• Nyaralóknak - Nyugat-nílusi láz járvány Görögországban

    Szerző:
    WEBBeteg

    A görög egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy felveszi a harcot a nyugat-nílusi láz vírusával szemben, amely a hónap eleje óta már három halálos áldozatot követelt az országban.

    Hétfőre összesen 47 embernél diagnosztizálták a fertőzést, beleértve azt a 11 új esetet is, amelyeket a hétvégén fedeztek fel, közölte a görög Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (KEELPNO).

    Hirdetések

    A 47 betegből 45-en szenvednek agyvelőgyulladásban, amelyet a vírus okoz, közülük három idős, más betegségben is szenvedő páciens hunyt el. A KEELPNO szerint a 28 kórházban fekvő betegből heten igényelnek intenzív osztályos ellátást.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A fertőzött szúnyogok csípésével terjedő vírus eddig Makedóniában terjedt, ez a régió Lárisszától egészen az északon elhelyezkedő Szalonikiig nyúlik és számos tó, valamit folyó található itt. Az egészségügyi minisztérium elrendelte a térségben a rovarirtást, különösen a leginkább érintett területeken. Hamarosan elindul egy közegészségügyi tájékoztató kampány is.

    Doritsa Bakka, a KEELPNO orvosa szerint a vírus korábban is jelen volt Görögországban, de nem okozott agyvelőgyulladást. A szakértő úgy véli, a betegség terjedését elősegítette a forró és csapadékos nyár, amely kedvez a szúnyogok szaporodásának.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Különös vonzalom: miért engem csípnek a szúnyogok?

    Vannak, akik egy-egy kertiparti után égő vörös csípésekkel kénytelenek nyugovóra térni, másokat azonban messziről elkerülnek a vérszívók. Vajon miért éppen az adott embert választják ezek az idegesítő rovarok, miért nem a szomszédot?

    Dengue láz - Mennyire veszélyes?

    A vérzéses dengue lázban megbetegedettek esetében a halálozás kezelés nélkül eléri a 10 százalékot is. Vírusölő szerek nem állnak rendelkezésre, és védőoltás sincs még.

    A sárgaláz

    A sárgaláz vírusa Afrikában és Dél-Amerikában terjedt el, elsősorban mezőgazdasági, illetve erdős területeken. A betegség nem ritkán halálos kimenetelű.

    Rovarcsípések és azok hatásai

    Itt a nyár, a kerti programok, kirándulások és a rovarcsípések időszaka. A rovarok zöme ártalmatlan, de azért sosem árt ha felkészülünk egy-egy utazás során a ránk váró kellemetlenségekre is!

    Nyugat-nílusi láz - Tünetek, lappangási idő

    Évek óta feltűnik Magyarországon is a nyugat-nílusi vírus, ami Szerbiában már három ember halálát okozta. Idén itthon két esetben, augusztus második felében észlelték Csongrád és Hajdú-Bihar megyében - írja az index.hu.

    Döbbenetes védekezés a dengue-láz ellen

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2,5 milliárd embert, a világ népességének kétötödét veszélyezteti a fertőzés, főként Afrikában és Délkelet-Ázsiában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA