• Influenza-körkép

    Szerző:
    WEBBeteg

    Influenzajárvány van? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális fertőző megbetegedésekről.

    A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2015. január 26 - február 1. között az országban 71 500 fő, az előző hetinél másfélszer több beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz. A morbiditás 726,2%ooo-nek bizonyult, 100 000 lakos közül 726 fő kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt.

    Influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma korcsoportonként

    Az elmúlt héthez viszonyítva az életkor szerinti megoszlásban jelentős változás nem történt: az orvosnál megjelent betegek 33,7%-a gyermek, 35,8%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 23,0%-a, 7,5%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

    Hirdetések

    Valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

    Hazánkban intenzíven terjed az influenza

    A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy hazánkban intenzíven terjed az influenza, a járvány az egész országot érinti. Az előző hétinél másfélszer több beteg - becslések szerint a lakosság 0,7%-a - fordult orvoshoz influenzás tünetekkel. Az elmúlt 10 évben nem észleltek ilyen magas heti orvoshoz fordulási arányt, és nem emelkedett ilyen meredeken a betegek száma, mint az elmúlt három hétben.

    Influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordult betegek becsült száma 100.000 lakosra területenként

          

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Elváltozások a férfi nemi szervén - Minden, amit szégyell megkérdezni

    Csomó, duzzanat, piros foltok, váladék, gyulladás, kivörösödés a péniszen. Sok férfi találkozik élete során hasonló tünetekkel, ám sajnos csak kevesen fordulnak szakértőhöz. Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdései közül.

    6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban

    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza veszélyes, akár még halálos is lehet, fontos, hogy mindannyian tudjuk, mi a mese és mi a valóság. Íme a leggyakoribb tévhitek.

    A gyakori fertőzések immunhiányos betegséget jelezhetnek

    Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő - elsődleges vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA