• Fertőző betegségek

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2016-11-11 11:25
    Láz
    A láz emelkedett testhőmérséklettel járó állapot, egy tünet, melyet kiválthat fertőző és nem fertőző betegség, külső hatás is. Mi a teendő láz esetén?
    Egészségmegőrzés
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2017-02-25 02:51
    A nőgyógyász széke ijesztő lehet egy kislány számára, de akár még egy tinédzserben is okozhat szorongást. Holott vannak élethelyzetek, amikor elkerülhetetlen a találkozás.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    2017-02-21 11:25
    Életeket ment, aki csökkenti azon fertőzöttek számát, akik csak késve jutnak hozzá a HIV és/vagy HCV-kezeléshez, hangzik a HepHIV2017 konferencia záródokumentumának egyik megállapítása. A megfogalmazást készítő 241 résztvevő 40 országból érkezett, a tudósok, szociológusok, szociális segítők napjaink járványügyi helyzetéről, a teendőkről cseréltek eszmét.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Szimuly Sándor; Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
    2017-02-18 09:41
    A Condyloma acuminatum a HPV (human papilloma vírus) fertőzés megjelenési formája a bőrön és a nyálkahártyákon. Becslések szerint a szemölcsös elváltozás a harmadik leggyakoribb nemi betegség a nemi szerveken. Többféle magyar elnevezése is ismert: hegyes függölynek, kakastaréjnak vagy cimbalomszögnek is nevezik.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász
    2017-02-13 14:55
    Sokan tanácstalanok, hogy vajon mit is tegyenek, és mikor forduljanak orvoshoz a kisgyermekükkel, ha az influenza tünetei jelentkeznek.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-02-09 11:25
    A láz csillapítására már számos lehetőség van. A megfelelő módszer kiválasztásakor főként arra kell odafigyelni, hogy a beteg csecsemő, gyermek vagy felnőtt. Nem minden korosztálynak felel meg valamennyi lázcsillapító eljárás.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-02-09 09:41
    Szakértők szerint az influenzával kapcsolatos tévhitek elleni harc legalább olyan nehéz, mint a vírus legyőzése. Mivel az influenza veszélyes, akár még halálos is lehet, fontos, hogy mindannyian tudjuk, mi a mese és mi a valóság. Íme a leggyakoribb tévhitek.
    Egészségmegőrzés
    FLOW PR
    2017-02-08 02:21
    Több mint 50% az esélye annak, hogy kialakuljon HPV-fertőzés az ember élete során, azonban egy legyőzött fertőzés után csak az érintettek alig több mint felénél mutathatók ki HPV elleni antitestek, ami azt jelenti, hogy újra és újra megfertőződhetnek.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Laczikó Dorottya, kutató orvos
    2017-02-06 14:55
    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont
    2017-02-02 21:41
    A tüdőgyulladások teljes biztonsággal nem védhetők ki. A dohányzás abbahagyása után helyreáll a tüdő öntisztuló képessége, amely jelentősen csökkenti a tüdőgyulladás kialakulásának a kockázatát.
    Egészségmegőrzés
    Semmelweis Egyetem
    2017-02-01 21:41
    Néhány napos diéta nem ártalmas téli vírus- vagy bakteriális fertőzés esetén, vagyis ha valakinek nincsen étvágya, nem kell erőltetni az evést, elegendő a bőséges folyadékfogyasztás.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!