• Fejfájás, migrén

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-01-18 20:09
    Migrén
    A migrén kezelése az elmúlt évtizedek során sokat javult. Ha már régen járt orvosnál, itt az ideje, hogy ismét felkeresse, még akkor is, ha a korábbi kezelés nem is járt sikerrel!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus szakorvos
    2017-04-26 20:05
    Sokan vannak, akiknek mindennapjait keseríti meg a naponta jelentkező fejfájás. Az esetek döntő többségében nincs szervi eltérés a háttérben, ám a fej- és arcfájdalmak egy részét az érzőidegek kóros működése is okozhatja.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-04-21 11:25
    A migrén jellegzetes módon gyerekkorban, kamaszkorban vagy fiatal felnőttkorban kezdődik, és az öregedés során egyre ritkábban és egyre kisebb intenzitással jelentkezik. A fizikai szenvedés mellett gyakori az iskolai hiányzás és a rendszeres kórházlátogatás, ehhez jön még hozzá az aggódó szülők által kivett táppénz is.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2017-04-18 02:51
    A tenziós fejfájás a fejfájások leggyakoribb típusa, mely képes tönkretenni az emberek életét. Bizonyos gyógyszerek azonban segíthetnek a tünetek enyhítésében, vagy elmulasztásában.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2017-04-13 12:25
    Valószínűleg nincs olyan ember, akinek élete során legalább egy alkalommal ne jelentkezett volna fejfájása. A leggyakoribb betegségek, amelyek fennállásuk alatt fejfájással járnak, a fül-orr-gégészeti betegségek.
    Panaszok
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, fül-orr-gégész, allergológus
    2017-04-08 07:38
    A tavasszal gyakori időjárási frontok sok embernél erős fejfájást okoznak, de a hűvös, szeles időben az arcüreggyulladás miatt is fájhat a fejünk. A tünetek nagyon hasonlóak lehetnek, de utóbbi esetben a fájdalomcsillapító mellett antibiotikumra is szükség lehet.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2017-04-02 21:41
    A gyerekkori fejfájás hátterében számos ok állhat. Lehet éhség, kialvatlanság, stressz, lehet fülgyulladás, láz, agyhártyagyulladás, fejsérülés, vérszegénység, egyes gyógyszerek is fejfájást provokálhatnak stb. Egyszerű vírusfertőzés is indulhat fejfájással.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2017-03-24 02:51
    24 éves nő vagyok. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy évek óta rendkívül erős fejfájás kínoz, havi rendszerességgel előfordulva. Ezt a fejfájást sokszor intenzív hányás, szemfájdalom kíséri. Mit tehetek? Hova fordulhatok? – Az orvos válaszol.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-03-16 21:41
    A migrén kezelési stratégiája a fejfájás gyakoriságától és súlyosságától, továbbá az egyidejűleg fennálló egyéb betegségektől függ. Számos gyógyszert hoztak forgalomba kimondottan a migrén kezelésére, de jó néhány más betegség kezelésére alkalmas szer is hasznos lehet.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-03-08 05:21
    Az éjszakai fejfájásnak több oka is lehet. Előfordulhat, hogy migrén vagy cluster fejfájás ébreszti fel az alvásból. Más esetekben az éjszakai fejfájást a hypnic fejfájás vagy más néven ébresztőóra fejfájás okozza.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-02-26 22:12
    A krónikus fejfájás kezelésére egyes alternatív gyógymódok is hasznosak lehetnek, amelyek kiegészíthetik az orvosi kezelést és növelhetik annak hatékonyságát.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!