• Influenza-körkép

    Szerző:
    WEBBeteg

    Influenzajárvány van? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális fertőző megbetegedésekről.

       

    A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint 2014. április 7-13. között 26,4%-kal kevesebb beteg fordult influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz (3 900), mint az előző héten (5 300).

    A 15. naptári héten 17 influenza-gyanús betegtől származó minta érkezett az OEK Légúti vírus osztályára. A virológiai vizsgálatok 7 influenza A vírus jelenlétét mutatták ki. A sentinel orvosok által beküldött 8 betegtől származó mintában három esetben influenza A(H3) vírust azonosítottak. Az influenza-pozitivitási arány 37,5% volt. A hagyományos beküldés keretében érkezett, 9 betegtől származó vizsgálati anyagban egy-egy esetben influenza A(H1N1)pdm09 és influenza A(H3), továbbá két esetben influenza A(NT) vírust azonosítottak.

    Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 15. héten nem érkezett jelentés.

      

    A betegek 22,8%-a gyermek, 41,8%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 26,2%-a, 9,2%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A héten az influenzaszerű megbetegedések a 1-2 évesek (78,6%ooo) és a 15-24 évesek (69,5%ooo) körében fordultak elő leggyakrabban.

    Influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordult betegek becsült száma 100.000 lakosra területenként

          

    (Forrás: OEK)

    Előző heti adatok | Heti adatok  | Következő heti adatok  |

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Elváltozások a férfi nemi szervén - Minden, amit szégyell megkérdezni

    Csomó, duzzanat, piros foltok, váladék, gyulladás, kivörösödés a péniszen. Sok férfi találkozik élete során hasonló tünetekkel, ám sajnos csak kevesen fordulnak szakértőhöz. Válogatás az Orvos válaszol rovat kérdései közül.

    6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban

    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza veszélyes, akár még halálos is lehet, fontos, hogy mindannyian tudjuk, mi a mese és mi a valóság. Íme a leggyakoribb tévhitek.

    A gyakori fertőzések immunhiányos betegséget jelezhetnek

    Immunhiányos betegség esetén az immunrendszer egy része nem látja el tökéletesen feladatát. Ha a hiányzó működés, vagy a nem megfelelő funkció oka öröklött - a születéskor már meglevő - elsődleges vagy veleszületett immunhiányról beszélünk. A tünetek már csecsemőkorban jelentkezhetnek, de olyan is előfordul, hogy akár évtizedekig lappanganak.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA