• Elhízás

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus
    2018-08-09 20:21
    Az elhízás jelentős egészségügyi probléma az egész világon. Nem egyszerűen esztétikai hiba. Még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy a nagy súly miatt tönkremennek az alsó végtagok nagy ízületei, illetve degeneratív gerincbetegség jelenik meg, bár ezek is megkeserítik a beteg életét. A kövérség egyfajta anyagcserezavart jelent.
    Egészségmegőrzés
    Hypertonia - Dr. Purebl György, pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos
    2018-08-07 17:25
    Az alvás zavara nagyon gyakori probléma. Az európaiak kb. egyharmada elégedetlen az alvásával, az orvosi értelemben vett alvászavarok némelyike pedig a leggyakoribb 10 orvosi panasz közé tartozik. Mindnyájan saját tapasztalatból tudjuk, hogy kialvatlannak lenni nem jó - de vajon a fáradtság, nyűgösség és a kialvatlanság többi nappali tünete pusztán kellemetlen vagy esetleg veszélyes is?
    Egészségmegőrzés
    Budai Allergiaközpont - Dr. Polgár Marianne, gyermekgyógyász, gasztroenterológus
    2018-07-08 22:11
    A lelki problémák és feszültség oldására sokan az evésbe menekülnek. A finom falatok ugyan meg nem oldják, de átmenetileg talán kisebbnek mutatják az adott problémát. Egy kutatás szerint már egészen kisgyermekkorban is tehetünk azért, hogy a gyereknél megelőzzük felnőttkorban a stresszevés jelenségét.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-06-27 22:11
    A gyomorgyűrű behelyezése gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - dr. Babai László, prevenciós szakértő
    2018-06-23 13:11
    A hosszú nyári szünetben sokkal nehezebb megoldani a gyerekek étkezését, így könnyebben előfordulhat, hogy az iskolások azt esznek, amit éppen találnak otthon, vagy gyorsételekre költik a zsebpénzüket.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2018-06-22 14:45
    A több mint 1200 elérhető táborturnus közül a hagyományos táborok mellett egyre több különleges témájú tábort találni. Régészkedhetnek, nagyjátékfilm rendezésében segíthetnek, vagy éppen kertészeti táborban ügyeskedhetnek a kicsik. Mi a helyzet, ha például cukorbeteg, táplálékallergiás vagy laktózérzékeny a gyermekünk?
    Betegségek megértése
    Budai Kardioközpont - dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2018-06-22 11:25
    A túlsúly, mint probléma, ritkán jár egyedül. Aki túl sok kalóriát visz be és nem mozog, nagy valószínűséggel társbetegségeket is beenged az életébe. Ha pedig ez a körhinta beindul, meglehetősen nehéz kiszállni. A metabolikus-szindrómáról és a kilépés lehetőségeiről beszél dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta.
    Élet betegséggel
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, tüdőgyógyász, gasztroenterológus
    2018-06-09 05:21
    A plusz kilók cipelése az egész szervezetet megterheli, emiatt ha valaki túlsúllyal küzd, könnyebben kifullad, gyakrabban tapasztal nehézlégzést. Az elhízás több betegség kialakulásának kockázatát növeli, ezek egyike a krónikus légúti gyulladással járó asztma. Gyakran ez áll a légzési gondok hátterében is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-06-06 14:45
    Több módszer létezik, amelyek segítségével megállapítható az elhízás ténye, illetve annak mértéke. Az elmúlt időszakban egyre inkább elfogadottá vált, hogy a BMI jó jelzőmódszer az elhízottság mértékének meghatározására.
    Betegségek megértése
    MTI
    2018-05-31 16:58
    A testsúlycsökkentő műtét a gyors és tartós fogyás és egy sor más egészségügyi előny mellett a tudósok szerint 61 százalékkal mérsékli a bőrrák egy gyakori, agresszív formája, a melanóma kockázatát is.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!