• Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma - Aktuális információk

    Szerző:
    WEBBeteg

    A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés alapján az országban 2017. február 6. és 12. között 66 200 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 92 000 fővel szemben.

    Influenzajárvány - Regisztrált megbetegedések száma 2017-ben

    A leginkább érintett korosztály

    A betegek 34,3%-a gyermek, 32,2%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25,0%-a, 8,5%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

    Influenzajárvány - A megbetegedések korcsoportonkénti megoszlása

    Az influenzaszerű megbetegedések ezen a héten is a 3-5 évesek és a 6-14 évesek között fordultak elő leggyakrabban, ezt követte a 15-34 évesek érintettsége.

    Hirdetések

    A leginkább érintett területek

    Fontos tudnivalók az influenzáról
    Influenza vagy egyszerű nátha? Az influenza szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek, ezért már az influenza tüneteinek első jelentkezésekor érdemes megkezdeni a kezelést. Ismerje meg a tüneteket! Tudjon meg többet a betegségről!

    A 6. héten – Nógrád megye kivételével – valamennyi területen csökkent az orvoshoz forduló betegek száma. A csökkenés mértéke területenként igen eltérő volt, 8% és 47% között változott. Az influenzaszerű megbetegedések becsült előfordulási gyakorisága Vas, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legalacsonyabb. Jász-Nagykun-Szolnok megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza megbetegedést.

    A megbetegedésekért felelős vírusok

    A 6. naptári héten az Országos Epidemiológiai Központ Légúti vírus osztályára 254 influenzagyanús betegtől érkezett vizsgálati anyag. Százharminchárom esetben igazolták influenzavírus (124 influenza A és 9 influenza B), 23 esetben légúti óriássejtes vírus (RSV) és 4 esetben adenovírus jelenlétét.

    Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról kilenc jelentés érkezett 5 területről (Budapest (2), továbbá Fejér (3), Hajdú-Bihar (2), Baranya (1), Borsod-Abaúj-Zemplén (1) megye). A járványok 7 óvodát, egy-egy bölcsődét, valamint általános iskolát érintettek. Három járványban történt mintavételezés, az eddig elvégzett virológiai vizsgálatok alapján egy járvány kialakulásáért az influenza A vírus volt a felelős.

    Látogatási tilalom

    Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el betegeik védelme érdekében. Az alábbi térképen az aktuális kórházi látogatási tilalmak mellett az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma is megtekinthető megyékre lebontva.

    További információkért kattintson a képre (az adatok hetente frissülnek)!  

         Influenzajárvány - Látogatási tilalom és a megbetegedések száma - Kattintson a képre!     

    (WEBBeteg összeállítás - OEK, ÁNTSZ)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hasi panaszok kisbabáknál

    Dr. Lesznyák Judit

    Az újszülöttgondozás egyik legnagyobb próbatétele a csecsemőkori hasfájás.

    Teendők afta ellen

    M. J.

    Mik lehetnek a hajlamosító tényezők? Hogyan lehet megelőzni a kialakulását?

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti....

    A nátha és az influenza hatékony megelőzése

    Saját magunk is tehetünk a nátha és az influenza elkerülése érdekében. Minél egészségesebb az immunrendszer, annál könnyebben kivédheti...

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

    Ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban

    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza...

    Szenvedélyek rabságában

    A cím nem egy szerelmi történetet takar, bár ezek a kapcsolatok is sajnos gyakran életreszólóak. Tönkrement házasságok, széthullott...

    Függőség: mit lehet tenni?

    Egy korsó sör elfogyasztását a barátokkal a hétvégén, néhány szelvénnyel játszott LOTTO-játékot természetesen nem tekintünk...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA