• Kórházi fertőzések áldozatai - Sokan vannak

    Szerző:
    WEBBeteg

    Amerika legnagyobb, 40 államból származó kórházi adatbázisa alapján, 290 ezerre becsülik azok számát, akik kórházi tartózkodásuk alatt vérmérgezést kaptak 2006-ban, és 200 ezerre azokét, akik tüdőgyulladást.

    Közel ötvenezer amerikai hal meg évente kórházi eredetű vérmérgezésben vagy tüdőgyulladásban - állapította meg egy hétfőn közzétett tanulmány.

    Hirdetések

    Kórházban kialakult szepszisben vagy tüdőgyulladásban 48 ezer ember halt meg 2006-ban az Egyesült Államokban, ez további 2,3 millió kórházi ápolási napot jelentett, és 8,1 milliárd dollár többletköltséget - közölték a washingtoni székhelyű Resources for the Future elnevezésű szervezet kutatói.

    Vérmérgezés és tüdőgyulladás

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Amint az Archives of Internal Medicine című szaklapban megjelent tanulmányuk kimutatta, e két fertőzés a harmadát teszi ki az összesen évi 1,7 millió kórházi eredetű fertőzésnek, melyet az amerikai páciensek ott tartózkodásuk alatt elkapnak.

    Az ország legnagyobb, 40 államból származó kórházi adatbázisa alapján, 290 ezerre becsülik azok számát, akik kórházi tartózkodásuk alatt vérmérgezést kaptak 2006-ban, és 200 ezerre azokét, akik tüdőgyulladást.

    Utóbbi átlagosan 14 nappal hosszabbította meg a kórházi tartózkodás időtartamát és 46.400 dollár többletköltséget okozott.

    A szepszis átlagosan 11 nappal növelte a kórházi tartózkodást, és 32.900 dollárral az egészségügyi költségeket. A szakemberek úgy vélik, hogy az esetek jelentős része megelőzhető lenne a kórházi higiénia javításával.

       Vérmérgezés (szepszis) - Tünetek és a gyógyulás esélyei


    A szepszis nehezen meghatározható, az egész szervezetet érintő, összetett tünetegyüttes (szindróma), amely súlyos formája a beteg halálához is vezethet. A folyamat lényege: a szervezet válasza valamilyen külső, káros tényezőre, amelynek következtében gyulladásos és véralvadási folyamatok aktiválódnak.
    A gyulladásos és a véralvadási reakció egy idő után, az immunrendszer által kontrollálhatatlanná válik, a kezdeti ponttól távol eső szervek is érintettek lesznek és életveszélyes állapot alakul ki.
    Vérmérgezés (szepszis) - Tünetek és a gyógyulás esélyei>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Infekciókontroll: MRSA egységcsomagok minden osztályon

    Van olyan eset, amit nem tudunk kivédeni a meglévő megelőző intézkedések ellenére sem, ilyenkor a legfontosabb cél, hogy megakadályozzuk a fertőzés továbbterjedését. - A kórházi fertőzéseket érintő kérdésekben érdeklődtünk a debreceni Kenézy Gyula Kórház illetékes osztályán.

    Mellhártyagyulladás - Ha minden lélegzetvétel fáj

    A be- és kilégzés alapvető életfunkció, naponta több ezerszer veszünk levegőt, de ezt észre sem vesszük, amíg a tüdő egészségesen működik: kitágul, megtelik friss levegővel, majd kipréseli az elhasznált levegőt. Ha ez a folyamat fájdalmassá válik, annak orvosi kivizsgálást igénylő, komoly oka van.

    Mit jelent a tüdőinfiltrátum megjelenése?

    Az infiltrátum latin szó, melyet az orvosi nyelvben gyakran használnak, szó szerinti jelentése: beszűrődés. A tüdőgyógyászat területén egy speciális mellkasröntgen-eltérést jelent, amit különböző betegségek, de döntő többségében tüdőgyulladás okozhat.

    Miért veszélyes a lábon kihordott tüdőgyulladás?

    A tüdőgyulladás egyértelmű tünetekkel jelentkezik, sokan mégsem kérnek szakorvosi segítséget, inkább kihordják lábon.

    RSV-fertőzés - Komoly veszély, ha félvállról vesszük!

    Kisgyermekek körében a légúti fertőzésekért gyakran a respiratory syncitial vírus (RSV) tehető felelőssé. Felnőttek esetében a fertőzés egy egyszerű nátha lezajlásához hasonló, ám csecsemőknél és kisgyermekeknél a fertőzés komoly következményekkel járhat.

    Myositis - A krónikus izomgyulladás tünetei és kezelése

    A krónikus izomgyulladással járó betegségeket idegen szóval myositisnek nevezzük. A betegségek mindegyikére jellemző a tartósan fennálló izomgyulladás, ami izomgyengeséggel, izomfájdalommal, esetleg lázzal jár.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA