• Fog- és szájbetegségek

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2018-03-11 12:55
    Afta
    Az afta a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő sárgás vagy szürkésfehér fekély, melyet gyulladásos udvar vesz körül. A fájdalmas gyulladással az emberek kb. 60 százaléka találkozik az élete során és az esetek többségében visszatérő gondot jelent.
    Egészségmegőrzés
    Semmelweis Egyetem
    2018-05-17 21:41
    A felnőtt magyar lakosság mintegy 80 százaléka érintett valamilyen szintű fogágybetegségben, ez hazánkban a fogak elvesztésének elsődleges okozója – hívta fel a figyelmet az Egészséges Íny Napja alkalmából Dr. Windisch Péter, a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának igazgatója. Hozzátette, a fogágybetegség és a fogszuvasodás számít a két leggyakoribb fogászati alapbetegségnek. A fog- és ínybetegségek kialakulása megelőzhető, rendszeres, félévenkénti fogászati kontrollal és a helyes fogmosási technika elsajátításával.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
    2018-05-15 18:56
    Minden fognak van egy saját természetes színe, amit főleg a fogunkban lévő belső foganyag, a dentin színe határoz meg. A fogazat elszíneződését számos külső tényező befolyásolhatja. Egyrészt a fogak felszínére tapadt fogkő és az erre lerakódott színezőanyagok, másrészt a fog mélyebb szerkezetébe beivódott színezőanyagok.
    Panaszok
    WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
    2018-05-14 17:25
    A rossz szagú lehelet azon túl, hogy igen kellemetlen a vele együtt élőnek, sőt még távolabbi környezetének is, számos betegség tünete is lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szentpáli Szilvia, fogorvos
    2018-05-05 11:25
    Az esti fogmosás után sokan elégedetten dőlnek hátra a fotelben, karosszékben annak tudatában, hogy a fogaik patyolattiszták. Ha a fogköztisztítás elmaradt, akkor bizony nem végeztek alapos munkát.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családrovos
    2018-05-02 05:20
    A fluorid egy nyomelem, az emberi szervezet egyik fontos építőköve. Jelentős szerepe van a csontképződében és a növekedésben.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2018-04-25 17:25
    Fülöp Zsanett, végzős fogorvostan-hallgató a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán, amely idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. A hallgató államvizsga előtt áll, és a folytatáson gondolkodik, ha minden igaz, a szájsebészet felé veszi az irányt.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
    2018-04-21 16:04
    Sokáig azt mondta a fogorvosunk, hogy rosszul mosunk fogat, amiben lehet is némi igazság, hiszen sokan megrögzötten sikálunk. De nem csak ez lehet a probléma forrása. Életünk tele van stresszel, akár a munkahelyünkre, akár a magánéletünkre gondolunk. Ezt valahogy le kell vezetni. De mikor és hogyan?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos, Lektorálta: Dr. Balázs Anna, onkomplex.hu
    2018-04-21 09:41
    A szájüregi daganat az egyik leggyakoribb tumoros megbetegedés ma Magyarországon. Ez a tény azért meglepő, mert a betegség korai jelei hamar észrevehetőek, és a korai diagnózist követő, időben elkezdett terápia lényegesen kevesebb szenvedéssel jár és sokkal eredményesebb, mint a későn elkezdett kezelés.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2018-04-15 12:59
    A fogkő nemcsak esztétikailag zavaró, hanem súlyos fogágybetegségek elindítója is lehet. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, akkor az íny idővel visszahúzódik, elsorvad.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    2018-04-13 05:21
    A fogak rágófelszíni barázdái, gödröcskéi kedvező feltételt teremtenek a fogszuvasodás kialakulásának. A barázdazárással a fogak barázdáit és gödröcskéit elzárják a szájüregtől, azaz az eljárás a fogszuvasodás megelőzésére szolgál, a fog kímélését tartja szem előtt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!