• Emésztőrendszeri megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus
    2017-04-20 20:20
    Máj
    A máj a szervezet nagyon fontos szerve, melynek központi szerepe van az anyagcserében és a méregtelenítésben is, valamint az emésztés egyik szinte nélkülözhetetlen nedvét, az epét választja ki.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2017-04-25 07:38
    A haspuffadás egy gyakran előforduló emésztőrendszeri állapot, amelyet okozhatnak bizonyos betegségek, a helytelen életmód vagy egyszerűen csak a nem megfelelő módú vagy összetételű táplálkozás. Tünetei könnyen felismerhetőek. Ezek általában a teltségérzet, felfúvódás, hasfájás, feszülő érzés a hasban, böfögés. Mindezen tüneteket a felgyülemlő és nehezen távozó bélgázok okozzák. Milyen típusú gyógyszerekkel enyhíthető a haspuffadás?
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus
    2017-04-24 15:05
    A lisztérzékenység vagy gluténérzékenység (cöliákia) hosszú időn át lappanghat, kései felismerése azonban súlyos felszívódási zavarhoz és tápanyaghiányhoz vezethet.
    WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-04-23 22:12
    Tudományosan bizonyított, hogy a túlsúlyosság többek között daganatos megbetegedések kialakulásához is hozzájárulhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2017-04-18 05:21
    A primer biliaris cirrhosis egy nem túl gyakori, gyógyíthatatlan megbetegedés, melyet a májban futó epeutak, epecsatornák visszafordíthatatlan hegesedése, s ezáltali elzáródása okoz.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó
    2017-04-17 13:11
    A refluxbetegség (GERD) legjellemzőbb tünete a gyomorégés érzése, néha azonban egyéb panaszok is jelentkeznek, az emésztőrendszeri panaszoktól a légúti tüneteken keresztül a fogászati problémákig.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-04-17 11:25
    A probiotikumok olyan jótékony mikroorganizmusok, amelyek védőhatást biztosítanak kórokozókkal szemben, és amelyek számos élelmiszerben is megtalálhatóak. A probiotikumokról úgy tartják, hogy a bélflóra kiegyensúlyozása által igen fontos szerepet játszanak a megfelelő bélműködés és emésztés fenntartásában.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-04-15 11:25
    A vékonybélből kiinduló rosszindulatú daganatok (adenocarcinoma, lymphomák és a carcinoid daganatok) igen ritkák, az összes rosszindulatú emésztőszervi daganat kevesebb mint 5 százalékát teszik ki.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-04-15 02:51
    A főként gyomorégéssel, túlzott savtermeléssel járó reflux betegség nemcsak kellemetlen, de veszélyes is. A panaszok főként éjszaka, fekvő helyzetben jelentkeznek, ezért van a betegek számára különösen nagy jelentősége annak, hogy milyen testhelyzetben fekszenek, alszanak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017-04-13 16:15
    A lisztérzékenység sajnos egy életre szól, melynek terápiája kizárólag szigorú diétával oldható meg. A cél elsősorban a klinikai tünetek (hasmenés, hányás) megszüntetése, a felszívó funkciók helyreállítása, valamint a daganatos elváltozások kialakulásának megelőzése.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!