• Fejfájás, migrén

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg/Magyar Fejfájás Társaság
    2017-09-07 16:04
    Fejfájás
    A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.
    Panaszok
    Budai Egészségközpont - Dr. Kovács Tibor
    2017-09-16 20:09
    Érezte már, hogy a fájdalomtól lüktet és hasogat a feje? Legszívesebben eldobna mindent, és egy sötét szobában pihenne egész nap? Ilyen és hasonló tünetekkel rengeteg ember küzd, nap mint nap.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2017-09-13 14:55
    Többször előfordult velem jobb oldali látótérkiesés, látászavar, arc- és kézzsibbadás, időnként beszédzavar, majd ez negyed óra múlva megszűnik, és erős féloldali fejfájás alakul ki, ami pár órát tart. A koponya CT negatív lett. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2017-09-12 13:11
    Az alvászavar jelentkezhet helytelen életmódbeli tényezők következményeként, illetve kísérhet bizonyos pszichés kórképeket. Ám hátterében testi betegségek is állhatnak, cikkünkben ez utóbbiakkal foglalkozunk részletesen.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Kapocsi Judit PhD, magasvérnyomás- és érkockázat-specialista
    2017-09-04 11:25
    Sokan sokféle tünetük okának tekintik a magas vérnyomást, holott ez az állapot csak ritkán okoz kifejezett panaszt. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Budai Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája a vérnyomás és a fejfájás kapcsolatáról beszélt.
    Egészségmegőrzés
    DRportal
    2017-08-26 02:51
    Úgy tűnik, hogy a migrénben szenvedő gyermekek, kamaszok és felnőttek nagy része enyhe D-vitamin-, riboflavin- és a sejtek szaporodásához és fenntartásához szükséges energia termelésében szerepet játszó koenzim Q10-hiányban szenved.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2017-08-17 02:51
    Lüktető, egyoldali fejfájás, szédülékenység, fényre való érzékenység és havi hormonváltozás: mindez nem más, mint a menstruációs migrén.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-07-31 05:21
    Lehetséges, hogy a magas vérnyomásnak előnye is van? Nos, a különböző fejfájások kialakulásának esélyét csökkenti, beleértve a migrént is - állítják kutatók.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2017-07-18 09:41
    A migrén rengeteg szenvedést okoz az abban szenvedőknek. Az elviselhetetlen erősségű fejfájás, gyakran hányingerrel, hányással, látászavarral jár. Egy-egy migrénes roham napokig is tarthat, munkaképtelenné téve az érintettet. Egy kutatás eredménye azonban némi vigaszt jelenthet a migrénben szenvedőknek.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2017-07-01 07:38
    Régóta ismert tény, hogy a nők körében gyakoribb a fejfájás megjelenése, mint férfiaknál. Ez a különbség a nemek között csak serdülőkor után jelentkezik és a változó kor elmúltával ismét megszűnik.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!