Injekcióval nem tüntethető el a zsír

MTI
megjelent:

Az úgynevezett zsírbontó kezelések, melyeket az Egyesült Államokban szépészeti kezelésként fürdőkben végeznek, nem távolítják el a zsírt és az érintett cégeknek fel kellene hagyniuk ennek hirdetésével - figyelmeztetett szerdán az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság, az FDA.

Amint az FDA közleményében áll, a különböző elnevezéseken - mezoterápia, lipoterápia, lipolízis, zsíroldás - kínált eljárások során nem engedélyezett szereket fecskendeznek be a pácienseknek.

Az elhízás okai
Bár a testtömeg kialakulásában genetikai hatások is szerepelnek, a többletsúly oka az, hogy a bevitt kalória nagyobb, mint a felhasznált kalória. Ha Ön több kalóriát vesz fel, mint amennyit lead, akkor a szervezete zsír formájában tárolni fogja a felesleges kalóriákat.
Az elhízás okai >>

"Attól tartunk, hogy ezek a cégek félrevezetik a fogyasztókat" - mondta Janet Woodcock, az FDA gyógyszereket értékelő és kutató központjának igazgatója.

Mint hozzátette, mindenkinek fontos tudnia, aki fontolgatja, hogy aláveti magát ennek az önkéntes eljárásnak, hogy a zsír bontásához, feloldásához használt termékeket nem engedélyezte zsíreltávolításra az FDA.

Az FDA arra is figyelmeztetett, hogy egy brazil vállalat két internetes oldalon úgynevezett zsíroldó termékeket hirdet, az engedélyezetlen szerek egyesült államokbeli importját és terjesztését az ügynökség meg kívánja előzni. "Az FDA értesíti erről az illetékes brazil hatóságokat" - áll a közleményben.

Az elhízás okai

Az FDA szerint az említett zsírbontó kezeléseknél általában két szert fecskendeznek be, a foszfatidilkolint és a deoxikolátot. "Egyes esetekben más összetevőket, például vitaminokat, ásványi sókat és növényi kivonatokat is adnak a keverékhez" - teszi hozzá a közlemény, amely hangsúlyozza, hogy egyik működőképessége sem igazolódott hitelt érdemlő klinikai kipróbálások során.

(MTI)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.