• Fog- és szájbetegségek

   • Cikkek

    Panaszok
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus
    2017-01-11 02:51
    Kövek több ponton is kialakulhatnak a szervezetben. A vese- és epekő mellett a mandulákban is létrejöhetnek kemény és olykor fájdalmas képződmények. Jelenlétükre a kellemetlen lehelet is felhívhatja a figyelmet.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2017-01-07 21:11
    A szájsebészeti műtétek utáni komplikációk megelőzése érdekében mi magunk is sokat tehetünk. A legfontosabb, hogy betartsuk az orvos utasításait. Mi az, amire oda kell figyelni?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    2017-01-07 12:11
    Egy kutatás szerint a fogvesztés elkerülése részben Önön is múlik. A Journal of Periodontology című szaklapban fogászati szakértők 9 kockázati tényezőt sorolnak fel a fogágy-betegség miatti fogvesztésre.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos
    2017-01-03 22:05
    A fogcsikorgatás okozhat halántéktáji fájdalmat, tarkófeszülést, nyaki feszülést, sőt hátfájást is. Az állkapocsízület és a fül belső szerkezetének összefüggése miatt kialakulhat füldugulás, fülpattogás vagy akár migrén is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-01-03 02:51
    Étkezések után várjunk kicsit a fogmosással! Különösen akkor, ha valamilyen savas élelmiszert, például citrusfélét fogyasztottunk.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2017-01-01 21:21
    Hazánkban évente megközelítőleg ötvenezren halnak meg elhízás, magasvérnyomás, dohányzás, cukorbetegség és magas koleszterinszint előidézte szívinfarktusban. A legújabb kutatási eredmények azt igazolják, hogy a már ismert rizikófaktorok mellett az ápolatlan fogazat is növeli a rizikót.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2016-12-30 23:11
    Leggyakrabban a parodontózis és a fogszuvasodás felelős a fogfájásért és az állcsontokban érzett fájdalomért. A fájdalom jellege és pontos helyének meghatározása alapján általában könnyű megtalálni az okot.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2016-12-29 12:41
    A fogínyvérzés igen elterjedt probléma, hátterében a legtöbb esetben fogínygyulladás áll, ami a nem megfelelő szájhigiénia miatt is kialakulhat.
    WEBBeteg
    2016-12-26 20:11
    Sokan rettegnek a fogorvostól, hiszen a rendelőkben a hangsúly a már kialakult betegségek megszüntetésén van. Dr. Dima Mária Magdolna, a Heim Pál Kórház fogászati prevenciós megbízott osztályvezető főorvosa ezzel szemben azt hirdeti, hogyan óvhatjuk meg fogaink egészségét.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2016-12-26 05:12
    Sokan nem tudnak az éjszakai fogcsikorgatásukról, csak azt tapasztalják, hogy fáradtan, leverten ébrednek, zsibbad a karjuk, a nyakuk, zúg a fülük, esetleg visszatérő migrénnel küzdenek. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa a fogcsikorgatás következményeiről, és a megoldás lehetőségeiről beszélt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!