• Fertőző betegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
    2017-07-19 11:25
    Herpesz
    A herpeszvírus I-es típusával történő fertőzés a bőrön (ajakherpesz, herpes labialis) és nyálkahártyákon (szájüregi herpesz) jelentkezik. A II-es típusú vírus a nemi szerveket érinti és a nemi herpeszt (herpes genitalis) okozza.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2017-08-12 09:41
    Az elsődleges herpeszvírusok okozta fertőzések igen sokféle formában megnyilvánulhatnak. Az enyhébb formák sok esetben semmiféle teendőt nem igényelnek, azonban előfordulnak akár életet veszélyeztető fertőzések is, ahol azonnali vírusellenes kezelés szükséges.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2017-08-11 16:47
    Még javában tart a nyár, a strandszezon, a hőség, csakhogy a meleg és nedves környezetben nemcsak mi érezzük remekül magunkat, hanem a baktériumok is. Gyorsabban szaporodnak ilyenkor, számtalan kellemetlenséget okoznak, így a fertőzésveszélytől is tartani kell. Érdemes elővigyázatosnak lenni, és az év többi napjánál sokkal nagyobb gondot fordítani az intim higiéniára.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes
    2017-08-07 11:25
    Folyamatosan visszatérő alhasi fájdalmam van. Okozhatja ezt Chlamydia, ha 7 éve vagyok férjnél? Azóta más férfi nem volt az életemben, és a férjemben is megbízom. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    Sanofi
    2017-08-03 08:58
    A hasmenéses betegségeket bármikor elkaphatod, elég, ha a gyerek hazahozza a vírust a nyári tárborból vagy új közösségbe kerülve te magad sem tudsz megfelelően védekezni a fertőzések ellen. A hasmenéses betegségek terjedésének egyik fő oka, hogy sokan nem pihenik ki a betegséget és így a munkahelyen, tömegközlekedésen, boltokban vagy bármilyen más zárt helyen cseppfertőzéssel könnyedén továbbadják a kórt. (x)
    Élet betegséggel
    WEBBeteg összeállítás, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-07-28 13:01
    A hepatitis C korábban az egyik legkisebb eséllyel gyógyítható fertőzésnek számított, így az érintettek többsége a sikeres kezelés reménye nélkül, és családja, barátai, munkatársai reakciójától tartva még ma is inkább titkolja, bagatellizálja állapotát. Nemcsak környezete, hanem önmaga előtt is. A több éves, évtizedes szégyenérzet miatt sokan beletörődtek állapotukba, és még ma is elkerülik az orvost. A közelmúltban elérhetővé vált korszerű terápiák eredményeként azonban új lehetőségek nyíltak meg a - döntően önhibájukon kívül - megfertőződöttek számára, így a szégyen helyébe fokozatosan a gyógyulni akarás léphet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2017-07-25 16:52
    A gonorrhoea a klasszikus nemi betegségek közé tartozó kórkép. Kórokozója a gonococcus (Neisseria gonorrhoeae). A bakteriális fertőzés terjedése történhet szexuális érintkezéssel vagy anyáról gyermekére a méhlepényen át.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lakos András, fertőző betegségek szakorvosa
    2017-07-24 13:01
    A Lyme-kórt leggyakrabban a klinikai tünetek alapján lehet és kell felismerni. Fontos azonban, hogy a diagnózisnál a tüneteket együttesen értelmezzük, ugyanis nem mindig a Lyme-kór áll a kör alakú bőrpír hátterében, hanem egészen más betegség. Melyek a Lyme-kór klinikai tünetei?
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus
    2017-07-21 20:01
    Nyáron jellemzően megnő az esélye a gyomorrontásnak - különösen a szabadosabb táplálkozás és a nem megfelelően tárolt élelmiszerek miatt. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus a szakorvosi segítség jelentőségére hívta fel a figyelmet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-07-16 22:12
    A septicaemia a szervezetben zajló fertőzés, szepszis súlyos, előrehaladott állapota. A szervezet szisztémás válaszát a véráramba jutó, keringő fertőzést okozó ágens (leggyakrabban baktérium) vagy annak terméke váltja ki.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!