• Emésztőrendszeri megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit; Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    2017-03-10 13:11
    Aranyér
    Az aranyér kellemetlen beszédtéma, ám nagyon gyakori betegség. Milyen tünetek esetén kell aranyérre gondolni? Milyen típusai vannak, és mit lehet tenni az aranyér ellen? Jelnyelvi verzió
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
    2017-03-25 20:12
    Pár hónapja folyamatosan, vagy pár napos megszakítással végbélnyílás-repedésem van. A repedés 3-10 mm-es hosszúságú, székelésnél rossz igazán, utána pár órán át enyhén fáj. Mivel lehet még kezelni? Mivel jár a műtét? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    2017-03-25 11:25
    Százezrek küszködnek Magyarországon puffadással, hasmenéssel vagy székrekedéssel, gyomorgörcsökkel, emésztési gondokkal, különféle bélproblémákkal, így egyre inkább előtérbe kerülnek az ételintolerancia és ételallergia kimutatására szolgáló vizsgálatok. Ha bebizonyosodik a betegség, azon gyógyszer nélkül, megfelelő diétával segíteni tudnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-03-20 17:25
    A heveny vagy krónikus hasnyálmirigy-gyulladás leggyakrabban a következő tünetek alapján merül fel: heves hasi fájdalom, hányinger, hányás, puffadás, láz, ileus, illetve krónikus esetben fogyás, alultápláltság, széklethabitus-változás, emésztési zavarok képében jelentkezik. Miről árulkodnak a laboreredmények?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Diószegi Judit, pszichiáter
    2017-03-18 17:25
    Bipoláris affektív zavarban és borderline személyiségzavarban szenvedek jelenleg mindkettő tünetmentes állapotban. Mióta a pszichoterápiáról hazatértem krónikus székrekedéssel küszködöm. Mi oka lehet? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
    2017-03-16 11:25
    Egy átlagos felnőtt szervezet napi energiaigénye 2000-3000 kcal körül mozog kortól, nemtől, fizikai aktivitástól függően. Ha ezt a bevihető energiamennyiséget csökkentjük, akkor az izomsejtek és vázizmok leépülésétől az immunrendszer meggyengülésén át akár halálhoz is vezethet a megvonás.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2017-03-15 05:21
    Hasi görcsöt, diszkomfort érzést leggyakrabban gyomor- és bélrendszeri problémák, vese- és epekövesség, irritábilis bél szindróma, menstruációs panaszok okozhatnak. Lássunk néhány tényt, illetve tévhitet a hasi görcsökkel kapcsolatban!
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus
    2017-03-14 16:05
    A tavasszal kiújuló gyomorfekély sok kellemetlenség és fájdalom forrása. Dr. Mármarosi István gasztroenterológus a betegség kialakulásáról és a kezelési lehetőségekről beszélt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-03-13 11:25
    A tápanyaghiány miatt alultápláltság alakulhat ki a betegnél, ezért fontos a táplálásterápia bevezetése, ami állhat módosított étrendből, valamint speciális gyógytápszerek alkalmazásából. Összeállításunkból megtudhatja a legfontosabb tudnivalókat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2017-03-12 22:12
    A Helicobacter pylori nevű kórokozó nem minden esetben okoz panaszokat, azoknál, akinek a szervezetében jelen van. Becslések szerint minden harmadik ember fertőzött a baktériummal, de csak tíz százalékuknál jelentkeznek gyomorpanaszok. De okozhat-e a kórokozó refluxbetegséget is?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!