• Elhízás

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-23 17:25
    33 éves nő vagyok és 95 kiló. Már rengeteg csodadiétát, fogyasztószert kipróbáltam, de amikor sikerült is 74 kilóra lefogynom, pár hónap alatt visszahíztam. A háziorvosom azt mondja, fogadjam el magam így, ahogy vagyok. Mit tegyek? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-20 13:11
    Az elhízás nem egyenlő azzal az egyszerű képlettel, hogy sok evés és kevés mozgás, bár a genetikai faktorok mellett ez a két fő rizikótényező a betegség kialakulásában, de maga az elhízáshoz vezető út ettől sokkal bonyolultabb tényezőkből áll össze.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Moharos Melinda, dietetikus
    2017-10-28 19:15
    Bizonyos betegségek diétájában sajnos korlátozni kell a szénhidrát- és energiatartalmat (kcal). Ide tartoznak a szénhidrát-anyagcsere zavaraival járó kórképek, mint például az elhízás, a cukorbetegség (diabetes), a cukorbetegség előszobájaként emlegetett csökkent glükóztolerancia (IGT) vagy az inzulinrezisztencia (IR).
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-10-26 13:11
    Dr. Tóth Szilvia Zita, szegedi növénybiológus és csoportja a C-vitamin termelődését, szerepeit és a növényeken belüli szállítási folyamatait vizsgálja. A minőségi változásra lenne igény a termelők felől, kérdés, a vásárlók mennyire fogékonyak a külcsín mellett a beltartalomra.
    WEBBeteg - K. J. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-10-23 07:38
    Az étkezés a végéhez ért, az éhség rég eltűnt (talán nem is volt), ám az emberek többsége nem áll meg, tizenkilencre lapot húz, és akkor is képtelen lemondani a desszertről, amikor maga is érzi, hogy degeszre ette magát. A jelenségért nem mi, hanem egy hormonunk a felelős – mondhatnánk széttárt kezekkel…
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-10-20 20:09
    Az Alström szindróma egy ritka, genetikailag öröklődő betegség, számos gyakori, igen jellegzetes tünettel.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017-10-17 20:09
    Közismert tény, hogy a túlsúly, illetve az elhízás komoly kockázatot jelent az egészségünkre. Minél nagyobb a felesleg rajtunk, annál gyakrabban alakul ki szív- és érrendszeri megbetegedés, cukorbetegség vagy mozgásszervi probléma. A normális testsúllyal rendelkező embereket nagyobb valószínűséggel kerülik el ezek a betegségek. Ezért is hívják a normális testsúlyt egészséges testsúlynak, és emiatt nagyon fontos, hogy ügyeljünk a megtartására.
    Egészségmegőrzés
    OGYÉI
    2017-10-12 12:08
    A gyermekkori elhízás előfordulása 2010 óta hazánkban nem változott, de még mindig minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott és az arány jelentős régiós különbségeket mutat – derül ki az OGYÉI adataiból, amit az intézet az Elhízás Világnapja kapcsán közölt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-10-07 17:25
    Brit kutatók keresték a túlsúly és a leggyakoribb rákos megbetegedések közötti statisztikailag is kimutatható kapcsolatot. Az eredmények egyértelműen kimutatták, hogy a túlsúly megléte jelentősen növelheti a férfiak és nők daganatos megbetegedéseinek kockázatát.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
    2017-09-20 14:55
    A legtöbb nő élete során valamikor küzd a súlygyarapodással, ám a policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenvedő betegek számára a fogyás állandó harcot jelent a kilókkal.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!