• Legyen felkészült, ne sérült!

    Szerző:
    WEBBeteg

    Bár a sérülések nem kötődnek évszakokhoz, a legtöbb baleset mégis télen ér minket. A hideg időjárás, a csúszós utak miatt bekövetkező sérüléseket azonban el lehet kerülni, ha betartunk néhány egyszerű szabályt.

    Senki nem szeretné kórteremből nézni a hóesést, ezért érdemes megfogadni néhány jó tanácsot, egyszerű tippet a nyugodt, sérülésmentes ünnepekért.

    • Szeretné elkerülni a megfázást? Mindig öltözzön rétegesen!
    • Szeretné elkerülni, hogy eltörje lábát, mert megcsúszott a jégen? Használjon megfelelően kialakított talpú bakancsot! Végső esetben húzzon zoknit a cipőjére.
    • Szeretné biztonságban érezni magát a csúszós utakon? Figyelje a hőmérőt! Ha a hőmérséklet tartósan 7 fok alá süllyed fel kel tenni a téligumit.
    • Szeretné elkerülni az égési sérüléseket? Figyeljen arra, hogy hova nyúl sütés-főzés közben!
    • Szeretné elkerülni a lakástüzet? Figyeljen arra, hogy soha ne hagyjon őrizetlenül szabad lángot!
    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

     

    További részletes információkat szeretne megtudni? Nézze meg az Egészségkommunikációs Központ (EKK) tippeket és tanácsokat felsoroló infógrafikáját!

    (OEFI - EKK)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A kerti munkák veszélyei - Permetezés

    Akinek van kiskertje, szívesen tölti az időt a szabadban egy kis kertészkedéssel, barkácsolással, mely nemcsak hasznos elfoglaltság, hanem a kreativitást, életkedvet is növeli, valamint a testedzésnek is igen kiváló formája. A ház körüli, illetve kerti munkáknak azonban vannak veszélyei is!

    Tévhitek és tények a házi gyógymódokról

    Sokan sokféle házi gyógymódról hallottunk már, amelyek generációról generációra öröklődnek, ám ezek közt vannak olyanok is, amelyek nem csupán teljesen hatástalanok, hanem ártalmasak és veszélyesek is! Összegyűjtöttünk közülük néhányat.

    Ezek a gombamérgezés tünetei

    Kis mennyiségű mérges gomba fogyasztása is elegendő ahhoz, hogy súlyos mérgezés alakuljon ki. Az elfogyasztott gombafajtól függően a tünetek perceken belül is jelentkezhetnek, de előfordulhat, hogy csak napok múlva lépnek fel.

    Égési sérülések - A kezelés aranyszabályai

    Az égés súlyosságát sok tényező meghatározza, így például az érintett testfelület nagysága, az égés mélysége, foka, a sérült általános állapota, életkora - csecsemők, betegek, öregek veszélyeztetettebbek -, valamint az, hogy mely testrész szenvedett égési sérülést.

    Mi a teendő rovarcsípés esetén?

    Mikor elegendő az otthoni elsősegélynyújtás, és mikor kell haladéktalanul orvosi segítséget hívni?

    A kerti munkák veszélyei

    Mivel a bőr legfelső rétegében helyezkedik el a legtöbb fájdalomérző idegvégződés, emiatt a felületes sebzések, horzsolások eleinte gyakran nagyobb fájdalmat okoznak, mint a súlyosabb sérülések.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.