• Fertőző betegségek

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó
    2017-06-14 20:09
    Gyermekbetegség
    Sok esetben nem a fertőzés maga veszélyes, hanem a lehetséges szövődmények kialakulása. Szerencsére ezen betegségek jó része védőoltással megelőzhető.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csáki Csilla, allergológus, klinikai immunológus
    2017-06-25 20:09
    A kullancsencephalitis a kullancsokban élősködő flavivírusok által terjesztett betegség, tünetei a kullancscsípést követően néhány napon belül jelentkező magas láz, idegrendszeri görcsök, tudatzavar lehetnek.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2017-06-19 16:04
    A víz nemcsak felüdülést jelenthet a nyári hónapokban, hanem igen jó közvetítő közeg is lehet számos baktérium, vírus és gomba számára. Ha nem vigyáznak a medencék tisztaságára, ezen kórokozók felszaporodva a fürdőzők megbetegedését okozhatják.
    Egészségmegőrzés
    Immunközpont - dr. Kádár János immunológus, infektológus
    2017-06-19 02:51
    Az állattal való játék, vagy szőrének gondozása közben könnyen szerezhetünk apróbb sérüléseket. Ha ezek pár nap után sem gyógyulnak, akkor érdemes orvoshoz fordulni. A seb körül megjelenő dudor, hólyag, bőrvörösség és a sérüléshez közeli testrészen jelentkező nyirokcsomó duzzanat „Macskakarmolási betegség” tünete is lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus
    2017-06-18 17:25
    Az állatoktól - kutyáktól, macskáktól, más házikedvencektől vagy vadon élő állatoktól- elkapható fertőző betegségek száma száz felett van.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász szakorvosjelölt
    2017-06-16 13:11
    A nyár és a kánikula beköszöntésével, aki teheti, kocsijában, lakásában, munkahelyén használja a klímaberendezés hűsítő hatását. Manapság már nem is tudjuk/akarjuk elkerülni, hogy találkozzunk a klíma hatásával, ami nem feltétlen jelent csak mindig pozitív dolgokat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-06-16 11:25
    A Lyme-kór tünetei általában nem jellegzetesek, így gyakran nem gondolunk időben a kórképre, rég feledésbe merül a hónapokkal korábbi kullancscsípés. A késlekedés miatt viszont későn kezdjük el az antibiotikum kezelést, amikor már esetleg maradandó károsodások is kialakulhatnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2017-06-16 09:41
    A calici a hasmenést leggyakrabban okozó vírusok közé tartozik, a rotavírus, az enterális adenovírusok, továbbá az astro- és coronavírusok mellett. Milyen tünetei vannak a calicivírus-fertőzésnek, és hogyan kezelhető?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2017-06-13 13:11
    Májgyulladást (hepatitis) okozhatnak vírusok, autoimmun betegség, alkohol, bizonyos gyógyszerek és méreganyagok. Világszerte a vírusos májgyulladás a leggyakoribb. A betegségnek van akut és krónikus formája.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2017-06-12 02:51
    Aki Európából utazik Afrikába, annak tudnia kell, hogy az ottani higiéniás körülmények össze sem hasonlíthatóak az itthon megszokottal. A kórházaktól és orvosi rendelőktől sem várható el az európai színvonal.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!