• Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    A 4. héten a fővárosban és 14 megyében emelkedett, 5 megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteget Pest, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron (189) megyében, a legkevesebb beteget Veszprém Somogy és Csongrád megyében jelentették a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok.

    A betegek több mint kétharmada 15 és 59 év közötti volt, 22 százalék volt a gyermekek, több mint 10 százalék a 60 éven felüliek aránya.

    A 4. héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról egy jelentés érkezett. Egy Veszprém megyei óvodában 111 gondozott és dolgozó közül 22 gyermek betegedett meg láz, köhögés, orrfolyás, torokfájás tüneteivel. A virológiai vizsgálat folyamatban van.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumba beküldött mintákból háromban influenza A(H1N1)pdm09, egy esetben influenza A(H3) és két influenza B vírus jelenlétét mutatták ki.

    Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak (ECDC) 15 európai ország jelzett fokozódó influenza aktivitást. Portugáliában, Spanyolországban és Angliában kiterjedt influenza járvány. Emellett több ország számolt be regionális járványokról, így Hollandia, Olaszország és Bulgária is.

    (Országos Epidemiológiai Központ)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban

    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza veszélyes, akár még halálos is lehet, fontos, hogy mindannyian tudjuk, mi a mese és mi a valóság. Íme a leggyakoribb tévhitek.

    A nátha és az influenza hatékony megelőzése

    Főként ősszel és télen szenvednek sokan a vírusfertőzés következtében kialakuló nátha, azaz a megfázás tüneteitől. Nem létezik olyan módszer, amivel a megfázás teljes bizonyossággal megelőzhető lenne, ám mégis tehetünk a kockázat csökkentése érdekében. Az influenza ellen azonban van védőoltás, amelynek beadatása az influenza elleni védekezés leghatékonyabb módja.

    Férfi influenza: valós betegség lehet?

    A férfi influenza kifejezést leginkább pejoratív értelemben használjuk azokra, akik túl sokat panaszkodnak a megfázásuk vagy influenzájuk miatt. Egy kutatás eredménye azonban arra enged következtetni, hogy a férfi influenza valós betegség lehet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA