• Emésztőrendszeri megbetegedések

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
    2016-12-08 09:41
    Epekő
    Az epekő gyakori jelenség, az európai népesség 15 százalékát érinti. Az esetek háromnegyed részében az epekövek évekig nem okoznak panaszokat (néma epekövek), ám komplikáció esetén gyorsan kialakulhat epegörcs.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-01-14 17:25
    A normális széklet színe a barna különböző árnyalataival széles skálán mozog, színét elsősorban az elfogyasztott táplálék, esetleg gyógyszerek, valamint az epesavak határozzák meg. Mit jelent, ha megváltozik a normális szín?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus
    2017-01-12 13:11
    A májelégtelenség a májfunkciók olyan súlyos mértékű romlása, amikor a máj már nem tudja ellátni a szervezetben betöltött szerepét.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont
    2017-01-11 21:21
    A gabonák egyik összetevője, a glutén amellett, hogy jelentősen lelassíthatja a fogyást, számos embernél az egész szervezetre kiterjedő panaszokat is okozhat. Cikkünkben a gabonafélék fogyasztásával kapcsolatba hozható betegségeket - a lisztérzékenységet, a gabonaallergiát és a nem cöliákiás gluténérzékenységet - vesszük górcső alá.
    Panaszok
    WEBBeteg összeállítás, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-01-11 13:11
    A tápanyagbevitel végeredménye a székelés, ami nagyon fontos az egészségre nézve, ugyanis ez a test természetes módja a salakanyagok kiválasztására. Az emésztési folyamat alapos megismerése segíthet megállapítani, mi a probléma, ha a székelés nem a normális módon működik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
    2017-01-11 09:41
    A hasnyálmirigy-gyulladás a szerv legggyakrabban előforduló betegsége. Szerencsés esetben a heveny gyulladás teljesen meggyógyulhat, máskor maradványtünetekkel gyógyul vagy fennmaradhat krónikus (idült) formában.
    Betegségek megértése
    Ötvenentúl.hu
    2017-01-11 07:38
    A májban kialakuló daganat nehezen észrevehető, mivel nem kíséri fájdalomérzet. Vannak azonban egyéb kísérő tünetek. A májról elsősorban az alkoholizmus kapcsán esik szó, mint a méreganyagok kiválasztásának felelőséről, pedig feladatait tekintve jóval összetettebb szerv.
    Egészségmegőrzés
    Semmelweis Egyetem
    2017-01-02 21:54
    Hozzávetőleg minden századik ember szenved lisztérzékenységben Magyarországon. Javarészt hajlam kérdése, hogy kialakul-e ez a leggyakrabban felszívódási zavarral járó autoimmun betegség - mondja Dr. Arató András.
    Budai Allergiaközpont
    2017-01-01 08:55
    Antibiotikum kúrát követően vagy hasmenéssel, hányással járó fertőzések után sokan tapasztalják, hogy a tejtermékek fogyasztása kellemetlen hasi tüneteket – puffadást, hasfájást – okoz. A jelenség okairól és kezeléséről dr. Polgár Marianne gasztroenterológus, gyermekgyógyász főorvost kérdeztük.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2016-12-28 20:09
    A Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás kezelésénél használt biológiai gyógyszerek egy idő után elveszíthetik hatásukat a betegek mintegy 40 százalékánál. A miértekre is keresi a választ dr. Farkas Klaudia, a Szegedi Tudományegyetem ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanársegédje, belgyógyász szakorvosa, valamint munkatársai.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
    2016-12-21 18:57
    A rendszeres fizikai aktivitás, a rostban gazdag táplálkozás, a sok folyadékfogyasztás és egyes esetekben székletlágyító szerek alkalmazása mind hozzájárulhat a székrekedés elkerüléséhez.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!