• Fog- és szájbetegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin
    2017-02-12 11:01
    Afta
    Az afta a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő sárgás vagy szürkésfehér fekély, melyet gyulladásos udvar vesz körül. A fájdalmas gyulladással az emberek kb. 60 százaléka találkozik az élete során és az esetek többségében visszatérő gondot jelent.
    WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
    2017-06-18 20:12
    A gyerekeknél előforduló fogbalesetek időben történő szakszerű ellátása csak nagyon ritkán valósul meg. Pedig az időben történő ellátás fogat menthet, különösen a tejfogak tekintetében.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-06-14 11:25
    A szájszag általában ártalmatlan, azonban nagyon zavaró lehet. Nagyon ritkán komoly betegségek is okozhatnak kellemetlen leheletet.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical
    2017-06-10 02:51
    Az érzékeny fogakat mindenképpen kezeltetni kell. Miért elengedhetetlen az orvosi kontroll?
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Fogászat - Dr. Bajusz Örs, paradontológus fogszakorvos
    2017-06-09 14:55
    Közismert, hogy a szívinfarktust előidéző rizikófaktorok közé tartozik az elhízás, a magas vérnyomás, a dohányzás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint. Dr. Bajusz Örs parodontológus fogszakorvos az elhanyagolt fogazatot is a kockázati tényezők közt említette.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2017-06-08 02:51
    Vannak, akik évekig szenvedne kínzó fejfájástól, orvostól orvosig járnak, ám az okot nem találják. Gyakran csak egy fogorvosi vizsgálat során derül fény, a háttérben meghúzódó problémára.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin, rehab. Szakorvosjelölt
    2017-06-06 20:09
    Az egészséges és ép fogak megőrzése, részben örökletes adottságokon alapul, azonban a helyes fog- és szájápolás, még kedvező genetikai feltételek mellett sem elhanyagolható tényező.
    Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos
    2017-06-04 11:50
    A tudomány már régóta ismeri a rossz szájhigiénia és a különböző egészségi problémák közti összefüggéseket. Fogaink és ínyünk egészségének, épségének egyik alapköve a fogkövek szakszerű eltávolítása, amelyről dr. Benkő Krisztina fogszakorvos beszélt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2017-06-01 13:11
    A legkellemetlenebb, hogy általában nem is tudunk róla, hogy rossz a leheletünk, amíg finoman nem figyelmeztet rá valaki.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
    2017-05-29 20:09
    Foghúzás után, amikor - valljuk be - fájdalmat okoznak, az ember alig várja, hogy kívül legyen az ajtón. Egyes orvosoknál a kezünkbe nyomnak egy cetlit, amin a legfontosabbak rajta vannak, de mi van, ha nem voltunk ilyen szerencsések?
    Élet betegséggel
    diabetes.hu - Dr. Végh Dániel, fogorvos
    2017-05-27 07:38
    Magyarországon jelenleg 10 százalékos mértékű a diabétesz előfordulási gyakorisága a népesség körében. Ez egy fogorvosnak azt jelenti, hogy minden tizedik páciens valószínűsíthetően cukorbeteg vagy a cukorbetegség előszobájának tekinthető prediabétesz állapotában van. A megemelkedett vércukorszint hosszú távon jól ismert szövődmények kialakulását segíti elő, és nincs ez máshogyan a szájüregben sem.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!