• Visszavonulóban az influenza

    Szerző:
    WEBBeteg

    Meddig tart még az influenzajárvány? Melyik megyében nőtt a megbetegedések száma? Tekintse meg aktuális helyzetjelentésünket!

    A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban 2016. március 14-20. között az előző hetinél 36%-kal kevesebb, 15 000 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Hirdetések

    Csak Hajdú-Bihar megyében emelkedett a megbetegedések száma

    A 11. héten - Hajdú-Bihar megye kivételével - valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. Hajdú-Bihar megyében 28%-kal nőtt az influenza miatt orvosukat felkereső betegek száma, míg 6 megyében (Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala) a felére csökkent.

    A 100 000 lakosra jutó orvoshoz fordult betegek becsült száma Vas, Békés, és Pest megyében volt a legmagasabb, Csongrád és Bács-Kiskun megyében pedig a legalacsonyabb. Laboratóriumi vizsgálattal igazoltan influenzavírusok okozta megbetegedéseket Budapesten és 12 megye területén diagnosztizáltak.

    A gyermekek és a fiatal felnőttek a leginkább érintettek

    A betegek 35,5%-a gyermek, 34,8%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába a betegek 20,5%-a tartozott , 9,2%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. Az előző hetekhez hasonlóan influenzaszerű megbetegedések előfordulási gyakorisága a 3-5 évesek és a 6-14 évesek között volt a legmagasabb.

        

    A 11. naptári héten az előző hetinél 36%-kal kevesebb, összesen 51 influenza-gyanús betegtől érkezett vizsgálati anyag az OEK Légúti vírus osztályára. A virológiai vizsgálatok 19 influenza B, 4 influenza A, továbbá 2 RS vírus jelenlétét mutatták ki a légúti mintákból. Továbbra is az influenza B vírus dominanciája érvényesült, az influenzás megbetegedések több mint 80%-áért az influenza B vírus volt felelős.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Visszavonulóban a járvány

    Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 11. héten egy jelentés érkezett Veszprém megyéből. Az általános iskolát érintő járványban mintavételezés nem történt.

    A járvány ideje alatt (2016. 4. és 11. hete között) 55 közösségi járványt jelentettek Budapestről és 12 megyéből. A járványok 1 bölcsődét, 24 óvodát, 22 általános iskolát, 2 általános és középiskolát, 1 gimnáziumot, 3 kórházat és 1-1 fogyatékos otthont illetve szociális intézményt érintettek.


    Vitaminokkal erősítheti immunrendszerét és megelőzheti a betegségek kialakulását. Töltse ki tesztünket, hogy megtudja elegendő vitaminhoz és ásványi anyaghoz juttatja-e szervezetét!

    Teszt Vitamin- és ásványi anyag teszt>>

    (WEBBeteg összeállítás, Forrás: OEK)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Elváltozások a férfi nemi szervén - Minden, amit szégyell megkérdezni

    Csomó, duzzanat, piros foltok, váladék, gyulladás, kivörösödés a péniszen. Sok férfi találkozik élete során hasonló tünetekkel, ám sajnos csak kevesen fordulnak szakértőhöz. Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdései közül.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!

    Torokfájás: Mikor van szükség antibiotikumra?

    A vírusos eredetű megfázás tüneteként sokszor jelentkezik torokfájás, gyakran ez a betegség első tünete. A torokfájás lehet bakteriális eredetű is, a gyógyuláshoz ilyenkor antibiotikumra is szükség van. Milyen tünetek alapján különböztethetjük meg a vírusos fertőzést a bakteriálistól, mikor forduljunk orvoshoz?

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA