• Hazánkat is elérte az influenzajárvány

    Szerző:
    WEBBeteg

    Megkezdődött az influenza járványos terjedése Magyarországon 2016. negyedik hetében - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ szerdai tájékoztatójában. Még mindig nem késő védőoltást kérni, de akkor se essen kétségbe, ha elkapta a vírust.

    A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján az országban 2016. január 25-31. között az előző hetinél 69%-kal több, azaz 18 200 beteg fordult orvoshoz izom- és ízületi fájdalmakkal, orrfolyással, köhögéssel, tüsszögéssel. Ezzel a megbetegedések száma már elérte a járványos küszöböt.
     
    Hirdetések

    Gyermekkorú a legtöbb orvoshoz forduló beteg 

    Az elmúlt héthez képest növekedett a betegek között a gyermekek aránya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Tolna megyében a betegek több mint a fele 15 éven aluli volt. A korosztályok érintettségét tekintve a 15-34 évesek jelentkeztek még nagyobb számban az orvosi rendelőkben, őket követi a 35-59 éves korcsoport, valamint a 60 éven felüliek, akik a betegek csupán 8,9 %-át teszik ki.

    A jelentés szerint a negyedik naptári héten a pozitív minták az influenza A, valamint influenza B vírus jelenlétét igazolták, továbbá hat esetben RSV és egyben pedig adenovírus kóroki szerepét állapították meg.

    Látogatási tilalom

    Az influenzás megbetegedések miatt két kórházban rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.
     
    Nem lehet a betegeket látogatni az alábbi intézményekben:
    • A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán, valamint újszülöttrészlegén.
    • A Mátrai Gyógyintézet (Mátraháza) valamennyi osztályán és részlegén.

    Mit tehetünk a megelőzés érdekében?

    Az a leghatékonyabb védekezési módszer, ha zárt térben, buszon, munkahelyen elkerüljük a fertőzésre utaló tünetekkel rendelkező embereket. A közösségi helyeket, kilincseket és más használati tárgyakat gyakran fertőtlenítsük, mossunk gyakran kezet, esetleg fertőtlenítsük alkoholos kézfertőtlenítővel, továbbá szellőztessünk gyakrabban.
     
    Az influenza elleni védőoltás igénylésével sem késtünk még el, viszont figyelembe kell venni, hogy a vakcina beadása utána körülbelül 1-2 hét alatt alakul ki a védettségünk.
     
     
    A legfontosabb információk az influenzáról

    Az influenza szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek, ezért már az influenza tüneteinek első jelentkezésekor érdemes megkezdeni a kezelést. Ismerje meg a tüneteket!

    • Mik a tünetei?
    • Hogyan kezelhető?
    • Milyen szövődményei lehetnek?

    Tudjon meg többet! Az influenza tünetei, kezelése, szövődményei>>

    (WEBBeteg összeállítás, Forrás: OEK, MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A patológia rejtelmei

    WEBBeteg

    Mit jelent a szövettani vizsgálat? Hogyan születik meg a diagnózis? - VIDEÓ

    Masszázs a fájdalom ellen

    Farkas Lehel

    Sokan szenvednek valamilyen fizikális fájdalomtól. Hogyan segíthet a masszázs?

    Influenza elleni védőoltás: kockázat vagy védelem?

    Vannak, akik feleslegesnek vagy károsnak ítélik, mások a tűtől félnek - számos oka lehet annak, hogy az éves influenza elleni védőoltást...

    Influenza: tünetek, szövődmények és kezelés

    Influenza vagy egyszerű nátha? Az influenza szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek, ezért már az influenza...

    Influenza elleni védőoltás: kinek érdemes beadatni?

    Télen megkezdődik az influenza szezonja. Aki biztos védettséget szeretne a vírusokkal szemben, idejében oltassa be magát! Főleg az...

    Fontos tudnivalók az influenzáról

    Az influenzavírusok a légutakat betegítik meg, de az egész szervezet reagál a fertőzésre, ami különböző kísérő tünetekben nyilvánul...

    Influenza és megfázás - Milyen készítményt

    A téli időszak leggyakrabban előforduló problémái a megfázás és az influenza. A tünetek mindkét betegség esetén hasonlóak: láz...

    Influenza esetén csak árt a diéta

    A téli influenzás időszakban általában a visszafogottabb étkezéseket javasolják megbetegedett családtagjaiknak. Az erős diéta azonban...

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei

    2016. december 20-án elindult Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat.

    Gyakorlatok segítségével enyhíthető a nehézlégzés, és javítható az életminőség.

    Endometriózis - Fájdalmas alhasi panaszok esetén érdemes orvoshoz fordulni!

   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások