• Folyékony ebéddel a legjobb fogyókúrázni

    Szerző:
    WEBBeteg

    Új kutatások szerint folyékony ételekkel könnyebb fogyókúrázni. Persze nem 1-2 korsó "folyékony kenyérről" van szó. Kiderült, hogy ha az étel vízzel vagy bizonyos gázokkal van dúsítva, akkor a jóllakottságérzés fokozódik és tovább marad meg.

    Erről a most folyó genfi Európai Kövérségi Kongresszuson számoltak be az Unilever élelmiszergyár kutatói. Azt találták, hogy tejkoktélszerű pépes-folyékony ételből fele akkora adag is elég, ha olyan jellegű gázzal dúsítják, mint amilyent az aerosolos tejszínhabban használnak. 

    Hirdetések

    Kiderült, hogy a gázzal dúsított étel jobban csökkentette az étvágyat, mint a hagyományos. A telítettségi érzés 1-2 órára vagy akár még hosszabb időre is megmaradt. Ez meglepő, mert sok embernek éppen az a gondja, hogy már 15 perccel az étkezés után megszűnik a jóllakottság.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A fogyókúrázók számára legtöbbször az okozza a nehézséget a csökkentett ételadagok fenntartásával, hogy a jóllakottsági érzés hiányát nehezen viselik el hosszabb távon. Rajtuk segíthetnek az olyan ételek, amelyek megadják a telítettséget.

    Erre azonban nem alkalmas bármilyen gáz. A széndioxid például - amely a szénsavas italokban található - nem felel meg. Csak olyan gázok jók, amelyek nem távoznak az ételből, mielőtt az elérné a gyomrot.

    Hogy a gázokkal telített folyadékok miért váltanak ki nagyobb telítettségi érzést, mint a szilárd ételek, egyelőre nem tudják.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A munkahely szerepe a fogyókúra sikerében

    Az ébren töltött idő meglehetősen nagy része munkavégzéssel telik, ezért nem lényegtelen, hogy a munkahely mennyire támogatja dolgozói egészségtudatos életmódját. Néhány munkahelyen ugyan már elérhetők munkahelyi egészségnapok, szűrővizsgálatok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások évente 1-2 alkalommal, ez azonban nem elég, ha az ajánlott egészséges életmód megvalósítása viszont 100%-ban a munkavállalóra hárul.

    A D-vitamin és az elhízás

    Azoknak a túlsúlyos és elhízott embereknek, akik D-vitamin-hiányban szenvednek, ajánlott a vitamin pótlása, hogy fokozzák a fogyási esélyeiket - állítják szakértők. Kutatások szerint a napfényvitamin alacsony szintje összefüggésben áll a súlygyarapodással és az elhízással.

    Magas vérnyomás és elhízás - Mit okozhat 10 kiló túlsúly?

    Az elhízás korunk járványszerűen terjedő betegsége, mely az egész világon rohamosan terjed mind a felnőtt, mind a gyermek korosztályban. Az elhízás nemcsak esztétikailag nem kívánatos jelenség, hanem számos betegség előidézője is, mint például a magas vérnyomásé.

    Így maradhat egészséges és fitt a téli hónapokban is

    Aki betart néhány egyszerű szabályt, a hideg évszakban is problémamentesen megőrizheti egészségét, fitt és karcsú maradhat. Ehhez adunk öt tippet.

    Depresszió és elhízás: a tyúk vagy a tojás?

    A felesleges kilók, amelyeket - ha tetszik, ha nem - mindenhova magunkkal cipelünk, nemcsak szervezetünket terhelik meg rendkívüli módon, hanem - ahogy az számos tanulmányból is kiderül - a depresszió kialakulásának a kockázatát is jelentősen fokozzák.

    Súlyfeleslegem van! Mi lehet az oka?

    Általában fontos és meghatározó számunkra a saját egészségünk, de általában sokkal kevesebben vagyunk elégedettek azzal, amit az egészségünkért valóban megteszünk. Más dolog tudni róla és más cselekedni - véli a sportpszichológus. Az ideális testtömeg sokunk számára elérhetetlennek tűnő cél, pedig kis odafigyeléssel, apró változtatásokkal sokat tehetünk a testünkért, az egészségünkért - biztat bennünket a dietetikus.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.