• Ebola - Egy orvos a járvány első olasz betege

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az ebolajárvány első olasz betege az Emergency olasz orvosi humanitárius egyesület egyik orvosa lett, aki a nyugat-afrikai Sierra Leonéban kapta el a fertőzést. Az olasz fegyveres erők repülőgépe szállítja haza és Róma járványügyi központjában helyezik el.

    Gyorsteszt az ebola diagnosztizálására

    Francia kutatók kifejlesztettek egy gyors diagnosztikai tesztet, amellyel az ebolavírus kevesebb mint 15 perc alatt kimutatható. Ebola - Francia kutatók gyorstesztet fejlesztettek ki a betegség diagnosztizálására>>

    A beteg orvosért hétfőn, a Rómától délre levő Pratica di Mare támaszpontjáról indult el a katonai repülőgép. A gép még éjszaka visszaérkezik az orvossal, akit a római Spallanzani kórház járvány-központjába viszik.

    A római kórház az első számú egészségügyi központként ismert Olaszországban a fertőző betegségek gyógyításában.  

    Az orvos nevét nem hozták nyilvánosságra. A Gino Strada olasz orvos által alapított Emergency annyit közölt, hogy a beteg október 18. óta tevékenykedett a Sierra Leone-i Lakka város kórházában, ahol 26 önkéntes olasz orvos dolgozik.

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Sierra Leonéban több mint 5000 a járványban megbetegedettek száma.

    Hirdetések

    Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter elmondta, hogy az ebolajárványban megbetegedett orvos állapota "kielégítő", nincsen magas láza. A miniszter hangsúlyozta, hogy a beteg Olaszországba szállítása a legszigorúbb egészségbiztonsági intézkedések érvényesítésével történik. A katonai repülőgép személyzete és a beteget kísérő orvosok is az előírások szerinti védőfelszerelésben végzik feladatukat. A fertőzöttet teljesen elszigetelten szállítják. A beteg senkit nem veszélyeztet - hangoztatta az olasz egészségügyi tárca vezetője.

    Ebola-vírus

    Az Ebola-vírus által okozott vérzéses lázbetegség többnyire Afrikában fordul elő, és a világ egyik legrettegettebb betegsége. A jelenlegi Ebola járvány a WHO legfrissebb jelentése alapján 1229 ember halálát okozta. Mit kell tudni az Ebola-vírusról?

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Rómában járt? Nem adhat vért!

    A chikungunya-vírus terjedése miatt az olasz egészségügyi hatóságok betiltották a véradást szerdától Róma egyik körzetében, ahol 1,2 millió ember él, és azok sem adhatnak vért, akik augusztus 25. óta megfordultak Rómában.

    Elindul a 2017-es balatoni elsősegélynyújtó szolgálat

    Pénteken indul a 2017-es balatoni elsősegélynyújtó szolgálat - jelentette be a Magyar Vöröskereszt főigazgatója egy budapesti sajtótájékoztatón.

    Mélyről indultak, messzire jutottak - Roma rákkutatót és főnővért díjaztak

    Horváth József, a karcagi, roma származású, 28 esztendős rákkutató épp egy esztendeje, elsőként kapta meg az Aranypánt-díjat, a közelmúltban pedig a rangos elismerésnek számító Gergely Alexandra Emlékdíjat vehette át. A Roma Sajtóközpont által alapított Aranypánt-díjban az idén Jónás Tímea részesült, aki a budapesti Nyírő Gyula Kórház I. számú Pszichiátriájának osztályvezető főápolója.

    Ebola - Sierra Leonéban újra felütötte fejét a vírus

    Újabb holttestben azonosították az ebolavírust Sierra Leonéban - közölte csütörtök este a helyi ebolaközpont szóvivője a BBC-vel.

    Gyűjtést indított a menekülteknek a Magyar Vöröskereszt

    Elindította 1359-es adományvonalát a Magyar Vöröskereszt, hogy növelni tudja menekült ügyben kapacitásait. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a fővárosban elsősegélynyújtó ügyelettel, Röszkén egészségügyi csomagok osztásával, pszichoszociális ellátással és elsősegélynyújtással van jelen, Bicskén pedig felkészült arra, hogy a vasútállomáson tartózóknak vízosztással segítsen.

    Meggyógyult a második olasz ebolás beteg is

    Kevesebb mint egy hónap alatt meggyógyult és kedden elhagyta a kórházat az ebolával fertőzött olasz ápoló, aki a járvány második olasz betege volt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA