• Fog- és szájbetegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin
    2017-02-12 11:01
    Afta
    Az afta a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő sárgás vagy szürkésfehér fekély, melyet gyulladásos udvar vesz körül. A fájdalmas gyulladással az emberek kb. 60 százaléka találkozik az élete során és az esetek többségében visszatérő gondot jelent.
    Egészségmegőrzés
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2017-05-23 07:38
    Az eddig is közismert tény volt, hogy a magas vérnyomás- és koleszterinszint, az elhízás és a dohányzás a szív-érrendszeri betegségek rizikófaktorai. Most dr. Sztancsik Ilona, a Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a rossz fogak és a szívbetegségek kapcsolatára hívta fel a figyelmet.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogorvos
    2017-05-22 02:51
    A közhiedelemmel ellentétben a panoráma röntgen nem csak látványos eredményt hoz, de egyes esetekben hatékonyabbá, gyorsabbá teszi a kezelést is. Dr. Benkő Krisztina fogorvos a képalkotó eljárás jelentőségéről beszélt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-05-21 05:21
    Egy bizonyos fokú félelem vagy izgatottság teljesen természetes fogászati kezelések előtt. Baj csak akkor van, ha ezek az érzések beteges fóbiává növik ki magukat.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
    2017-05-15 21:59
    Minden fognak van egy saját természetes színe, amit főleg a fogunkban lévő belső foganyag, a dentin színe határoz meg. A fogazat elszíneződését számos külső tényező befolyásolhatja. Egyrészt a fogak felszínére tapadt fogkő és az erre lerakódott színezőanyagok, másrészt a fog mélyebb szerkezetébe beivódott színezőanyagok.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész
    2017-05-12 18:31
    A fogágy betegségei és a fog körüli (periodontális) betegségek közé egy egész csoport kórkép tartozik, amelyek hátterében egyéb megbetegedések is állhatnak. A leggyakoribb a fogágygyulladás vagy fogágysorvadás, melyet azonban mindig megelőz az íny gyulladása.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családrovos
    2017-05-01 09:41
    A fluorid egy nyomelem, az emberi szervezet egyik fontos építőköve. Jelentős szerepe van a csontképződében és a növekedésben.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-04-27 16:50
    A leendő anyukák fogainak egészségét befolyásolja a terhesség. De milyen változások ezek, és mit lehet tenni a fogak egészségének megőrzése érdekében?
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos
    2017-04-22 07:38
    A panoráma röntgen nem csupán egy látványos, fogászatban használatos eszköz, de ma már egy jól felszerelt rendelő meghatározó része.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos, Lektorálta: Dr. Balázs Anna, onkomplex.hu
    2017-04-21 09:41
    A szájüregi daganat az egyik leggyakoribb tumoros megbetegedés ma Magyarországon. Ez a tény azért meglepő, mert a betegség korai jelei hamar észrevehetőek, és a korai diagnózist követő, időben elkezdett terápia lényegesen kevesebb szenvedéssel jár és sokkal eredményesebb, mint a későn elkezdett kezelés.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szentpáli Szilvia, fogorvos
    2017-04-19 20:15
    Az esti fogmosás után sokan elégedetten dőlnek hátra a fotelben, karosszékben annak tudatában, hogy a fogaik patyolattiszták. Ha a fogköztisztítás elmaradt, akkor bizony nem végeztek alapos munkát.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!