• Jutalmazzák a soványabb dolgozókat

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Whole Food Market soványabb alkalmazottai jobban járnak, mint a kövérek; az amerikai üzletlánc új, egészséges életmódot támogató programjában vásárlási kedvezményekkel jutalmazzák a fittebb dolgozókat.

    A texasi központú szupermarket-hálózat - amelynek alapfilozófiája a helyes táplálkozás támogatása - úgy döntött, egészségesebb életmódra serkenti saját dolgozóit.

    Hirdetések

    A túlsúlyosaknál gyakoribb az agresszívebb rák


    Az túlsúlyhoz és kifejezetten a kövérséghez társuló betegségekről számos adat áll rendelkezésünkre. Közismert a jelentős anyagcsere-betegségekkel történő társulás, ezek hátterét is jobban ismerjük, talán azért, mert ezek a kórállapotok gyakrabban fordulnak elő.
    Mely tünetekre érdemes odafigyelni?>>

    Az önkéntes program elve az, hogy aki jobban odafigyel az egészségére, nagyobb engedményt kap vásárláskor.

    Jobban jár az, aki nem vagy keveset dohányzik, és előnyösebb áron juthat a cég termékeihez az is, akinek jobb a vérnyomása és koleszterinszintje.

    Az alkalmazottakat a vizsgált adatok alapján négy kategóriába sorolják. A legfittebbek platina osztálya az általános 20 százalékos dolgozói kedvezmény felett további 10, vagyis összesen 30 százalékos vásárlási előnyt nyújt.

    Ezt követi az arany, az ezüst, majd a bronz kategória, ez utóbbi 22 százalékos előnyt jelent.

    Az Egyesült Államokon kívül Kanadában és Nagy-Britanniában is jelen levő Whole Food Market persze nem önzetlenül jutalmazza fitt dolgozóit: a cél az alkalmazottakra költött egészségügyi kiadások lefaragása.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az életmódprogram iróniája, hogy éppen az egészségesebben élő, helyesebben táplálkozó dolgozók kapnak nagyobb kedvezményt, míg a kövérebbek, akik jobban rászorulnának a természetes, tápláló termékekre, drágábban vehetik meg azokat.

    A Whole Food Market boltjaiban alapvetően természetes és biotermékek kaphatók, nem forgalmaznak tartósítószert vagy színezéket tartalmazó élelmiszereket, italokat és háztartási termékeket.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A munkahely szerepe a fogyókúra sikerében

    Az ébren töltött idő meglehetősen nagy része munkavégzéssel telik, ezért nem lényegtelen, hogy a munkahely mennyire támogatja dolgozói egészségtudatos életmódját. Néhány munkahelyen ugyan már elérhetők munkahelyi egészségnapok, szűrővizsgálatok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások évente 1-2 alkalommal, ez azonban nem elég, ha az ajánlott egészséges életmód megvalósítása viszont 100%-ban a munkavállalóra hárul.

    Dohányzás - A leszokás módszerei

    A dohányosok - akár hiszik, akár nem - nikotinfüggőségben szenvednek. A cigarettázás során felszabaduló káros anyagok számos betegség okozójaként károsítják az egészséget és megrövidítik az illető életét.

    A dohányzás a szívbetegségek és a stroke vezető oka hazánkban

    A dohányosok körében 2-4-szer nagyobb a szívkoszorúér-megbetegedések és az agyvérzés kialakulásának valószínűsége, mint a nemdohányzóknál, a passzív dohányos felnőttek esetében pedig 25-30 százalékkal magasabb ez a kockázat.

    10 tipp a dohányzásról való leszokáshoz

    Abbahagyom a dohányzást - bizonyára sokaknak ismerősen hangzik ez a fogadkozás. Cikkünkben olvashat néhány tanácsot, melyek megkönnyítik búcsúját a cigarettától.

    A hízás meglepő okai

    Amennyiben több kalóriát visz be a szervezetébe, mint amennyit eléget, nem meglepő, hogy fölös kilókat szed fel. De mi van olyankor, mikor az étkezés és mozgás egyensúlyára odafigyel, ám mégis hízik? Ássunk a hízás mögött álló dolgok mélyére!

    Elhízás - Mikor forduljunk orvoshoz?

    Ha rááll a mérlegre, megtudhatja, mennyi a teljes testtömege, de nem kap felvilágosítást arról, hogy ebből mennyi a zsírszövet. A mérleg nem mondja meg azt sem, hogy a zsírszövet Önre jellemző elhelyezkedése mekkora kockázatot jelent.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.