• A krónikus arcfájdalom tünetei, kezelési lehetőségei

    Szerző:
    WEBBeteg

    Krónikus arcfájdalom jelentkezésekor, ajánlatos azonnal fogorvoshoz fordulni, mivel az ilyen jellegű fájdalom, állkapocs-ízületi rendellenességre (TMD) utalhat.

    Krónikus arcfájdalom, fülben és környékén érzett állandó fájdalom, fülcsengés, a száj mozgatásakor kattogó vagy pattogó hangok jelentkeznek, nem szűnő fej-és nyakfájás, a száj csak korlátozott mértékben nyitható.

    Hirdetések

    Fogcsikorgatás teszt


    Ön is éjszakai fogcsikorgató? Szervezetünk a napi feszültséget gyakran éjszaka dolgozza fel, és ez gyakran fogcsikorgatás formájában nyilvánul meg. Ilyenkor nem csak a fogak károsodnak. Önt is érinti a probléma? Töltse ki tesztünket! >>

    Amennyiben a fentiek közül bármelyik jelentkezik, akkor a Pennsylvaniai Fogorvosi Szövetség (PDA) javaslata alapján, érdemes felkeresni a fogorvost, mivel ezek a tünetek állkapocs-izületi rendellenességekre (TMD) utalhatnak.

    A TMD az állkapocs izületét, és az arcizmokat érintő problémákra utal. Fontos megérteni, hogy a TMD nem egy bizonyos betegség, inkább egy általános, összefoglaló fogalom az állkapocs izületének elváltozásaira.

    A TMD-vel összefüggésbe hozott fájdalmat okozhatja az arcüreg megbetegedése, fogfájás, az állkapocs direkt érintettsége, hosszas fogcsikorgatás, stressz miatti izomfeszülés, izületi kopás, daganat, vagy kezdődő ínybetegség. A tünetek jelentkezhetnek az arc, a fej vagy az állkapocs egyik, vagy mindkét oldalán.

    Szájüregi, koponya- és nyakizom-vizsgálatokkal, röntgennel, a fogorvosok általában be tudják azonosítani a krónikus fájdalom okát, és megfelelő kezelést tudnak javasolni.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    "Az alapos vizsgálat során fel kell tárni a beteg teljes anamnézisét, a tünetek felmérését, számítógéppel meg kell mérni az izomaktivitást (EMG), szonográfiás vizsgálattal meghallgatni és rögzíteni az izület által kiadott hangokat." – mondta Dr. Alexandra George, a PDA tagja, wexfordi fogorvos, aki már sok TMD-s beteget kezelt.

    A diagnózistól függően a fogorvos specialistához utalhatja be a beteget kezelésért, mely többféle opcióból állhat:

    • Izomlazítók.
    • Stresszcsökkentő gyakorlatok.
    • Harapásbeállítás.
    • Fizikoterápia.
    • Hiányzó fogak pótlása.

    (medipress)

    Legutóbb frissült:
    Címkék: Arcfájdalom,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Érzékeny fogak - Mit lehet és mit érdemes tenni?

    Az érzékeny fogakat mindenképpen kezeltetni kell. Miért elengedhetetlen az orvosi kontroll?

    Érzékenyek a fogai?

    Egyes ételek, főleg a meleg, a hideg, az édes és a savanyú fájdalmat okozhatnak az érzékeny fogakon. Az érintés és a levegővel való érintkezés szintén kellemetlen lehet. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa az okokról és megoldási lehetőségekről beszélt.

    Szív- és cukorbetegség fogkőtől?

    A tudomány már régóta ismeri a rossz szájhigiénia és a különböző egészségi problémák közti összefüggéseket. Fogaink és ínyünk egészségének, épségének egyik alapköve a fogkövek szakszerű eltávolítása, amelyről dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos beszélt.

    Fogszuvasodás - Miért alakul ki? Hogyan előzhető meg?

    A teljesen megtisztított fogon már 20 perc múlva megindul a plakk-képződés, amely hamarosan a fogzománcot roncsoló, és hosszabb távon fogszuvasodáshoz vezető savas kémhatást idéz elő.

    Mik lehetnek a rossz szájszag okai? Hogyan előzhető meg?

    A legkellemetlenebb, hogy általában nem is tudunk róla, hogy rossz a leheletünk, amíg finoman nem figyelmeztet rá valaki.

    Foghúzás után - A fogorvos tanácsai

    Foghúzás után, amikor - valljuk be - fájdalmat okoznak, az ember alig várja, hogy kívül legyen az ajtón. Egyes orvosoknál a kezünkbe nyomnak egy cetlit, amin a legfontosabbak rajta vannak, de mi van, ha nem voltunk ilyen szerencsések?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA