• Hazánkat is elérte az influenzajárvány

    Szerző:
    WEBBeteg

    Megkezdődött az influenza járványos terjedése Magyarországon 2016. negyedik hetében - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ szerdai tájékoztatójában. Még mindig nem késő védőoltást kérni, de akkor se essen kétségbe, ha elkapta a vírust.

    A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján az országban 2016. január 25-31. között az előző hetinél 69%-kal több, azaz 18 200 beteg fordult orvoshoz izom- és ízületi fájdalmakkal, orrfolyással, köhögéssel, tüsszögéssel. Ezzel a megbetegedések száma már elérte a járványos küszöböt.
     
    Hirdetések

    Gyermekkorú a legtöbb orvoshoz forduló beteg 

    Az elmúlt héthez képest növekedett a betegek között a gyermekek aránya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Tolna megyében a betegek több mint a fele 15 éven aluli volt. A korosztályok érintettségét tekintve a 15-34 évesek jelentkeztek még nagyobb számban az orvosi rendelőkben, őket követi a 35-59 éves korcsoport, valamint a 60 éven felüliek, akik a betegek csupán 8,9 %-át teszik ki.

    A jelentés szerint a negyedik naptári héten a pozitív minták az influenza A, valamint influenza B vírus jelenlétét igazolták, továbbá hat esetben RSV és egyben pedig adenovírus kóroki szerepét állapították meg.

    Látogatási tilalom

    Az influenzás megbetegedések miatt két kórházban rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.
     
    Nem lehet a betegeket látogatni az alábbi intézményekben:
    • A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán, valamint újszülöttrészlegén.
    • A Mátrai Gyógyintézet (Mátraháza) valamennyi osztályán és részlegén.

    Mit tehetünk a megelőzés érdekében?

    Az a leghatékonyabb védekezési módszer, ha zárt térben, buszon, munkahelyen elkerüljük a fertőzésre utaló tünetekkel rendelkező embereket. A közösségi helyeket, kilincseket és más használati tárgyakat gyakran fertőtlenítsük, mossunk gyakran kezet, esetleg fertőtlenítsük alkoholos kézfertőtlenítővel, továbbá szellőztessünk gyakrabban.
     
    Az influenza elleni védőoltás igénylésével sem késtünk még el, viszont figyelembe kell venni, hogy a vakcina beadása utána körülbelül 1-2 hét alatt alakul ki a védettségünk.
     
     
    A legfontosabb információk az influenzáról

    Az influenza szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek, ezért már az influenza tüneteinek első jelentkezésekor érdemes megkezdeni a kezelést. Ismerje meg a tüneteket!

    • Mik a tünetei?
    • Hogyan kezelhető?
    • Milyen szövődményei lehetnek?

    Tudjon meg többet! Az influenza tünetei, kezelése, szövődményei>>

    (WEBBeteg összeállítás, Forrás: OEK, MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   •  
   • Cikkajánló

    Refluxbetegség

    Dr. Bánfi Andrea PhD

    Milyen tüneteket okoz gyermekkorban, és hogyan kezelhető?

    Az afta rizikófaktorai

    Dr. Ujj Zsófia

    Mi állhat az afta kialakulásának hátterében az eddigi vizsgálatok szerint?

    Tévhitek és tények a megfázásról

    Mi is tulajdonképpen a megfázás? Mi okozza ezt a betegséget, és hogyan terjed? Annak ellenére, hogy nagyon gyakori problémáról van szó...

    Visszavonulóban az influenza

    Meddig tart még az influenzajárvány? Melyik megyében nőtt a megbetegedések száma? Tekintse meg aktuális helyzetjelentésünket!

    Levonulóban az influenzajárvány

    Az influenzaszerű megbetegedések száma a 7. héten elérte a maximumát, és az elmúlt 2 hét során csökkent az influenzás panaszokkal...

    Influenzajárvány - Csökkenni kezdett az influenzaszerű

    Az influenzaszerű megbetegedések számának hét hete tartó folyamatos emelkedése a 8. héten megállt, és az influenzás panaszokkal orvoshoz...

    Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

    Az őszi és téli hónapok beköszöntével egyre többen fáznak meg, lesznek betegek, vagy rosszabb esetben az influenza miatt esnek ágynak....

    Influenzajárvány - Mérsékelten nőtt az orvoshoz

    A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján 2016. 4. hetétől kezdődően közepes intenzitású influenzajárvány bontakozott ki...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • PharmaPlaza - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei

    Töltse ki kvízeinket, és tudjon meg többet egészségről, betegségről.

   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások