• Fertőzéseket terjeszthetnek a vizes homokzsákok

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az árvíz elleni védekezés során felhasznált, homokkal töltött zsákok, amelyek a vízzel is érintkeztek, komoly fertőzésveszélyt jelentenek. A későbbiekben sem a zsákok, sem a homok nem használható fel újra - hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    Az átázott homokot egy erre a célra kijelölt helyen kell gyűjteni, és csak teljes kiszáradás után lehet építkezéshez felhasználni.

    Hirdetések

      Fertőzésveszély és megelőzés


    Árvíz idején jelentősen megnőhet az enterális fertőzések kialakulásának (hastífusz, szalmonella, hepatitisz A-vírus, Calici-vírus) lehetősége. Árvíz - Fertőzésveszély és megelőzés >>

    Játszótereken, homokozókban, egyéb olyan területeken, ahol a homok közvetlenül emberi bőrfelülettel érintkezik, a fertőzöttnek minősülő homokot tilos alkalmazni - olvasható a közleményben.

    Emellett a kiürített homokzsákokat élelmiszerek - burgonya, zöldségek, alma - gyűjtésére, tárolására szintén tilos felhasználni.

    A kiszárított homokzsák hulladékok, építési törmelékek gyűjtésére, tárolására alkalmazható - közölte az ÁNTSZ.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A tisztiorvosi szolgálat felhívja a figyelmet a vízzel nem érintkezett, száraz homokzsákokkal és homokkal kapcsolatos teendőkre is: a homokzsákokból a homokot lehetőleg vízzel nem átázott, száraz talajra kell kiüríteni.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    A köröm betegségei: Mire utalnak?

    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Mi a leggyakoribb oka, ha lázas a gyermek?

    A láz 38 Celsius fok feletti testhőemelkedéssel járó, gyerekkorban gyakran előforduló állapot. Nagyon fontos azonban tudni, hogy ez nem egy betegség, hanem valamilyen betegségnek a kísérő tünete csupán, így akár hasznos is lehet számunkra.

    Kanyaróval fertőződött meg Budapesten egy 14 hónapos magyar kislány

    Nagy kérdés, kiket fertőzhetett még meg: ez a betegség ugyanis már a tünetek megjelenése előtti napokban fertőz. Legyőzöttnek hitt betegség tért újra vissza, ezúttal nem a román határ mentén, hanem Magyarország szívében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA