• Fog- és szájbetegségek

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Varga Éva, fogorvos
    2017-02-26 05:21
    Szeretném tudni, hogy véséssel és varrással együtt járó foghúzást követően mi a teendő? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2017-02-20 02:51
    A fogzománc a fog felszínét képező anyag, amely a test legkeményebb és legtöbb ásványi anyagot tartalmazó anyaga. De még ez az erős védelem is meg tud bomlani, elsősorban a táplálkozási és fogápolási szokásaink miatt, aminek következményei az érzékenység, később akár szuvasodás is lehetnek. A jelenségről és a teendőkről dr. Benkő Krisztina fogszakorvos beszélt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra
    2017-02-15 16:04
    A cukorbetegség az egész szervezetet, így a szájat is érinti. A helyes fogápolás, orális higiénia, így különösen fontos a cukorbetegek számára, hiszen a nem megfelelő vércukorszint miatt a szokásosnál sokkal nagyobb a kockázata az orális egészségügyi problémáknak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szendrey Gábor, fogszakorvos
    2017-02-12 19:41
    Mindnyájunk szemefénye, a várva várt csillag a család egén a baba, kinek nevelése már megszületése előtt kezdődik, amikor kopogtat és mi döntünk: vállaljuk!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin
    2017-02-12 11:01
    Az afta a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő sárgás vagy szürkésfehér fekély, melyet gyulladásos udvar vesz körül. A fájdalmas gyulladással az emberek kb. 60 százaléka találkozik az élete során és az esetek többségében visszatérő gondot jelent.
    WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
    2017-02-11 17:11
    A rossz szagú lehelet azon túl, hogy igen kellemetlen a vele együtt élőnek, sőt még távolabbi környezetének is, számos betegség tünete is lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-02-10 18:56
    A rossz szájhigiénia sokszor kellemetlen lehelettel jár, a szájszag pedig rossz hatással van az önértékelésre és rányomja bélyegét a szociális kapcsolatokra is. A rossz lehelet megszüntetéséhez, illetve kialakulásának elkerüléséhez nem elegendő a rendszeres fogmosás.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-02-09 13:11
    A fogászati alapellátás beutaló nélkül, a fogászati szakellátás, így például a szájsebészet vagy a fogászati röntgen beutalóval vehető igénybe. Több esetben is térítésmentesen látják el a betegeket. Ennek ellenére elszomorító tény, hogy átlagosan két tubus fogrémet és két fogkefét használunk el évente.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2017-02-05 09:41
    A fogkő nem csak esztétikailag zavaró, hanem súlyos fogágybetegségek elindítója is lehet. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, akkor az íny idővel visszahúzódik, elsorvad.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2017-02-02 07:38
    Fogfájás esetén előbb vagy utóbb mindenképp fogorvoshoz kell fordulni, mert csak szakember segíthet a probléma megoldásában. De amíg nem szánja rá magát vagy nincs lehetősége orvoshoz menni, adunk néhány tanácsot, melyek segítségével enyhítheti a fájdalmat.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!