• Meghalt az Ebola-vírussal megfertőződött spanyol misszionárius

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ebola-vírus okozta fertőzésben elhunyt kedd reggel az a spanyol misszionárius, aki Afrikában fertőződött meg a járvánnyal - jelentették be a spanyol egészségügyi hatóságok.

    "Miguel Pajarest reggel 9 óra 28 perckor érte a halál" - tudatta a madridi III. Károly kórház szóvivője.

    A 75 éves férfi, akit csütörtökön helyeztek karantén alá egy madridi kórházban, Libériában fertőződött meg. A férfi misszionáriusként dolgozott az afrikai országban.

    Hirdetések

    A madridi egészségügyi minisztérium közlése szerint a férfi a hét végén kezelést kapott az Egyesült Államokban kifejlesztett, ZMapp elnevezésű kísérleti Ebola-gyógyszerrel. A kórház ezt nem erősítette meg.

    Az Ebola-fertőzés gyanúja már Európát is elérte

    Németországban és Romániában is Ebola-fertőzés gyanújával szállítottak kórházba egy-egy férfit, aggodalomra azonban nincsen ok, egyelőre nincs diagnosztizált ebolás beteg Európában.>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Ebola - Oroszországban fél éven belül lesz oltóanyag a vírus ellen

    Oroszországban fél éven belül lesz oltóanyag az Ebola-vírus ellen - jelentette a lenta.ru orosz hírportál vasárnap.

    11 kérdés és 11 válasz az Eboláról

    Hogy kaphatja el az Ebola-vírust? Melyek a tünetek? Hogyan előzheti meg az Ebolát? Van-e oltás az Ebola ellen? Ön veszélyben van? Hogyan lesz vége a járványnak? Összeszedtük a 11 legfontosabb kérdést és választ az Ebola-vírusról.

    Ebola - Ne utazzon az érintett afrikai országokba!

    Az egyre súlyosabb mértéket öltő Ebola-járvány miatt Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorolta a három érintett nyugat-afrikai országot: Guineát, Libériát és Sierra Leonét.

    Ebola - A Pasteur Intézet teljes nemzetközi hálózatát mozgósítja a vírus leküzdésére

    A széleskörű nemzetközi hálózattal rendelkező, párizsi székhelyű Pasteur Intézet megerősíti a Nyugat-Afrikában pusztító Ebola-vírus elleni harcot, miután a különösen érintett Libéria segítséget kért.

    Tizenöt afrikai országban ütheti fel a fejét az Ebola-vírus

    Az Oxfordi Egyetem tudósai szerint Nyugat- és Közép-Afrika 15 államában ütheti fel a fejét az Ebola-vírus, további 70 millió embert veszélyeztet a fertőzés.

    A Nyugat-Afrikából érkező, tünetmentes diákok elkülönítése indokolatlan lenne

    Ezekben a hetekben több magyarországi felsőoktatási intézménybe is érkeznek hallgatók az Ebola-láz járvány által érintett országokból, jellemzően Nigériából.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA