• Fogamzásgátlás

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Hazay Máté
    2018-03-17 17:25
    Fogamzásgátlás
    A fogamzásgátló tabletta a XX. század egyik legjelentősebb gyógyszervívmánya. Sok évtized fejlesztés és finomítás után mára már ultra-alacsony hormontartalmú, mégis hatékony, biztonságos, mellékhatással szinte alig bíró készítmények találhatók a patikák polcain.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert, szülész-nőgyógyász
    2018-06-18 13:01
    Napjainkban az alacsony hormontartalmú, korszerű fogamzásgátló tabletták széleskörűen elterjedtek, használatuk egyre korábbi életkortól kezdődik. Ugyanakkor a hölgyek anyagi boldogulásuk, karrierjük felépítése érdekében egyre későbbi életkorban vállalnak gyermeket. A tablettaszedési időszak tehát egyre hosszabbodik. Ezért különösen fontos azon tényezők ismerete, amelyek a fogamzásgátlók hatékonyságát hátrányosan befolyásolhatják.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs
    2018-06-17 18:56
    A fenti kérdés szinte egyike a leggyakrabban hallott kérdéseknek mellyel a nőgyógyász szembesül. Természetesen, mivel mégis csak egy gyógyszerről lévén szó ennek is számos, nem elhanyagolható következménye lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Péntek Róbert
    2018-06-03 13:11
    A fejlett országokban a nők túlnyomó többsége hormonális fogamzásgátlót (tabletta, hüvelygyűrű, injekció) használ a nem kívánt terhességek elkerülése céljából. Ezek hatóanyagai a szervezetben ugyanúgy viselkednek, mint bármilyen más gyógyszer. Egy gyógyszer hatékonyságát leegyszerűsítve alapvetően két folyamat határozza meg: a felszívódás és a lebomlás.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
    2018-05-21 22:07
    Az első részben az orvosi közreműködést nem igénylő, kényelmes és olcsó, ám sok esetben nem kellő hatékonyságú fogamzásgátló módszereket ismertetjük.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-05-05 16:04
    Minden fogamzásgátló tablettát szedő nőnek tisztában kell lennie néhány, a szedéssel kapcsolatos alapszabállyal. Cikkünkből most megismerheti ezeket.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
    2018-05-01 18:41
    A súlygyarapodástól való félelem számos hölgyet gátol meg a tablettaszedés elkezdésében. Pedig ez az esetek legnagyobb részében a helytelen életmódnak, táplálkozási szokásoknak és nem a hormonkészítmények szedésének köszönhető.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász
    2018-03-30 17:25
    A fogamzásgátló módszerek megjelenésével és egyre szélesebb körben való elterjedésével jelentősen megváltozott a nők szexualitása, hiszen a nem kívánt terhesség megelőzése mindig is fontos részét képezte az emberi gondolkodásnak.
    Egészségmegőrzés
    Nőgyógyászati Központ - dr. Hetényi Gábor, szülész-nőgyógyász
    2018-03-22 18:02
    A fogamzásgátlás a legtöbb esetben legalább annyira központi kérdés, mint a családtervezés. Nem csoda, hogy mindenki a lehető legjobb megoldást keresi, ráadásul olyat, ami kevésbé terheli a szervezetet. Az egyik ilyen lehetőség a spirál, melyről dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza beszélt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csősz György, szülész-nőgyógyász
    2018-03-16 16:04
    A változó kori védekezés örök probléma. Több olyan védekezési módszer is van, amely ebben az életszakaszban ideális a nők számára. De mik is ezek?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!