• Duplájára nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma Fejér megyében

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy hét alatt megduplázódott az influenzára utaló tünetekkel orvoshoz fordultak száma Fejér megyében, az abai, enyingi, gárdonyi és székesfehérvári kistérségben - jelentette be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kedden.

    A legtöbben a 10-14 éves korosztályból betegedtek meg. Közülük magas lázzal, izom- és végtagfájdalommal, s egyéb influenzaszerű tünetekkel a múlt héten négyszer annyian fordultak orvoshoz, mint az előző héten - mondta el Almási Ferenc. Több mint a kétszeresére nőtt egy hét alatt a 15-24 éves, valamint a 6-9 éves korosztályhoz tartozó betegek száma. A legkisebb mértékben a 60 éven felülieket érintette az influenza.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A betegek száma annak ellenére nőtt, hogy a háziorvosok betegforgalma számszerűen nem emelkedett. A fertőzések elkerülése érdekében, Fejér megye valamennyi kórházában látogatási tilalom van érvényben. Újabb gyermekintézményt azonban nem kellett bezárni. Zámolyon, ahol a múlt héten kedden a hiányzók magas száma miatt, tanítási szünetet rendelt el az iskola igazgatója, a hét elején megkezdődött a tanítás.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    Címkék: Influenza,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    6 dolog, amihez sose nyúljon a munkahelyén influenzaszezonban!

    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!

    Mit tegyünk, ha influenzás lett a gyermekünk?

    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Ezek a leggyakoribb tévhitek az influenzával kapcsolatban

    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza veszélyes, akár még halálos is lehet, fontos, hogy mindannyian tudjuk, mi a mese és mi a valóság. Íme a leggyakoribb tévhitek.

    A nátha és az influenza hatékony megelőzése

    Főként ősszel és télen szenvednek sokan a vírusfertőzés következtében kialakuló nátha, azaz a megfázás tüneteitől. Nem létezik olyan módszer, amivel a megfázás teljes bizonyossággal megelőzhető lenne, ám mégis tehetünk a kockázat csökkentése érdekében. Az influenza ellen azonban van védőoltás, amelynek beadatása az influenza elleni védekezés leghatékonyabb módja.

    Férfi influenza: valós betegség lehet?

    A férfi influenza kifejezést leginkább pejoratív értelemben használjuk azokra, akik túl sokat panaszkodnak a megfázásuk vagy influenzájuk miatt. Egy kutatás eredménye azonban arra enged következtetni, hogy a férfi influenza valós betegség lehet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA