• Lazacolaj az okos és egészséges gyermekekért

        Szerző:
        WEBBeteg

        Az omega-3 zsírsavak és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkenése közötti összefüggéseket azt követően állapították meg, hogy megfigyelték, a grönlandi eszkimók körében annak ellenére alacsonyabb a koszorúér-betegségből eredő halálozás, hogy zsírban gazdag az étrendjük. Kiderült, hogy ennek az az oka, hogy a halakból, fókából és bálnából álló étrend nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavakat.

        Halolaj és szülés utáni depresszió

        A terhesség alatt halolaj kapszula formájában fogyasztott omega-3 zsírsavak csökkentik a szülés utáni depresszió kockázatát. Halolaj és szülés utáni depresszió>>

        Az omega-3 zsírsavak a várandósság és a szoptatás idején is fontosak, segítik a magzat agyának fejlődési és működési folyamatait. Magunkon is tapasztalhatjuk, ha egy evőkanál lazacolajat, tőkehalmáj olajat megiszunk, másnap szebbnek látjuk a világot, javítja a hangulatunkat.

        Az omega-3 zsírsavak kiemelten fontos szerepet játszanak az idegrendszer fejlődésében, a szem fejlődése, a jobb látás, valamint később a magasabb intelligenciaszint kialakulásában.

        Az anya számára is kedvező hatásúak, mert csökkentik a terhességi magas vérnyomás és a koraszülések előfordulási gyakoriságát, csökkentik a terhesség alatti és szülés utáni depresszió kialakulásának esélyét, hozzájárulhat a könnyebb szüléshez, későbbiekben a csecsemő nyugodtabb alvásához, az allergiás megbetegedések megelőzéséhez, valamint a viselkedési és tanulási zavarok esélyének csökkentéséhez. Az anyatej jelentős DHA-tartalma miatt is fontos a csecsemő minimum 4-6 hónapos koráig tartó szoptatása.

        Hirdetések
        A lazacfogyasztás előnyei

        A lazac rózsaszín színét adó astaxantin elnevezésű festékanyag jelentősen csökkenti a vérben található gyulladást jelző fehérje szintjét. A lazac rendszeres fogyasztása - ennek megfelelően - jótékony hatással van a géneket hordozó DNS-re. A lazacfogyasztás előnyei>>

        Minden életkorban hasznos!

        Az allergiás megbetegedések megelőzésére nem csak magzati korban, de a későbbi években is jótékonyak az omega-3 zsírsavak. Az allergia megelőzésén túl a már meglévő asztmát is képes enyhíteni.

        Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatása elősegíti a reumás ízületi gyulladás (arthritis) okozta fájdalmak enyhítését, illetve előnyös ekcéma, pikkelysömör (psoriasis), allergiás bőrtünetek, gyulladásos bélbetegségek és menstruációs fájdalmak ellen is.

        Omega-3 zsírsavakkal sokat tehetünk:

        (WEBBeteg - Dr. Prokisch József, vegyész, egyetemi docens)

         

        Legutóbb frissült:
        • WEBBeteg.hu
      • Cikkajánló

        Mi az a divertikulózis?

        Dr. Mármarosi István

        Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

        Látászavar, szédülés?

        Dr. Kapocsi Judit

        A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

        Sokan összekeverik az ételallergiát az ételintoleranciával

        Alapvető különbség a két betegség között, hogy az ételallergia kialakulásában minden esetben az immunrendszernek van szerepe. Az ételintolerancia viszont az emésztőrendszer betegsége. Itt általában enzimhiány van a háttérben. A tüneteket az emésztőrendszer váltja ki, immunológiai eltérés nélkül.

        Táplálkozási trendek: holnap és ma

        A táplálkozás életünk egyik dinamikusan változó területe. Szinte naponta jelenik meg egy-egy új étrendi irányzat vagy új élelmiszer az üzletek polcain.

        A szelénhiány négy tünete

        Tudjuk, hogy a világon több terület is szelénhiányos. Tudjuk, hogy Magyarország nagy része is ebbe a kategóriába tartozik. Azonban honnan tudhatjuk azt, hogy nekünk szelénhiányunk van és szelénpótlásra lenne szükségünk?

        Néhány gondolat a fűszerekről

        A fűszerek amellett, hogy ételízesítésre szolgálnak, a megfelelő emésztéshez is hozzájárulnak. Meghozzák az étvágyat, serkentik a nyál és a bélnedvek termelődését, ezzel elősegítve a tökéletesebb emésztést és felszívódást.

        A kövér gyerekek nagy százaléka felnőttkorban betegebb lesz

        Egy rosszul táplált, elhízott gyerek felnőttkorára sok esetben cukorbeteg vagy szív- és érrendszeri beteg lesz. Nagyon fontos, hogy már a gyerekeknél csökkenteni kell a telítettzsírsav-fogyasztást és az állati eredetű fehérjének és a szénhidrátnak a bevitelét.

        Thai ízek - Étkezési trendek

        Míg régen az olasz konyha volt a legfelkapottabb, legkedveltebb a magyarok körében, a mai fiatalok inkább a thai konyha különleges ízeit kedvelik. A thai konyha nemcsak a bőséges zöldséghasználat miatt egészséges, de mivel magas hőmérsékleten csak rövid ideig hőkezelik az ételeket, sokkal több vitamin és ásványi anyag marad meg bennük.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA