• Állandó székelési késztetés - Az orvos válaszol

    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Szerző:
    WEBBeteg

    Pár napja kijött az aranyerem. Használtam krémet, de azóta olyan tüneteim jelentkeztek, mint az állandó késztetés székletre, valamint kevesebb széklet. Mitöl lehet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tisztelt Kérdező!

    Maga az aranyér okozhat székelési ingert, de ha mégis van, érdemes tovább használni a krémet, esetleg kúpot.

    Hirdetések

    Naponta vegyen kamillás ülőfürdőt, minden székelés után mossa meg az intim részeket. Ha a széklet rendszeresen is vékonyabb, keressen fel proktológiai szakrendelést, ugyanis oka lehet a végbelet beszűkítő térfoglaló folyamat, ebben az esetben a rosszindulatú folyamatot ki kell zárni.

     Az aranyér és kezelési lehetőségei


    Az aranyér a végbélben normálisan jelenlevő ér-egység (amelyek funkciója a végbél nyílásának finom bélelése és szabályozása) működésének zavarából keletkező betegség. A betegség lényege az érgomolyagba befolyó vér elvezetésének elégtelensége, az érgomolyag kitágulása, a kötőszövetes rögzítő elemek lazulása a székletürítés lefele mozgató hatása eredményeként, ami miatt a kötőszövetes rész átmenetileg vagy tartósan kitágul, kidomborodik.

    Az aranyér és kezelési lehetőségei    Forrás: WEBBeteg
    Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Hashajtó készítmények - Okosan bánjunk velük!

    A székletürítés egy reflexszerű mechanizmus, melynek során a részt vevő izmok működését a széklet mennyisége és állaga indítja be. Ha a székletürítés folyamata zavart szenved, az nemcsak kellemetlenségeket, de komolyabb szövődményeket is okozhat. Ezért fontos, hogy csökkent ürítés esetén cselekedjünk. Ilyenkor rendszerint valamilyen hashajtó hatású készítményhez vagy praktikához folyamodunk.

    Az aranyér kezelése házi gyógymódokkal

    Az aranyerek gyulladását követő fájdalom, duzzadás a megelőzésre ajánlott eljárások megtartása mellett számos hasznos házi praktikával is enyhíthető. Amennyiben nem csillapodnak panaszai, keresse fel orvosát!

    Az aranyérműtét

    Az aranyér kezelése függ annak típusától és stádiumától. Számos esetben gyógyszerekkel és házi gyógymódokkal is kezelhető, ám előfordulhat az is, hogy sebészeti beavatkozás szükséges a panaszok megszüntetéséhez.

    Enkoprézis - A székletürítés zavara a pszichiáter szemével

    A székletürítés és annak problémái is sokak szemében kínos téma, ezért is fontos, hogy beszéljünk róla, illetve fontos, hogy a probléma megoldását nem halogatva, az érintett gyerekek hozzátartozói merjenek szakemberhez fordulni.

    Mi okozhat székrekedést? A táplálkozástól a bélbetegségekig

    Napjainkban egyre gyakoribb, népegészségügyi probléma a székrekedés, az aranyeresség, az irritábilis bél szindróma. A székrekedés gyakorisága az életkor előrehaladtával emelkedik, 60 év fölött a lakosság 20-30 százalékát érinti.

    Szorult helyzetbe került? Segítünk megkönnyebbülni!

    Külföldi utazás, idegen helyen tartózkodás, munkahelyi elfoglaltság. Mindannyiunk számára ismerős helyzetek, amik hatással lehetnek napi szokásainkra. Összezavarodhat a biológiai óránk, kénytelenek lehetünk alkalmazkodni más emberekhez, ennek köszönhetően pedig székelési ritmusunk is a feje tetejére állhat. (x)

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA