Mit tegyünk a gyermekkel betegség vagy baleset esetén?

Betegagyerekem
megjelent:

Digitális forradalom a sürgősségi gyermekellátásban. Szakemberek szerint számos gyermek ellátása lehetne biztonságosabb, ha a szülők szakszerű segítséget kapnának baj esetén. A betegagyerekem.hu weboldal célja, hogy hazai, magas szakmai színvonalú, egymást jól kiegészítő innovatív kezdeményezéseket gyűjtsön össze.

Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése

Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk. Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése

Ezek segítségével a kórház bejáratáig vihetik a gyermeket a körülményekhez képest a lehető legjobb állapotban. A honlapon minden olyan fontos információ megtalálható, amire azonnal szükség lehet: ügyeletkereső, elsősegély, életmentő ismeretek, tanácsadás.

A betegagyerekem.hu alapítói azzal a közös törekvéssel kezdték meg együttműködésüket, hogy előmozdítsák a gyermekellátás fejlődését minden lehetséges fórumon.

Teljesen természetes, hogy a szülők stressz alatt vannak, ha a gyermekük megbetegedik vagy megsérül. Ahhoz, hogy a bajba jutott gyermek az optimális ellátást kapja, könnyen használható segítségre van szükségük. A betegagyerekem.hu a laikusok számára bonyolult folyamatokat egyszerűsít le, tesz érthetővé – mondta dr. Krivácsy Péter gyermekorvos, aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos.

Dr. Király Balázs házi gyermekorvosként találkozik sürgősségi esetekkel. Gyermekközpontú, kiválóan felszerelt rendelőjében gyógyít a szokásosnál kevesebb gyógyszerrel és több mosollyal. “Gyakori, hogy a bizonytalan és aggódó hozzátartozók orvoshoz fordulnak akkor is, amikor kis segítséggel, támogatással ez elkerülhető lenne. Célunk, hogy a gyermekeknek ne kelljen a zsúfolt rendelőkben feleslegesen várakozniuk, így a komolyabb betegségek is nagyobb figyelmet kaphatnak.”

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak a felhasználókat támogató egészségügyi informatikai megoldások.

Az idők kihívásaira reagálva szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy mi is lépést tarthassunk ezzel a trenddel. A weboldal könnyen átlátható, letisztult, egyszerűen használható - mondta Németh Franciska gyermekápoló asszisztens.

táblázat

(Sajtóközlemény)

Cikkajánló

A leggyakoribb gyermekbetegségek

Dr. Árki Ildikó, háziorvos
Gyermekbetegség
Sok esetben nem a fertőzés maga veszélyes, hanem a lehetséges szövődmények kialakulása. Szerencsére ezen betegségek jó része védőoltással megelőzhető.
Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Kőműves Anikó, szakgyógyszerész, orvos- és egészségtudományi szakfordító
WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.