• Fogamzásgátlás

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Hazay Máté
    2017-02-20 05:21
    Fogamzásgátlás
    A fogamzásgátló tabletta a XX. század egyik legjelentősebb gyógyszervívmánya. Sok évtized fejlesztés és finomítás után mára már ultra-alacsony hormontartalmú, mégis hatékony, biztonságos, mellékhatással szinte alig bíró készítmények találhatók a patikák polcain.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász
    2017-11-21 05:21
    A legtöbb fogamzásgátló, elsősorban a hormonális módszerek a női ivarszerveken fejtik ki hatásukat, ezért ezen szerveket érintő elváltozások jelenléte esetén körültekintően kell megválasztani a lehetséges legjobb fogamzásgátló eszközt. A legtöbb daganatra a barrier módszerek nincsenek hatással, ezért ezek használata szinte minden esetben megfelelő lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász
    2017-10-06 14:55
    Sokszor találkozunk hitekkel és tévhitekkel a fogamzásgátlókat illetően. Természetesen a hormonális fogamzásgátlásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai egyaránt, ugyanakkor egy jól kiválasztott csoportban egészségkárosító hatásuk elhanyagolható, sőt még jótékony hatásuk is lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert
    2017-09-30 23:22
    A XXI. században a tudatos családtervezés problémájával szembekerülő családok a fogamzásgátlási módszerek széles palettájáról választhatnak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert, szülész-nőgyógyász
    2017-09-26 11:25
    Napjainkban a korszerű, alacsony hormontartalmú fogamzásgátló tabletták szedése széleskörűen elterjedt. Célszerű betartani azonban néhány szabályt ahhoz, hogy a tabletta a legbiztonságosabban, egészségünk veszélyeztetése nélkül védjen a nem kívánt teherbeesés ellen.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-09-23 20:11
    Van néhány olyan állítás a fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatosan, amik a köztudatban sajnos igen elterjedtek, emiatt számos nő fél a fogamzásgátló tabletta szedésétől, cikkünk célja, hogy eloszlassuk a tévhiteket
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Hazay Máté
    2017-09-16 02:51
    A női petefészek aktivitása a 40-es évek vége felé fokozatosan csökkenni kezd. Milyen fogamzásgátlási módszerek javallottak klimax idején?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-09-09 22:12
    A szülést követően a nők általában fokozottan figyelnek a fogamzásgátlásra. Emellett ebben az időszakban egészségügyi okokból is igen fontos, hogy a nem kívánt terhességet megelőzzük.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2017-09-07 18:56
    Napjainkban a fogamzásgátlás egyik legbiztonságosabb és legkényelmesebb módszerének tartják számon a fogamzásgátló tablettákat. Időről-időre mégis érdemes utánanézni, vagy egy rutinvizsgálat során orvosunktól megkérdezni, milyen új termékek vannak forgalomban. Akadhat olyan, ami még kényelmesebb megoldást jelent.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2017-08-27 02:51
    A szájon át szedhető fogamzásgátló tablettákról - bármely okból is kerül alkalmazásra, legyen az nem kívánt terhesség megelőzése, vérzészavar, fájdalmas, görcsös menstruáció, pattanásos bőr, hajhullás vagy fokozott szőrzetnövekedés - fontos tudni, hogy mikortól véd a terhességgel szemben.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-08-20 22:12
    A magas vérnyomás az egyik leggyakrabban előforduló szív- és érrendszeri rizikótényező, sajnos előfordulása nő, sőt egyre fiatalabb korban kell vele számolni. Ennek egyik oka civilizációs problémákra vezethető vissza, úgymint helytelen táplálkozás, életmód, mozgásszegény életvitel, túlsúly.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!