Orvosok a hajdú-bihari közlekedési baleset áldozatai

MTI
megjelent:

A berettyóújfalui gróf Tisza István Kórház két ideggyógyász orvosa halt meg szombat délelőtt a 47-es úton történt közlekedési balesetben - erősítette meg az MTI információját Muraközi Zoltán, a kórház főigazgató főorvosa.

Közlekedési baleset - Nem csak a test sérül
Napjainkban egyre több közlekedési balesetről hallunk, azonban ezek kapcsán mindig csak a halálos áldozatokról emlékezünk meg, a túlélőkről senki sem beszél. Vajon hogy élik meg és hogyan dolgozzák fel a balesetet? Vajon túl lehet lépni a történteken tartós lelki károsodás nélkül? Közlekedési baleset - Nem csak a test sérül>>

Elmondása szerint a kórház négy neurológusából hárman egy debreceni orvosi konferenciára tartottak, amikor autójuk egy teherautóval ütközött. A személyautót az ideggyógyászat osztályvezető főorvosa vezette, akit sérülésekkel a debreceni Kenézy kórházba vittek a mentők.

A negyedik neurológus jelenleg ügyeletes a kórházban - tette hozzá a főigazgató, aki elmondta azt is, hogy a tragédiáról értesítették a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI), valamint felvették a kapcsolatot a debreceni Kenézy kórházzal annak érdekében, hogy segítsenek a neurológiai ellátásban.
Muraközi Zoltán tájékoztatása szerint e nehéz helyzetben is a sürgős eseteket ellátják a berettyóújfalui kórházban, s próbálnak mielőbb orvosokat keresni az ideggyógyászati osztály működésének biztosítása érdekében.
Dobó Dénes, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy személygépkocsi egy kamion előzése közben frontálisan összeütközött egy teherautóval. A személyautó két utasa, egy 30 éves férfi és egy 40 éves nő a helyszínen meghalt.
A baleset miatt még mindig teljes útzár van a 47-es főút érintett szakaszán, a forgalmat Derecskénél, illetve Berettyóújfalunál Földes felé terelik.
(MTI)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Horváth Viktória, fogszakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.