szövődmények kialakulását cukorbetegeknél?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA