Folyékony ebéddel a legjobb fogyókúrázni

Független Hírügynökség
megjelent:

Új kutatások szerint folyékony ételekkel könnyebb fogyókúrázni. Persze nem 1-2 korsó "folyékony kenyérről" van szó. Kiderült, hogy ha az étel vízzel vagy bizonyos gázokkal van dúsítva, akkor a jóllakottságérzés fokozódik és tovább marad meg.

Erről a most folyó genfi Európai Kövérségi Kongresszuson számoltak be az Unilever élelmiszergyár kutatói. Azt találták, hogy tejkoktélszerű pépes-folyékony ételből fele akkora adag is elég, ha olyan jellegű gázzal dúsítják, mint amilyent az aerosolos tejszínhabban használnak.

Kiderült, hogy a gázzal dúsított étel jobban csökkentette az étvágyat, mint a hagyományos. A telítettségi érzés 1-2 órára vagy akár még hosszabb időre is megmaradt. Ez meglepő, mert sok embernek éppen az a gondja, hogy már 15 perccel az étkezés után megszűnik a jóllakottság.

A fogyókúrázók számára legtöbbször az okozza a nehézséget a csökkentett ételadagok fenntartásával, hogy a jóllakottsági érzés hiányát nehezen viselik el hosszabb távon. Rajtuk segíthetnek az olyan ételek, amelyek megadják a telítettséget.

Erre azonban nem alkalmas bármilyen gáz. A széndioxid például - amely a szénsavas italokban található - nem felel meg. Csak olyan gázok jók, amelyek nem távoznak az ételből, mielőtt az elérné a gyomrot.

Hogy a gázokkal telített folyadékok miért váltanak ki nagyobb telítettségi érzést, mint a szilárd ételek, egyelőre nem tudják.

(FH)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
WEBBeteg - Cs. K., fordító
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.