• Fertőző betegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-03-01 17:25
    Nemi betegség
    A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek miatt kevesen fordulnak személyesen orvoshoz. Az emberek többsége szemérmes, nehezen tárulkozik fel, ezért is fontos a leggyakoribb nemi betegségekről beszélni.
    Betegségek megértése
    drportal.hu
    2018-03-21 17:25
    A jelenlegi orvosi szakirodalom elemzése 27 fertőző vírus genetikai bizonyítékát mutatta ki a spermában, beleértve a félelmet keltő Zika, az Ebola, a Marburg, a Lassa-láz és a chikungunya, valamint a mumpsz, az Epstein-Barr és a bárányhimlő vírusok részecskéit.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-03-18 09:41
    A lepkehimlőt ötödik betegségnek vagy erythema infectiosumnak is nevezik. A fertőző betegség kórokozója a Parvovírus B19. A fertőzés főleg télen és tavasszal terjed, elsősorban az 5 és 15 év közötti gyerekek körében, de más életkorban is el lehet kapni. A betegség cseppfertőzéssel terjed (tüsszentéssel, köhögéssel) és akár kézfogással, érintéssel is el lehet kapni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-03-05 16:58
    A góc egy gyulladásos szövet, melyben a kórokozók továbbra is jelen vannak. Leggyakoribb gócok a mandulákban, a fogakban, az arcüregekben, az epehólyagban, a húgy-ivarszervekben bújnak meg.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2018-03-01 13:11
    A nyelv felszínén jelentkező fehér színű, letörölhető elváltozás minden esetben valamilyen egészségügyi problémára utal. Egyes esetekben kisebb életmódváltással is megelőzhető a kialakulása, máskor komolyabb veleszületett vagy szerzett betegség áll a háttérben.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2018-02-27 13:11
    Az évnek eme időszakában olybá tűnhet, hogy a megfázás és influenza gyorsabban terjed az irodában, mint egy zsúfolt óvodában. Azonban ennek ellenére is egészséges maradhat, ha megfogadja tanácsainkat!
    Egészségmegőrzés
    Semmelweis Egyetem
    2018-02-25 14:59
    Néhány napos diéta nem ártalmas téli vírus- vagy bakteriális fertőzés esetén, vagyis ha valakinek nincsen étvágya, nem kell erőltetni az evést, elegendő a bőséges folyadékfogyasztás.
    Egészségmegőrzés
    Dr. Novák Hunor
    2018-02-23 18:02
    Nagy kérdés, kiket fertőzhetett még meg: ez a betegség ugyanis már a tünetek megjelenése előtti napokban fertőz. Legyőzöttnek hitt betegség tért újra vissza, ezúttal nem a román határ mentén, hanem Magyarország szívében.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Szimuly Sándor; Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
    2018-02-18 20:09
    A condyloma acuminatum a HPV (human papillomavírus) fertőzés megjelenési formája a bőrön és a nyálkahártyákon. Becslések szerint a szemölcsös elváltozás a harmadik leggyakoribb nemi betegség a nemi szerveken. Többféle magyar elnevezése is ismert: hegyes függölynek vagy kakastaréjnak is nevezik.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász
    2018-02-17 05:21
    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!